Köpekler Neden Göbeklerini Sevdirmekten Hoşlanır? Nasıl Alıştırılır?

0
3636

Köpeklerin göbek sevdirmekten hoşlanması

Evcil hayvan sahibi olmanın en keyifli kısımlarından biri sarılmaktır. Köpeklerimizin çoğu, karınlarının ovuşturulmasını seviyor gibi görünüyor. Karınlarının sevilmesini beklerken, dilleri sarkıtarak ve kuyruklarını sallayarak mutlu bir şekilde sırt üstü düşerler. Ama neden? Bir köpeğin karnını ovuşturmanın nesi harika?

Köpeklerde Boyun Eğme Davranışı ve Göbek Sevilmesini İstemek

Köpekler karınlarını bize iki ana nedenden dolayı açarlar: itaatkar bir gösteri ve göbek ovma isteği olarak. Sevişmeye gitmeden önce köpeğinizin size ne söylediğini bilmek önemlidir!

İtaatkar bir görüntü benimseyen köpekler (yatıştırma gösterisi de denir), bir tehdit olmadıklarını göstererek sosyal gerilimi dağıtmaya çalışıyorlar. Uysal veya yatıştırıcı davranışlar sergileyen bir köpeği sevmek , köpeği daha gergin hale getirebilir, çünkü şimdi ona vücudunun çok hassas bölgelerine dokunuyorsunuz!

Gerçekten göbeğini sevdirmek isteyen köpekler genellikle aşağıdaki beden dili sinyallerini gösterir:

  • Genel: gevşek, kıpır kıpır vücut duruşları
  • Ağız: rahat, açık ağız – dillerinin etrafta dolaştığını görebilirsiniz
  • Gözler: Açık veya şaşı, parlak ve herhangi bir şeye bakmak zorunda değil
  • Kuyruk: rahat, sallanan kuyruk
  • Çıkarılan ses: “gülerken” sessiz ha-ha sesi veya hafif bir nefes nefese sesi veya sessiz

Buna karşılık, itaatkar veya yatıştırıcı davranış sergileyen bir köpek şöyle görünecektir:

Genel: gergin, düşük vücut duruşları – çömelebilir, donabilir veya gerilebilirler

  • Ağız: Dudaklar bir “korku yüz buruşturma” içinde çok geriye çekilmiş veya dudaklar ve ağız kapalı, çok sayıda dudak yalama ve dil titremesi görülebilir
  • Gözler: tamamen açık ve mesafeye bakıyorlar veya size bakarken gözlerinin beyazlarını gösteriyorlar, başlarını çevirmeden, yoksa gözler şaşı ve gergin olacak
  • Kuyruk: hareketsiz veya sallanıyor olabilir, ancak kuyruğun tabanında gerginliğe sahip olacak ve kuyruk sıkışmış olabilir
  • Çıkarılan ses: sessiz veya yumuşak sızlanma

Çoğu insan köpeğin kuyruğunu ve ağzını izlemenin en kolay yolunu bulur – ancak sallanan bir kuyruğun mutlu bir köpeğe eşit olmadığını unutmayın. Sıkı, sert, hızlı bir kuyruk sallama, tam vücut, gevşek bir kuyruk sallama ile aynı değildir!

Köpekler Neden Göbeklerini Sevdirmekten Hoşlanır?

Köpeklerin göbek ovmalarını neden sevdiğini tam olarak söylemek zor – evcil hayvanlarımıza soramayız! Köpekler kendi karınlarını kolayca kaşıyamadıklarından, yardım için insanlara güvenmeleri daha olasıdır.

Birçok köpek, sırtlarını gerçekten kaşınmak için halıda veya çimde yuvarlanmaktan hoşlanır. Anekdot olarak, birçok köpeğin sırtlarını kaşırken göbek ovuşturmasından hoşlandığı görülüyor. Arka ayakları ile kendi omuzlarına, boyunlarına ve yüzlerine ulaşabilirler. Ama gerçekten kendi karınlarını kaşımanın iyi bir yolu yok!

Birinin sırtını okşamasının ya da ulaşamadığın bir kaşıntıyı kaşımasının ne kadar güzel bir his olduğunu düşün. Köpeklerin göbek ovmalarında yardım eli almayı sevmelerine şaşmamalı!

Köpeklerin Çok Hoşuna Giden Göbek Sevme Hareketi

Tüm köpekler göbek ovmalarını sevmez. Çoğu köpek de her zaman göbek ovma istemez. Köpeğiniz göbek ovmalarını sevmiyorsa veya şu anda istemiyorsa, önemli değil. Bazı köpekler buna dahil değildir veya belki de köpeğiniz havasında değildir.

Pek çok köpek, sabahları sadece serotonin seviyeleri en yüksek olduğunda veya gerçekten rahat olduklarında göbek ovmalarından hoşlanır.

İyi bir göbek masajı yapmayı öğrenerek köpeğinizin göbek ovmalarını daha çok sevmesine yardımcı olabilirsiniz. Köpekleri sevmek için değiştirilen mükemmel bir göbek masajı yapmanın temel adımları şunlardır:

  • Köpeğinizin göbek masajı isteyip istemediğini görün. Yukarıda listelenen beden dilini kontrol edin.
  • Köpeğiniz şu anda göbek masajı istemiyor gibi görünüyorsa, itmeyin. Köpeğinize size güvenmeyi ve göbek ovmalarını sevmeyi öğretmenin en iyi yolu, “Hayır, teşekkür ederim” dediğinde ona saygı duymaktır.
  • Diz çökmek. İlk başta beden dilinizi gevşek ve rahat tutun.
  • Göbeği sevin! Açık avuç içi, tırnakları içe, dairesel ve hatta okşama hareketlerini deneyin.
  • Üç ila beş saniye sonra sevişmeyi bırakın.
  • Köpeğinizin daha sonra ne yaptığını görün. Size pençelerse, yerinde kalırsa veya başka bir şekilde daha fazla sevişmek istediğini gösterirse, daha fazlası için geri dönün! Kalkıp giderse göbek sevme biter.
  • Ne tür sevişme kullandığınızı değiştirmeyi deneyin ve ne gibi farklı sonuçlar elde ettiğinizi görün. Köpeğinizin daha da çok sevdiği yeni bir göbek masajı türü bulmak sizi şaşırtabilir.

En önemli şey, köpeğinizin isteklerine saygı duymak ve onu nasıl sevilmek istiyorsa öyle sevmektir. Köpeğinizin beden dilini dinlerseniz, köpeğinizin göbek ovmalarını zaten olduğundan daha fazla sevmesini sağlayabilirsiniz!

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here