Köpeklerin Canı Neden Sıkılır? Belirtileri ve Eğlenceli Çözümler

0
2061

Köpekler sosyal yaratıklardır ve yeterince ilgi gösterilmezlerse çok çabuk sıkılabilirler. Canı sıkılan köpekler yapacak ilginç şeyler bulacaktır, ancak köpek için çok eğlenceli olan şey genellikle eviniz için yıkıcı olabilir ve hatta evcil hayvanınız için tehlikeli olabilir.

Köpeklerde can sıkıntısı

Köpeklerde can sıkıntısının belirtilerini tespit etmek zor değildir, ancak davranışla uğraşmak meşgul sahibi için bir zorluk teşkil edebilir. Gevşemek için çocuklarınız veya başka köpekleriniz yoksa, yavrularınızın enerjisini daha üretken çıkışlara odaklaması için yollar bulmak size kalmış olacaktır.

Köpekler Neden Sıkılır?

Sağlıklı, enerjik köpek yavrularının ve köpeklerin bir kapatma düğmesiyle gelmediğini unutmayın. Yavru köpeğiniz yeterince egzersiz, oyuncak veya sizinle etkileşime girmemekten sıkıldığında, hüsrana uğrayabilir ve uygunsuz davranışlar sergileyebilir. Akılda tutulması gereken birkaç ilke şunlardır:

  • Tekrar tekrar uygulanan sorunlu davranışlar kökleşir ve durdurulması daha zor olabilir. Bu nedenle, köpeğinize kendilerini olumlu şekillerde ifade etmeleri için birçok fırsat vermeniz önemlidir. Yavrularınıza hangi davranışların kabul edilemez olduğunu erkenden öğrettiğinizden emin olmak da aynı derecede önemlidir.
  • Çok köpekli bir haneye tanıtılan bir köpek yavrusu, dikkatini çekecek oyun arkadaşlarına sahip olma avantajına sahiptir. Tabii ki, sıkılmış gençler de yaşlı bir köpeği rahatsız edebilir ve rahatsız edebilir.
  • Yalnız yavruları eğlendirmek her zaman evdeki insanlara düşer. Yavru köpeğinize uygun şekilde bağlanmak, onu yalnızca fiziksel olarak aktif ve sağlıklı tutmakla kalmaz, aynı zamanda eğitim ve oyun etkinlikleri yoluyla beynini üretken şekillerde uyarır.
  • Çoğu köpek yapacak bir iş ister ve en çok meşgul olduklarında mutlu olurlar. Yavrularını meşgul etmenin yollarını bulmak sana kalmış.

Yavru Köpeklerde Can Sıkıntısı Belirtileri

Bir köpekteki “kötü” davranışların büyük bir yüzdesi, köpeğin can sıkıntısını ifade etme biçimidir:

  • Örneğin, çitle çevrili bir bahçede yalnız bırakıldığında canı sıkılan bir köpek yavrusu, bastırılmış enerjiyi yakmak veya sadece sesini duymak için havlamaya dönebilir.
  • Başka bir köpek, yapılacak daha heyecan verici şeyler aramak için arka bahçedeki çitin altını kazmaya karar verebilir. Kazmak, can sıkıntısının yaygın bir işaretidir ve kırılması en zor köpek alışkanlıklarından biridir.
  • Bir köpek ya da köpek yavrusu, sık sık can sıkıntısından çiğner, bu da çiğnemek için yeterli uygun nesneye erişimi olmadığında başını belaya sokabilir.

Köpeklerin Can Sıkıntısı Nasıl Giderilir?

Köpeğinizi en iyi siz tanırsınız. Köpeğinizi uyarmak için birkaç farklı strateji deneyin. Aynı anda birkaç tekniği denemekten zarar gelmez. Aktif olarak can sıkıntısını durdurmayı hedeflemenin yardımcı olması muhtemeldir.

Köpeklerde can sıkıntısı

Yeni Oyuncaklar Alın

Yavru köpekler her gün aynı eski oyuncaktan sıkılırlar. Birden fazla köpeğiniz varsa, her birinin birkaç oyuncağı olduğundan emin olun. Evcil hayvan başına en az üç ila dört kişi hedefleyin, böylece onlar hakkında tartışmalarına gerek kalmaz. Bir singleton yavru için sekiz ila 10 oyuncak daha da iyidir. Oyuncakları taze tutmak için döndürün. Bir program oluşturun ve oyuncakları iki veya üç günde bir değiştirin.

Stimülasyon Sağlayın

Yavruların dikkatini uzun süreler boyunca çeken Orbee Tuff Mazee gibi bulmaca oyuncakları sunun. İkramları saklayacak yerleri olan oyuncak türleri büyük favorilerdir. Daha fazla can sıkıntısı için tedavi türünü döndürebilirsiniz. Fıstık ezmesi, ciğer sosis, krem ​​peynir ve ticari olarak üretilen tüm işleri tedavi eder.

Çiğneme İhtiyacını Gidermesine Yardım Edin

“Yasal” çiğneme fırsatları da sağlayın. Örneğin, diş çıkaran yavru köpeklerin hassas diş etlerini rahatlatmak için kemirecek bir şeye ihtiyacı vardır, ancak herhangi bir yaştaki bir köpek stresi veya can sıkıntısını gidermek için çiğneme yapabilir. Ham deri çiğnemeler, diş çiğnemeleri ve sterilize edilmiş kemikler gibi diğer köpekler için güvenli çiğneme seçenekleri (veterineriniz onaylıyorsa), denetlemek için orada olduğunuz sürece daha uygun bir çıkış sunabilir.

Ev Dışında Yürüyüş ve Oyun Aktiviteleri Yapın

Teriyerler kiri tekmelemeyi sever. Bir çıkış olmadan, sıkılmış bir teriyer, toprak aramak için saksı avucunuzun kökünü sökebilir. Bir kum havuzu sağlayarak ve yavrularınızın kazma keyfi için en sevdiği oyuncakları saklayarak bunu önleyin. Kazmasına izin verilen bir yeri varsa, köpeğinizin zarar verebileceği yerleri kazmaya çalışması daha az olasıdır.

Oyun Alternatifleri Düşünün

Köpeğiniz müzik dinlemekten veya video izlemekten keyif alabilir. Dışarı çıkmanız gerektiğinde, yavru köpeğinizin sincap tuhaflıklarının keyfini çıkarabilmesi için TV’yi bir hayvan programına ayarlayın.

Diğer bir seçenek de hamster, fare, balık veya kuş gibi kafese kapatılmış cep hayvanlarının canı sıkılan yavruları izlemek için eğlenceli olabileceğidir. Sadece küçük yaratıkların güvende olduğundan ve yavru köpeğinizin dik dik bakan, özlem dolu ilgisinden etkilenmediğinden emin olun.

Köpeğinize Duyularını Öğretin

Burun çalışması ayrıca canı sıkılan köpek yavrusunu beladan uzak tutabilir. Ödülleri koklamak, yavruların duyularını harekete geçirir ve pençelerini de çalıştırır. Ödülü bulmak için takip etmeleri için Hansel ve Gretel kokulu kırıntıları bırakırken bir köpek hazine avı yaratın.

Köpeklerde can sıkıntısı belirtileri

Dışarı çıkmadan önce doldurulmuş Kong’ları veya kuru köpek bisküvilerini evin (veya avlunun) etrafına saklayın. Yavru köpeğiniz koklama testini geçemezse, böcekler onları bulamasın diye onları aldığınızdan emin olun.

İlk seferinde, köpeğinize ödül maması sakladığınız yeri gösterin, ancak bundan sonra burnu gerisini halledecektir. Bu, özellikle golden retriever ve Labrador Retriever gibi av köpeklerinde işe yarar.

Her İki Tarafın Mutlu Olduğundan Emin Olun

Herkesin iyi geçindiğinden emin olana kadar yeni bir köpek yavrusunu bir yetişkinden ayırmak en iyisidir. Yalnız kalmak, yavru köpeğinizin inleyip ulumasına neden oluyorsa, köpekleri ayrı tutan, ancak birbirlerini görmelerine ve çok yalnız ve sıkılmış hissetmemelerine izin veren bir bebek kapısı kurun. Bu aynı zamanda havlamayı, tırmalamayı veya kapıyı kazmayı da azaltabilir.

Yavrularınızı eğlendirmek için önceden planlama yapmak, kötü alışkanlıkları besleyen can sıkıntısını önleyebilir. Bunun, kuyruk sallayan herkesi mutlu etme eğilimi var.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here