Yaşam Tarzınıza ve Ailenize Uygun Doğru Köpeği Seçmenin 5 Püf Noktası

0
726

Kendiniz için doğru köpeği seçmeye hazır mısınız? Hayatınıza yeni bir köpek sokmak önemli bir karardır. Öncelikle, işleme başlamadan önce bir köpeğe hazır olduğunuzdan emin olun. Köpek sahipliğinin maliyetini anlamanız da önemlidir. Zamanın doğru olduğuna karar verdiyseniz, tebrikler! Şimdi sizin için doğru olan köpek türünü bulmanın zamanı geldi.

Yaşam tarzınıza uygun köpek seçme

Bir köpek seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır. En önemlisi, mevcut yaşam tarzınızı inceleyin ve bir köpek için ne gibi ayarlamalar yapmak istediğinizi düşünün. Özellikle çocuklarınız, yaşlı akrabalarınız veya başka evcil hayvanlarınız varsa, ailenizin ihtiyaçlarına bakın.

Alerjisi olan veya az tüylü köpekleri tercih edenler, hipoalerjenik köpek ırklarına bakmak isteyebilirler.

Ardından, yeni köpeğinizin ideal boyutunu, enerji seviyesini ve yaşını düşünün. Sadece bir köpek edinmenin, sorumlu köpek sahipliğine sıkı bir bağlılık gerektirdiğini unutmayın. İşte sizin ve aileniz için en iyi köpeği seçmenize yardımcı olacak bazı ipuçları.

İstediğiniz Köpeğin Boyuna Karar Verin

Etrafınızda taşıyabileceğiniz küçük bir kucak köpeği istediğinizi zaten biliyor olabilirsiniz veya kalbinizi büyük veya dev bir köpek ırkına koymuş olabilirsiniz . Karar veremiyorsanız, orta boy bir köpek iyi bir seçim olabilir.

Bazı küçük köpeklerin hassas ve savunmasız olduğunu unutmayın. Üzerine basılması veya yanlış kullanılması ciddi yaralanmalara neden olabilir. Ayrıca, küçük köpekler daha düşük sıcaklıklara karşı çok daha hassas olabilir, bu nedenle onları sıcak tutmaya yardım etmeye hazır olun.

Köpeklerin de itaat eğitimine ihtiyacı olduğunu unutmayın! Bazı küçük köpekler, görünüşte küçük boyutlarını telafi etmek için “sert köpek” tavırları geliştirebilir. Bu olasılığa hazır olduğunuzdan emin olun.

Çok büyük köpeklerin hareket etmek için biraz daha fazla alana ihtiyacı vardır. Uzun, kırbaç benzeri kuyrukları olan büyük, mutlu köpeklerin, kuyruk yaralanmasını veya ev eşyalarına zarar vermesini önlemek için “sallanma alanına” ihtiyacı vardır. Bir diğer husus da masraflardır: Köpek büyüdükçe, köpek maması, köpek malzemeleri ve tıbbi tedaviler gibi daha pahalı şeyler olur.

Eğitim de burada önemli bir faktördür. Gençken kucak köpeği gibi davranmasına izin verilen büyük veya dev bir cins köpek yavrusu alırsanız, kelimenin tam anlamıyla her yerde yürümek için büyüyecektir!

Aktivite Seviyesini Göz Önünde Bulundurun

Muhtemelen bazı köpeklerin diğerlerinden daha fazla enerjiye sahip olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bir köpeğin aktivite seviyesi genellikle cinsine göre belirlenir, ancak bu, köpeğinizin ne kadar enerjik olabileceğini belirlemek için tek başına cinse güvenebileceğiniz anlamına gelmez.

Köpeklerle aktivite yapma

Cinsi veya boyutu ne olursa olsun her köpeğin rutin egzersize ihtiyacı vardır, bu yüzden bunu sağlayabildiğinizden emin olun. Günde bir veya ikiden fazla günlük yürüyüş yapamayacağınızı biliyorsanız, muhtemelen Basset Hound gibi daha düşük enerjili bir köpekle daha iyi durumda olacaksınız.

Gerekirse köpeğinize verdiğiniz egzersiz ve dikkat miktarını ayarlamaya istekli olun. Sürekli havlayan, bahçenizi kazarak, evinizi mahveden veya başka bir şekilde hareket eden bir köpek, büyük olasılıkla ekstra faaliyetlere ihtiyaç duyuyor.

Birçok davranış problemi aşırı enerjinin sonucudur. Ne yazık ki, uygun miktarda egzersiz ve dikkatle kolayca önlenebilecek bir davranış sorunu nedeniyle birçok köpek vazgeçilir veya hatta ötenazi yapılır.

Fiziksel Bakımının Sizi Yorup Yormayacağını Düşünün

Köpeğinizin görünümünün, bakım ihtiyaçlarıyla çok ilgisi vardır. Tüm köpeklerin temel bakıma ihtiyacı vardır, ancak bazı türlerin tüy yapısına göre daha fazlasına ihtiyacı vardır . Sürekli uzayan tüyleri olan bir köpeğiniz varsa, gelişmiş rutin tımar şarttır.

Kısa tüylü, düz tüylü köpeklerin çoğu büyük tüy dökücülerdir, bu yüzden fazladan temizlik yapmaya hazır olun. Bazı bakım araçları dökülmeyi azaltmaya yardımcı olabilir.

köpeklerin fiziksel bakımı

Uzun, sarkık kulaklı köpeklerin kulak enfeksiyonlarına daha yatkın olduğunu ve sık sık kapsamlı kulak temizliği gerektirdiğini unutmayın. Ek olarak, bazı köpek türleri çok fazla salya akıtma yapabilir. Mastiff, Bloodhounds ve benzeri köpeklerin çoğu sahibi, aslında salyalarını silmek için yanlarında bir “salya bezi” taşırlar. Başlarını sallarlarsa dikkat!

Yavru Köpek mi Yetişkin Köpek mi?

Köpek yavruları, özellikle ilk altı ayda, en fazla eğitim ve dikkat gerektirir. Zamanınızın çoğunu ev temizliğine ve yeni yavru köpeğinizi büyütmeye ayırmaya hazır olun. Köpeğiniz muhtemelen evde çok sayıda kaza geçirecek ve muhtemelen mobilyalarınızı ve kişisel eşyalarınızı çiğneyecektir. Bu sorunlar özel eğitimlerle yavaş yavaş çözülecektir, ancak sabır şarttır.

Ayrıca, özellikle melez bir köpek sahiplenirseniz, yavru köpeğinizin büyüyüp beklediğinizden farklı olabileceğinin de farkında olmalısınız. Bu mutlaka kötü bir şey değil, sadece akılda tutulması gereken bir şey.

nasıl bir köpek istiyorsunuz

Yetişkin köpekler mükemmel bir seçim olabilir. Yeni köpeğinizin gerçek enerji seviyesi, tutumu ve mizacı hakkında iyi bir fikre sahip olmak istiyorsanız, bir yetişkin daha iyi bir seçim olabilir.

Köpeğin yetişkin olması onun eğitimli olduğu anlamına gelmez, bu nedenle ilk başta yine de bir dereceye kadar özel eğitim beklemelisiniz. Neyse ki, birçok yetişkin köpek bir dereceye kadar eğitilmiş ve sosyalleştirilmiştir ve sonsuza dek evlerinde yeni hayatlarına kolayca uyum sağlayabilirler.

Kıdemli köpekler unutulmamalı! Kıdemli bir köpeği evinize kabul etmek, bir köpeğin altın yıllarına neşe getirmenin harika bir yolu olabilir. Ne yazık ki, yaşlı köpeklerin sahiplenilme olasılığı daha düşüktür ve genellikle hayatlarını barınaklarda ya da ötenazi yaparak geçirirler.

Daha düşük enerjili bir köpek arıyorsanız, kıdemli bir köpek harika bir arkadaş olabilir. Bununla birlikte, kıdemli köpeğinizin özel ilgiye ihtiyacı olduğunu, daha sık veteriner kontrollerine ihtiyacı olduğunu ve ele alınması zaman ve paraya mal olan sağlık sorunları geliştirme olasılığının daha yüksek olduğunu bilmek önemlidir.

Bir köpek yavrusu veya yetişkin köpeğin aksine, kıdemli köpeğinizle uzun yıllarınız olmayacağını bilmelisiniz. Sorumlulukları kabul etmeye hazırsanız, kıdemli bir köpek sahiplenmeyi düşünün. Bu değerli yaratıklar için yapabileceğiniz en şefkatli şeylerden biri olabilir.

Köpeğin Cinsine Karar Verin

Safkan köpekler inkar edilemez derecede popülerdir. Birçok insan, çeşitli nedenlerle belirli bir köpek ırkına ilgi duyar. Belki de cins etrafında büyüdünüz veya hayatınızda cinsle çok zaman geçirdiniz. Belki de belirli bir türün görünüşünü ve hareketini gerçekten seviyorsunuzdur. Veya cins hakkında okuduklarınıza veya duyduklarınıza dayanarak, cinsin sizin için doğru olduğunu hissedebilirsiniz.

Safkan bir köpek istiyorsanız, cinsi iyice araştırdığınızdan emin olun. Mizaç, bakım ihtiyaçları ve sağlık sorunları ile ilgili potansiyel zorlukları üstlenmeye istekli olup olmadığınızı belirleyin. Cinsin, diğer köpekler de dahil olmak üzere ailenize ve yaşam tarzınıza uyacağından emin olun. Ardından, sorumlu bir köpek yetiştiricisi aradığınızdan emin olun.

yorkshire cinsi köpek

Karışık cins köpekler , dünyanıza harika eklemeler olabilir. İki veya daha fazla köpek ırkının kombinasyonu, genellikle onların kişiliklerini ve fiziksel özelliklerini dengeleyebilir. Özellikle “pound köpek yavrusu” evlat edinirseniz, beklenmeyeni beklediğinizden emin olun. Yavru köpeğinizin büyüdüğünde nasıl görüneceğini tam olarak bilmenin hiçbir yolu yoktur ve sağlık sorunlarını gerçekten tahmin edemezsiniz.

Birçok uzman, melez köpeklerin safkan köpeklere göre daha az sağlık sorunuyla sonuçlandığına inanıyor. Genel olarak iyi huylu ve zeki olma eğilimindedirler. Ayrıca, melez bir köpeği sahiplenmek, genellikle o köpeği ötenaziden veya yalnız bir barınak hayatından kurtardığınız anlamına gelir!

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here