Köpeğinize Tüm Sorunlarınızı Çözecek ‘Hayır’ Komutunu Öğretme

0
2636

“Hayır” komutu, bir köpeğe patilerini bir şeyden çekmesini söylemek için kullanılır. Mutfak tezgahı, yatağınız, oturma odası kanepesi veya köpeğinizin üzerinde olmasını istemediğiniz herhangi bir şey olabilir. Bu, öğretilmesi zor komut olabilir, ancak mümkündür. Sadece sabırlı ve tutarlı olun, köpeğiniz yakında hayır komutuna yanıt verecektir.

köpekleri koltuktan uzak tutma

İkramlar

Hayır komutunu öğretmenin püf noktası, köpeğinizi istemediğiniz bir şey üzerinde yakalamaktır. Bu, hazırlıklı olmanız ve evinizin etrafındaki birkaç farklı yerde, tercihen bu yasak yerlerin yakınında bazı ikramlar bulundurmanız gerektiği anlamına gelir. Gerektiğinde elinizin altında olacak ve köpeğinizi eğitmeye başlayacaksınız.

Davranışı Bekleyin

Bir köpeğe hayır komutuna eğitmek, diğer birçok temel komutu eğitmekten farklıdır. Antrenman seansları planlamak yerine, inmesi için köpeğinizin uygunsuz davranmasını beklemeniz gerekir.

Köpeğinize göz kulak olun ve uygunsuz hareketi gördüğünüzde yaptığınız her şeyi durdurmaya hazır olun.

Komuta Alıştırın

Köpeğinizi patilerini tezgaha kaldırmış veya kanepenizde rahat bir şekilde otururken gördüğünüzde, ona “Hayır” deyin. Köpeğin ciddi olduğunuzu anlaması için sert bir ses kullanın, ancak bağırmayın. Eylem gerçekleşir gerçekleşmez hızlı tepki verin, böylece köpeğiniz komutunuzu eylemiyle bağlayabilir.

Köpeğinizi Eğitime Yönlendirin

Köpeğinizi cezbetmek için sakladığınız ikramlardan birini kullanın. Ayrıca, ödülü sallamak ve dikkatini çekmek için köpeğin adını söylemek de yardımcı olabilir. Dört pençenin tamamı yere düştüğünde, köpeğe ödül verin.

Sorunlar ve Hatalı Davranış

Bu davranışın tutarsız bir şekilde uygulanması, bir köpeğin kapatma komutunu öğrenmesini ve neyin yasak olup neyin olmadığını bilmesini zorlaştırabilir. Köpeğinizin tezgahlardan veya mobilyalardan sonsuza kadar uzak durmasının tek yolu, her sıçradığında inmesini sağlamanızdır.

Siz (veya evinizdeki bir başkası) zaman zaman köpeğin yanına kâr kalmasına izin verirseniz, denemeye değer olduğunu öğrenecektir çünkü bazen ona yiyecek kapma veya kanepede kıvrılma fırsatı verilecektir. Aile üyeleri ve köpek gezdirenler de dahil olmak üzere köpeğinizle ilgilenen herkesin bu kuralları bildiğinden ve uyguladığından emin olun.

Eğitimi tamamladıktan sonra bile, köpeğinize yasak olan şeye her atladığında “kapalı” demeye devam edin. Gerektiğinde bir ödül mamasıyla aşağı çekin ve tüm patiler yerdeyken terapiyi sunduğunuzdan emin olun.

Köpeğiniz yakında bir şeyin üzerine atladığında bir ödül aldığını öğrenebilir. Köpeğinizi bir şeyden kurtulması için eğitmek yerine, köpeğiniz sizi ona ödül vermek için eğitiyor. Bu sorunun üstesinden gelmek için, köpeğinizin tedavi için çalışmasını sağlayın.

Yukarıdaki adımların aynısını izleyin, ancak mamayı bırakmadan önce köpeğe otur gibi başka bir komut verin . Tedaviyi ancak köpeğiniz bu komutu uyguladıktan sonra verin. Köpeğinizin bir şeye atlamak ve bir ödül almak arasında kurduğu bağlantıyı koparacaksınız.

Köpekleri Kanepelerden Uzak Tutmanın İpuçları

Köpeğinizi denetleyemediğinizde bir sandık kullanın. Köpekler, siz etrafta yokken bazı şeylerden kurtulabileceklerini çok çabuk öğrenirler. Sandık, köpeğinizi, siz dışarıdayken mobilyaların veya tezgahların üzerine atlama fırsatına sahip olmayacak şekilde eğitin.
Köpeğinize gidecek başka bir yer verin, özellikle de kestirmek için rahat bir yer arıyorsa.

Pek çok köpek, kanepeden veya yataktan ancak tedaviyi alacak kadar uzun süre kalkar ve ardından hemen ayağa kalkmaya çalışır. Köpeğinizin bir köpek yatağı gibi rahat bir yeri olduğundan emin olun. Köpeğe “yerinize gidin” komutunu öğretebilir ve koltuğunuza veya yatağınıza geri dönmesine izin vermek yerine kendi yatağına gönderebilirsiniz.

Köpeğiniz mutfak tezgahınızdan yiyecek kapmayı başardıysa , köpeğinizi sörf yapmaması için eğitmek için biraz daha eğitim yapmanız gerekebilir . Bu, özellikle arka ayakları üzerinde durabilen ve tezgaha ulaşabilen daha büyük ırklar için yararlıdır.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here