Köpeklerde Balina Gözünün Anlamı ve Yapılması Gerekenler

0
642

Köpekler duygularını ve düşüncelerini birçok farklı şekilde iletirler. Birbirleriyle ve bizimle iletişim kuruyorlar ama ne söylemeye çalıştıklarından her zaman emin değiliz.

Balina gözü köpek iletişiminin bir örneğidir. Bu, size ve diğer hayvanlara, köpeğin ne hissettiği ve düşündüğü konusunda bir ipucu veren köpek beden dilidir.

Köpek Balina Gözü

Köpeklerde Balina Gözü Nedir?

“Balina gözü”, köpek eğitmenlerinin, gözlerinin beyazları (sklera) görünür olduğunda bir köpeğin vücut dilini tanımlamak için kullandıkları bir terimdir. Köpek başını hafifçe çevirecek, ancak gözleri bir şeye veya birine sabitlenmiş olacak. Gözlerinin beyazları, genellikle gözün iç veya dış tarafında, bazen de çevresinde yarım ay şeklinde görünecektir. Balina gözüne bazen “yarım ay gözü” denir.

Balina gözünün tüm köpeklerde tespit edilmesi her zaman kolay değildir. Brakisefali köpeklerin (kısa ağızlı köpekler) gözleri, yapıları nedeniyle biraz beyaz gösterebilir, ve herhangi bir köpek, skleralarını kısaca ortaya çıkaran tarafa hızlıca bakabilir. Köpek başka herhangi bir ajitasyon belirtisi göstermiyorsa, gördüğünüz şey aslında balina gözü olmayabilir.

Balina Gözü Ne Anlatır?

Gerçek balina gözü sergileyen bir köpek, genellikle başka stres sinyalleri de gösterecektir. Dudak yalama veya göz temasından kaçınma gibi yatıştırıcı hareketler fark edebilirsiniz. Köpeğin tüyleri omurgası boyunca dik duruyor olabilir. Ayrıca bir uyarıyı hırlayabilir veya yerinde donabilir.

Köpeklerde Balina Gözü Ne Demektir?

Balina gözü sergileyen bir köpek, genellikle mevcut durumdan endişe ve rahatsızlık ifade eder. Bu köpek stresli ve muhtemelen korkmuş . Balina gözü, köpeğin yakında savunma amaçlı saldırgan hale geleceğini gösteren bir işaret olabilir.

Endişeli bir köpeğin ısırması daha olasıdır. Bir köpeğe yaklaşırken bu tür bir köpek beden dili fark ederseniz, köpek rahatlayana ve daha rahat hale gelene kadar ya da en azından neler olduğunu anlayana kadar geri çekilin.

Yaklaşmadan köpeğin çevresini kontrol edin. Yakınlarda başka bir köpek veya kedi var mı? Bir yabancı mı yaklaşıyor? Endişeli köpek, kapınıza yaklaşan ayak sesleri gibi henüz duymadığınız bir şey duyabilir. Bir çocuk, köpeğin en sevdiği oyuncağına uzanıyor olabilir ya da daha kötüsü, bir köpek çiğniyor ya da şımartıyor olabilir.

Bir köpek, sarılmak, dokunulmasını istemediği bir yerde sevilmek , veteriner tarafından muayene edilmek veya tırnaklarını kesmek gibi birinin kendisine yaptığı şeylerden rahatsız olursa balina gözü sergileyebilir.

Bir Köpek Balina Gözü Gösterdiğinde Ne Yapmalı?

Köpeğiniz gözlerini fark etmenizi ve gönderdiği mesajı anlayabilmeyi umuyor. Yanlış olanı düzeltmek için bir şeyler yapmanı istiyor. Sorunu tanımlayabiliyorsanız, bu her zaman en iyi hareket tarzınızdır.

Yaptığınız bir şey olabilirse, sadece durun. Halka açık bir alanda başka bir köpek yaklaşıyorsa, köpeğinizi uzaklaştırın. Köpeğinizin de gergin olabileceğini unutmayın, bu nedenle onu hareket etmesi için ikna etmeniz gerekebilir.

Köpeğinizi azarlamak işe yaramaz ve muhtemelen onu daha da üzecektir. Sırf azarlanmak için birinin kulağına acil bir şey fısıldamaya çalışsanız nasıl hissedersiniz? Köpeğiniz balina gözü sergilediğinde, sorun onda değildir – bu genellikle dışsal bir şeydir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here