Köpeğim Neden Havlıyor? En Yaygın Nedenleri Nelerdir?

0
916

Köpeklerin zaman zaman havlaması, ağlaması ve uluması doğaldır. Köpekler insanlarla iletişim kurmak ve kendilerini ifade etmek için ses çıkarırlar. Bazen potansiyel tehlikeler hakkında bizi uyarmak veya bizi zarardan korumak için köpeklerimizin havlamasını isteriz. Diğer zamanlarda, havlama aşırıdır ve gerçek bir anlamı yokmuş gibi görünür.

Köpekler neden havlar

Köpekler Neden Havlar?

Köpekler çeşitli nedenlerle havlarlar. Köpekler sadece yapabildikleri için havlamazlar (gerçi bazen öyle görünebilir). Sadece sizi ve komşularınızı kızdırmak için havlamazlar, kin ya da intikam için de havlamazlar.

Bazı köpek ırklarının diğerlerinden daha fazla havlama eğilimi vardır. Aslında, bazı köpek türleri havlamak için yetiştirilmiştir. Bu, insanları tehlike konusunda uyarabilmeleri, evleri koruyabilmeleri ve hatta avları avcılar için saklanmaktan korkutabilmeleri için olabilir. Flip tarafında, Basenji hiç havlamaz, ancak cins başka şekillerde seslendirebilir.

Yakından dinleyin ve sonunda köpeğinizin farklı havlamalarının seslerini öğreneceksiniz. Ardından, her bir komutun ne anlama geldiğini anlayabilirsiniz. Davranışı kontrol etmenin ilk adımı, köpeğinizin neden havladığını anlamaktır.

Uyarı İçin Havlama

Bir köpeğin kapıda biri olduğunda, evin veya arabanın yanından yabancılar geçtiğinde havlaması doğaldır. Pek çok köpek, bir tür tehdit algılarsa havlayarak “burayı koruyorum, bu yüzden benimle uğraşma” diye ilan eder. Bu havlamanın sesi genellikle keskin, yüksek ve otoriterdir. Bu içgüdüyü eğitimle geliştirmek aslında evinizi ve ailenizi korumanıza yardımcı olabilir.

Endişeli Olduğu İçin Havlama

Endişeli havlama, çoğu köpek için genellikle kendi kendini yatıştırma eylemi gibi görünmektedir. Genellikle tizdir ve bazen sızlanma eşlik eder. Bu tür havlama, ayrılık kaygısı, korku ve fobiler veya diğer kaygı türleri olan köpekler için yaygındır.

Dikkat Çekmek İçin Havlama

Bu havlamayı duyduğunuzda, genellikle bunun ne anlama geldiğini anlayacaksınız. Bu havlama “Hey! Hey! Bak! İşte buradayım!” köpekler, neredeyse sızlanan bir çocuğun sesi gibi, dikkat çekmek için birlikte havlayabilir ve havlayabilir.

Oyunculuk veya Heyecandan Havlama

Bu tür havlama özellikle yavru köpeklerde ve genç köpeklerde yaygındır. Birçok köpek, insanlarla veya diğer köpeklerle oynarken havlar. Havlamanın sesi bile iyimser ve muhtemelen müzikal olma eğilimindedir. Bazı köpekler yürüyüşe gitmek veya arabaya binmek üzere olduklarını bildiklerinde heyecanla havlarlar.

Diğer Köpeklere Cevap Vermek İçin Havlama

Bu tanıdık bir senaryo. Caddenin aşağısındaki bir köpek havlamaya başlar ve bloğunuzun geri kalanıdaki köpekler birer birer katılır. Row Your Boat’ın kakofonik bir yorumu gibi geliyor.

Can Sıkıtısından Havlama

Canı sıkılan bir köpeğin havlaması, sadece kendi sesini duymak için havlayan bir köpeğe benziyor. Sinir bozucu olmasına rağmen, aynı zamanda üzücü.

Canı sıkılan köpekler genellikle fazla enerjiyi salmak için havlarlar ve bazen yalnızlıktan havlarlar. Genellikle bir aktiviteye ve hatta bir refakatçiye ihtiyaçları vardır.

Köpeklerde Havlama Sorunu

Aşırı havlamanın sizin müdahaleniz olmadan düzelmesi olası değildir. Havlamanın nedenini belirledikten sonra, kaynağı ele almak için adımlar atın.

Köpeğinizin havlaması korku veya endişe ile ilgili görünüyorsa, veterinerinizi ziyaret etmekten başlamanız gerekebilir. Veterineriniz, davranışın tıbbi nedenlerini ekarte edebilir ve muhtemelen yardımcı olacak ilaçları önerebilir.

Yüksek kaygı durumundaki bir köpek, yeni şeyler öğrenmekte çok zorlanacaktır. Kaygıyı azaltan ilaçlar, eğitimin daha başarılı olmasına yardımcı olabilir.

Köpeklerde havlamayı nasıl durduracağınızı ve aşırı havlamayı nasıl önleyeceğinizi öğrenin. Çoğu durumda, temel eğitim, zihinsel uyarım ve egzersizle havlamayı engelleyebilirsiniz. Daha ciddi durumlarda, bir eğitmen veya davranışçı getirmeniz gerekebilir.

Yapmamanız gereken bir şey, sorunu görmezden gelmektir.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here