Köpeğinizin Çok Seveceği İstanbul’daki En İyi Köpek Parkları

0
6282

köpek parkları

Köpeğinize her zaman hak ettiği eğlenceyi, egzersizi ve özgürlüğü vermek istersiniz. Her sabah işe giderken, hobiler peşinde koşarken veya arkadaşlarınızla buluşurken köpeğinizi evde yalnız bıraktığınız olmuştur. Bu yalnızlık sonrası onlar da eğlence ve koşturmayı hak eder.

Böyle bir köpek parkı pahalı olmak zorunda değildir. Köpeğiniz için hiçbir ücret ödemeden iyi bir şey yapabilir ve kendiniz de eğlenebilirsiniz. İster günübirlik ister uzun bir tatil olarak eğlenebileceğiniz birçok yer bulabilirsiniz.

Özellikle şehirlerimizde köpek egzersiz alanlarına ihtiyaç duyulduğu konusunda
şüphe yok. Ancak bu tür egzersiz bölgeleri ve köpek parkları, köpeklere yeterli egzersiz ve sosyal ilişkiler için fırsatlar sunma amacına gerçekten hizmet ediyor mu?

Yoksa bunlar sadece köpek tuvaletleri veya bir koşu alanından mı ibaret?

Köpek Parkları Nasıl Olmalı?

Şehirlerde giderek yaygınlaşan köpek parkları, evcil hayvanlarımızın eğlenmesi için tasarlanmıştır. Ancak her tür köpek için uygun olmadıkları için bazı olumsuz yönleri de vardır. Ayrıca, sahipleri her zaman belirtilen sağlık bilgisi standartlarına uymazlar. Bu parkların artılarını ve eksilerini birlikte ele alalım.

Teorik olarak bu parklar, köpeklerin birbirleriyle oynaması ve özgürlüklerinin tadını çıkarması için ideal bir yer olmalıdır. Bu, köpeğinizin kaçma riski olmadan eğlenebileceği şekilde tasarlanmış kapalı muhafazalar olduğu için büyük avantajıdır. Ayrıca sahibi tarafından her an kolaylıkla kontrol edilerek bazı tehlikelerin önüne geçilebilir.

Köpek parklarının temel amacı budur, ancak bazılarının dikkate almamız gereken bazı dezavantajları olsa da, çoğu sahiplerinin sorumsuzluğundan kaynaklanan sıkıntılar çıkmaktadır.

Örneğin parklarda sosyalleşmeleri kötü olan köpeklere rastlayabiliriz, bu da kavga gibi sorunlara yol açabilir.

Aynı şey, sahibi ve köpeği arasında yiyecek verdiğinde de olur, çünkü bu diğer köpekler tarafından çatışmaya neden olabilir.

Ayrıca, erkek köpekler arasında kavgalara yol açabileceğinden, dişilerin kızgınlık dönemi kontrolü yapılmalıdır.

Öte yandan, alanı temiz tutmak ve gerektiğinde evcil hayvanımızın dışkısını toplamak da sahiplerinin yükümlülüğüdür. Herkes bu kurallara saygı duymalıdır.

Parkta oynarken köpeği görmezden gelmek çok yaygın bir hatadır. Bu umursamazlık sadece ona değil diğer köpeklere de zarar verebilir.

Parkta özgürce dolaşmasına izin vermek yeterli değildir.  Fakat bazı insanların buna uymaması gibi sıkıntılar da vardır.

Bu yazımızda İstanbul’da da birçok köpek parkını sizler için araştırdık.

1) Beylikdüzü Pet Okulu

Beylikdüzü’ndeki mobil pet okulu, köpekler için çok çeşitli eğitim seçenekleri sunar. Siz ve köpeğiniz Beylikdüzü’ndeki köpek okulunda, temel eğitimden geniş bir istihdam olanakları yelpazesine, hayvancılık ve yetiştirme sorunlarına ilişkin tavsiyelere kadar her şeyi öğrenebilirsiniz.

Bu okulda köpeklerin davranış bozukluklarında bile, temel iyileştirmeler ve dolayısıyla köpek ve sahibi için de yeni bir başlangıç ​​elde etmek de mümkündür. Petokulu, köpeğinizin hem eğlenebileceği hem de eğitim görebileceği özel bir kuruluştur.

Uzman ve deneyimli personelleri ile her cins köpeğin eğitimi ve bakımını üstlenen Petokulu, köpekler konusunda tecrübe sahibi uzman eğiticileri ile beklediğinizden daha fazla hizmet görebileceğiniz bir adrestir.

2) Ataşehir Köpek Parkı

Köpeklerin spor yapması, eğlenmesi ve sosyalleşmesi için güzel bir alan. Buraya gelen köpek dostları da yorumlarında beş yıldız vermiş ve oldukça memnun kaldıklarını söylemişler. Parkın çevresi çitlerle çevrilidir. Petropol AVM ye 5 dakika uzaklıktadır.

3) Kalamış Atatürk Parkı

Park, Kadıköy sahil de yeşilliklerin arasında, köpeklerin sahiplerinin en sevdiği parklardan diyebiliriz. Parkın sosyal alanları ve yürüyüş yolları var.

Ayrıca köpeklere özel kilitli bir alan da mevcut. Bu alanda köpeğiniz özgürce koşup onayabilir.

4) Tuzla Köpek Parkı

Bu Park 2018 de Tuzla Belediyesi tarafından minik dostlarımız için kurulmuş. Köpeğinize eğitim verebileceğiniz, birlikte özgürce dolaşıp oyun oynayabileceğiniz imkanlar sağlıyor.

Tam adresi, Postane Mahallesi, Mercan Mevkii yakınında bulunuyor. Köpek oyun alanı çitlerle çevrilmiş.

5) Dünya Barış Parkı

Yıldız Teknik Üniversitesinin yakınında bulunan bu park tam şehrin ortasında. Yeniden dizayn edilen park köpeğinize göre tasarlanmış. İçinde yürüyüş ve beslenme alanı bulunuyor. Parkın tam Beşiktaş’ın göbeğinde.

Son derece harika bir şekilde tasarlanan ve pet sahiplerinin Avrupa yakasından en çok tercih ettikleri Dünya Barış Parkı, sevimli dostunuz için tercih edebileceğiniz en ideal köpek parkları arasında yer almaktadır.

6) Maltepe Şehir Parkı

En güzel köpek parklarından Maltepe Şehir Parkı, İdealtepe Marmaray yürüyüş mesafesinde. Denizin kenarında olan Maltepe Şehir Parkı, yalnızca köpekler için ayrılmış bir oyun alanı bulunduruyor. Köpeğinizin eğitimini ve oyunlarını bu parkta rahatça geçirebilirsiniz.

Anadolu yakasında köpek parkı arayışı içinde olanlara önerilebilecek en ideal yerlerden biri olan Maltepe şehir parkı, donanımı ile sevimli dostlarının ihtiyacından çok daha fazlasını karşılayabileceğiniz bir adrestir.

7) Yoğurtçu Parkı

Yoğurtçu Parkı Kadıköy de bulunan en eski parklardan biridir. Pandemi döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yoğurtçu Parkına bir köpek oyun ve eğitim alanı açıldı. Köpeğinizle birlikte bu alanda özgürce oyun oynayıp eğitim yaptırabilirsiniz.

Kadıköy’deki pet sahiplerinin sevimli dostları ile güzel vakitler geçirebilecekleri Yoğurtçu parkı, sahip olduğu yüksek donanımları ile dostlarınızın eğlenceli zaman geçirmelerine yardımcı olabilecek en güzel yerlerden biridir.

Köpeğinizi Köpek Parkına Nasıl Tanıtmalısınız?

İlk olarak, köpeğinizi diğer köpeklerden rahatsız olmaması için sessiz bir zamanda parka götürün. Böylece orayı daha rahat keşfedebilecektir.

Etrafı keşfedecek, koklayacak ve hatta koku bırakacaktır.

Başka bir köpek varsa ve yaklaşırsa dikkatli olun. Birbirlerini koklarlarsa bu iyi demektir.  Herkes köpeğini tanır. Bu nedenle de yaklaşımlar da bilinçli olacaktır. Eğer anlaştıklarına inanırsanız bırakın özgürce oynasınlar.

Köpek Parkından Beklentiniz Ne Olmalı?

Öncelikle etrafı çitlerle çevrili olmalı, sakin ve temiz olmalı, cam kırıkları ya da buna benzer kesici maddeler olmamalı, çöp kutuları olmalı, arkadaş canlısı köpekler olmalı. Arkadaş canlısı demek eğitimli ve evcil demektir. Aksi halde bu evcil bir köpek değildir.

Köpek parkları nasıl olmalıdır?

Köpek parkları, sevimli patili dostlarınızın hem egzersiz ihtiyaçlarını giderebilecek şekilde hem de eğlenmeleri için özel olarak tasarlanmış yerler olmalıdır.

İlginizi Çekebilir

Doğru Köpek Maması Seçme: İçeriği Nasıl Olmalıdır?

Eğlenceli Ve Zeka Geliştirici 9 Köpek Sporu

Köpek Günlük Rutini: Köpekler Bir Gününü Nasıl Geçirmeli?

Köpek Diyetisyenlerine Göre Şişman Köpekleri Zayıflatma Yöntemi

En Çok Tercih Edilen En Güzel 7 Köpek Cinsi

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here