Köpeklerde Kuyruk Sallamanın Farklı Nedenleri ve Anlamları

0
932

Sallanan bir kuyruk, bir köpek iletişim şeklidir. Köpekler, tıpkı diğer vücut dillerinde olduğu gibi, bize nasıl hissettikleri hakkında bir şeyler anlatmak için kuyruklarını sallarlar. Ama köpek kuyruğu sallamanın gerçekte ne anlama geldiğini biliyor musunuz?

Köpeklerde kuyruk sallamanın anlamı

Köpekler Neden Kuyruklarını Sallar?

Köpekler, insanlarla ve diğer hayvanlarla iletişim kurmak için kuyruklarını sallarlar. Çoğu zaman, köpeğin kuyruğunu salladığında size ne söylemeye çalıştığı oldukça açık görünür. Çoğu insan kuyruğu sallanan bir köpeğe bakar ve onun mutlu olduğunu düşünür. Bu genellikle doğru olsa da, bir köpeğin saldırgan hale gelmeden hemen önce kuyruğunu salladığı zamanlar vardır.

Köpeğin kuyruğunu sallarken kuyruğunu nasıl tuttuğuna dikkat etmeniz önemlidir. Kuyruğunun nerede olduğu ve bir köpeğin sallanırken vücudunu nasıl tuttuğu, size ne iletmeye çalıştığı hakkında bir ipucu verebilir. Köpeğin vücut dilindeki diğer işaretlere de dikkat etmelisiniz.

Mutlu Sallama

Köpeğin kuyruğu gevşemiş ve ileri geri hareket ediyor mu? Vücudu sallanma ile birlikte hareket ediyor mu? Bir köpek kuyruğunu sallıyorsa ve vücudunun geri kalanı gevşemiş görünüyorsa veya sallanmayla birlikte hareket ediyorsa, muhtemelen mutlu ve rahat bir köpekle karşı karşıyasınız demektir. Mutlu, rahat kuyruk sallamaya genellikle mutlu bir yüz ifadesi eşlik eder. Mutlu bir köpeğin genellikle parlak gözleri, rahat bir açık ağzı ve muhtemelen yumuşak bir nefes nefese kalma şekli vardır. Diğer mutlu sinyallerle hızlı kuyruk sallama, genellikle köpeğin heyecanlı olduğu anlamına gelir.

Alternatif Nedenler

Köpeğin gövdesi oldukça dik ve sert kalırken köpeğin kuyruğu yüksek ve ileri geri hareket ediyor mu? Bir köpek kuyruğunu sallarken vücudunu dik ve sert tutuyorsa, size çevresinde olup bitenlerden rahatsız olduğunu veya bölgesel olduğunu hissettiğini söylüyor olabilir.

Köpeklerde kuyruk sallama

Kuyruk alçak olabilir ve genellikle köpek bir konuda tereddüt ettiğinden yavaş sallanır. Veya köpeğin kuyruğu yüksek tutulabilir ve dar ama hızlı bir şekilde ileri geri hareket edebilir. Bu rahatsızlık saldırganlığın habercisi olabilir.

Bu, insanların bazen bir köpeğin birini ısırmadan hemen önce kuyruğunu salladığını bildirmelerinin bir nedenidir. Bu nedenle, kuyruğunu kimin salladığını bilmediğiniz bir köpekle karşılaşırsanız, yaklaşmadan önce vücut dilinin geri kalanının size ne söylediğini kontrol edin.

Sola ve Sağa Kuyruk Sallama

Bir köpeğin kuyruğunun hangi yöne sallandığı önemli mi? Bir çalışma, köpekten köpeğe iletişim söz konusu olduğunda bunun önemli olabileceğini gösteriyor. Araştırmacılar, başka bir köpeğin kuyruğunun sola mı yoksa sağa mı sallandığına bağlı olarak köpeklerin farklı duygusal tepkileri olduğunu buldu. Sağda başka bir köpeğin sallandığını gören köpekler rahatlamış gibiydi. Sol kuyruk sallayarak başka bir köpeği izleyen köpekler, sinirlilik, stres veya endişe belirtileri gösterdi. Bu çalışma, köpeklerin birbirleriyle etkileşime girme şekline biraz ışık tutuyor.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here