Köpeklerde Son Uyarı Anlamına Gelen Hırlamanın 4 Önemli Nedeni

0
909

Çoğu insan genellikle bir köpek hırladığında bunun ne anlama geldiğini bilir. Bir köpeğin hırladığını duyduğunuzda, bu çok korkutucu olabilir. Bunun nedeni, hırlamanın genellikle bir köpekte görülen ilk saldırganlık belirtisi olmasıdır.

hırlayan köpek

Bir köpeğin ısırabileceğine dair bir uyarıdır, bu nedenle hırlayan bir köpeğin yanında çok dikkatli olmak önemlidir. Bu nedenle, saldırganlığın derecesini ve sorunla başa çıkmanın en iyi yolunu bulabilmeniz için köpeğinizin neden hırladığını anlamak önemlidir.

Köpek Neden Hırlar?

Köpek hırlaması bir iletişim şeklidir. Köpeğiniz, kelimelerle ne zaman mutsuz veya rahatsız olduğunu söyleyemez. Çoğu köpek sizinle iletişim kurmak için önce beden dilini kullanır. Daha ince ipuçlarını alamıyorsanız, nasıl hissettiğini size bildirmek için hırlayabilir. Köpeklerin hırlamasının en yaygın nedenleri korku, saldırganlık, bölgesellik ve acıdır.

Bazı köpekler de oynarken hırlarlar. Oyun hırıltısı genellikle iki köpek güvenli ve sağlıklı bir oyun seansı yaptığında görülür. Bu durumda, hırıltı mutlaka saldırganlığı göstermez. Bununla birlikte, köpeğinizin vücut dilini izlemek ve oyunun hırlamasının it dalaşına yol açmadığından emin olmak yine de önemlidir.

Köpeğinizle halat çekme oyunu oynarken oyunun hırladığını da fark edebilirsiniz. Köpeğiniz tırmanmıyor ve başka saldırganlık belirtileri göstermiyorsa, nazikçe hırlama kötü bir işaret değildir. Köpeğiniz elinizi ısırırsa, size doğru hamle yaparsa veya hırlama çok tehditkar hale gelirse, oyunu bitirmek önemlidir.

Hırlamanın Potansiyel Nedenleri

Köpeğinizin neden hırladığını tam olarak anlamak, artan saldırganlığı önlemenin ilk adımıdır. Köpekten İngilizceye sözlüğümüz olmadığı için, aşağıdakiler hırlayan bir köpeğin ne dediğini yorumlamaya yardımcı olabilir:

  • Korku: Köpekler korktuklarında genellikle hırlarlar. Bunun güzel bir örneği yabancılardan korkan köpeklerde görülebilir. Bir yabancı yaklaştığında, korkmuş bir köpek hırlayabilir. Bu onun “Geri çekil” deme şeklidir.
  • Sahip Olma Saldırganlığı: Bazı köpekler, bir kase yiyecek, bir oyuncak veya bir ham deri kemiği gibi eşyaların üzerinde hırlarlar. Bir köpek yemek yerken veya kemik çiğnerken birisi ona yaklaştığında hırladığında, “Bu benim ve paylaşmıyorum!”
  • Bölgesellik: Bazen köpekler bölgelerini savunma ihtiyacı hissettiklerinde hırlarlar – kapıya yaklaşan postacıyı düşünün. Köpek mülke ait olmadığına inandığı birini gördüğünde, sınırlarını aştığını bildirmek ister. Bu durumda köpek hırlaması, “Hey, sen buraya ait değilsin ve ben halkımı ve malımı korumaya hazırım!” anlamına gelir.
  • Ağrı: Bir yaralanma veya hastalıktan kaynaklanan ağrı nedeniyle köpek hırlaması da oluşabilir. Burada genellikle bir şeyler oluyor. İlk olarak, vücutlarında açıklanamayan bir acı var. Bunu sıklıkla veteriner hekimler dürterek ve dürterek takip eder. Bu, acıya ek olarak, köpeklerin büyük bir kafa karışıklığı yaşadığı anlamına gelir. Köpek, kendisine yardım etmeye çalışan insanları acı ve korkuyla ilişkilendirebilir. Bu durumda, bir hırıltı genellikle “Acı çekiyorum ve korkuyorum ve beni incitmeyi bırakman gerekiyor” anlamına gelir.

Birbirlerine hırlayan köpekler

İçeriği göz önünde bulundurursanız, hırlayan bir köpekle daha iyi başa çıkabilirsiniz. Ancak, özellikle de köpek size ait değilse, kendinizi tehlikeye atmayın. Köpeğinizin hırıltısı ısırmaya veya ısırmaya dönüşürse, bir köpek eğitmenine veya davranış uzmanına danışmaya karar verebilirsiniz .

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here