Köpeklerde Ağlama-Sızlanmanın 6 Nedeni ve Durdurma Yöntemi

0
8100

Havlamak ve hırıltı çıkarmak, ağlamak köpekler için konuşmanın bir yoldur. Köpeğiniz sızlandığında, istediği bir şeyi isteyip istemediğinden, acı ya da stres hissettiğinde size söylemeye çalıştığı birkaç şey olabilir.

Yine de köpeğinizin sızlanmasına nasıl tepki verdiğinize dikkat edin ve altında yatan nedeni anlamaya çalışın. İstenmeden bile olsa mızmızlanmayı teşvik etmek, onu bir problem davranışına dönüştürebilir ve bu da yavruların aşırı derecede sızlanmasına neden olabilir. Sızlanmayı sakinleştirmek ve hatta durdurmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Köpekler Neden Ağlar?

Mızmızlanma özellikle yavru köpeklerde yaygındır çünkü onlar ihtiyaçlarını ve isteklerini nasıl ileteceklerini öğrenirler. Yavru köpekler, tıpkı bebeklerin ağladığı gibi, annelerinden ilgi ve yiyecek almak için sızlanırlar.

Bir köpeğin neden mızmızlandığı genellikle oldukça açıktır. Tabağınızdan bir ikram için yalvarıyor veya eve girip çıkmanızı istiyor olabilir. Diğer zamanlarda, sızlanmayı deşifre etmek o kadar kolay olmayabilir. Bu durumlarda, bunu anlamak için sızlanmaya eşlik eden beden diline bakın. Bazen örtüşmelerine rağmen, köpeklerin sızlanmasının birkaç yaygın nedeni vardır.

Köpeklerde Ağlama ve Sızlanma

1) Bir Şey İstemek

Köpeğiniz sizden yürüyüş yapmak, yemek yemek veya oyuncak gibi bir şey isterse, size söylemek için sızlanabilir. Hatta o sızlanan esnada size ve kapı veya diğer istenen nesne arasındaki değişen gözlerini fark edebilirsiniz.

sahibinden yemek isteyen köpek

2) İlgi İstemek

Biriyle telefon görüşmesi yapmak veya önemli bir göreve odaklanmak gibi köpeğinizin dahil olmadığı bir şey yapıyorsanız, dikkat isteyen sızlanma meydana gelebilir. Köpeğiniz başka biriyle veya evcil hayvanla geçirdiğiniz zamanı kıskandığında da olabilir. 2

3) İletişim Heyecanı

Köpeğiniz heyecanlanıyorsa, sızlanmak onun enerji yakma biçiminin bir parçası olabilir ve buna aşağı yukarı zıplama ve etrafta koşma eşlik edebilir. Bu tür sızlanmanın bir kısmı da dikkat çekmekle ilgili olabilir.

4) Can Sıkıntısı

Can sıkıntısı sızlanması genellikle “vay benim” iç çekiş ve sızlanma kombinasyonu olarak karşımıza çıkar. Köpek can sıkıntısından sızlanır ve ayrıca dikkatinizi çekmeye çalışıyor olabilir.

5) Ağrı veya Rahatsızlığı İfade Etme

Birçok köpek hasta ya da acı çekiyorsa sızlanır. Köpek size bildirmek için dikkatini çekmenin onun yolu olabilir sızlanan, iyi hissetmiyor edin. Bazı durumlarda, sızlanma, köpeğin dikkatini çekmek yerine sakinleştirme çabası olabilir.

Köpeğiniz çok fazla mızmızlanıyorsa ve diğer nedenleri ortadan kaldırdıysanız, sızlanmayı bir davranış sorunu olarak görmeden önce tıbbi sorunları ekarte etmek için veterinere gitmeniz gerekir.

6) Stresini Belirtmek

Bir köpeğin endişeli veya korkmuş olduğu zaman sızlanması yaygındır. 4 sızlanan Bu tür genellikle eşlik eder yatıştırma jestler esneme, dudak yalama veya gözleri önlediler gibi. Ayrıca birlikte meydana gelen bir sızlanma ve esneme fark edebilirsiniz.

Köpek yatıştırıcı jestler yaparak kendini sakinleştirmeye ve diğerlerine bunun bir tehdit olmadığına dair bir sinyal göndermeye çalışıyor. Strese bağlı sızlanmaya genellikle sinme, basık kulaklar ve kıvrılmış bir kuyruk gibi diğer korku belirtileri eşlik eder.

Strese girmiş köpeğin ağlaması

Köpeklerin Ağlaması Nasıl Durdurulur?

Köpeğiniz aşırı derecede mızmızlanıyorsa, davranışı ele almaya çalışmadan önce nedenini öğrenmeye çalışmak en iyisidir. Bazı insanlar ara sıra biraz sızlanmaya aldırmaz, oysa diğerleri buna zar zor tahammül edebilir ve herhangi bir miktarda sızlanmayı aşırı ve sinir bozucu olarak değerlendirebilir. İyi haber şu ki, köpeğinizi daha az mızmızlanması ya da belki de hiç mızmızlanmaması için eğitebilirsiniz.

  • Sızlanma ve ağlama seslerine karşı duyarlı olun. Zamanla, farklı nedenlerle farklı perdeler ve ses seviyeleri fark edebilirsiniz. Örneğin, “bir şey istiyorum” ve “sıkıldım” sızlanmalarına aşina olabilirsiniz. Daha sonra, belirgin şekilde farklı bir inilti duyduğunuzda, bu, örneğin, nedenin aslında stres veya ağrı olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.
  • Köpeğinize dikkatli bir şekilde yaklaşın. Ağlama, stres veya ağrıdan kaynaklanıyorsa nazikçe tutun. Eğer öyleyse, sızlanma artabilir ve hatta saldırganlığa dönüşebilir. Duruma objektif olarak bakın ve nasıl devam edeceğinize karar vermeden önce sızlanmanın olası nedenlerini gözden geçirin. Köpeğinizi sızlandığı için asla cezalandırmayın veya bağırmayın, çünkü bu korkulu veya endişeli bir köpeği daha da fazla hale getirebilir ve saldırgan davranışlara yol açabilir.
  • Köpeğiniz korkmuş, endişeli veya stresli görünüyorsa, sorunun kaynağını bulmaya çalışın. Birçok korku ve fobi köpekleri etkileyebilir. Sebebini belirleyebilirseniz, korkusunun üstesinden gelmek için köpeğinizi eğitmek ve duyarsızlaştırmak için çalışabilirsiniz.
  • Köpeğinize belirli koşullar altında istediğini verin. Örneğin, köpeğiniz lazımlık molası vermek için dışarı çıkmak için mızmızlanıyorsa, onu kapalı ortamda eleme davranışlarını güçlendirmek yerine tasmasını tutmak veya salıvermek daha iyidir.
  • Köpeğinizi istemeden sızlanmaya teşvik etmekten kaçının . Köpeğinizin dikkat veya yiyecek gibi bir şey istediğinden oldukça eminseniz, teslim olmadan önce onu başka bir davranışa yönlendirin. İdeal olarak, köpeğinizin sessizce oturmasını veya uzanmasını sağlayın; sonra dikkat ve övgü ya da bir muamele ile ödüllendirin.
  • Köpeğinizin “isteğine” hemen teslim olmayın, çünkü bu onu her şey hakkında sızlanmak için eğitir. Bu, sızlanma probleminin en yaygın nedenidir. Evet, mızmızlanan yavru köpeğinize direnmek gerçekten zor, ama her seferinde o sevimli köpeğe teslim olursanız, sonunda mızmız bir yetişkine sahip olabilirsiniz.
  • Çevrelerini zenginleştir. Bol oyuncakları olduğundan emin olun ve bol bol egzersiz yapın. bastırılmış fiziksel veya duygusal enerji ile bir köpek daha muhtemel haykırmak etmektir.
  • Köpeğinizin sızlanmasına seçici olarak yanıt verin. Gerçek bir ihtiyaç olmadığından eminseniz, görmezden gelmek en iyisidir. Bir sessizlik anını fark ettiğinizde, övgü, ikram veya benzeri bir ödül sunun. Hatta bu fırsatı “sessiz” komutu üzerinde çalışmak için de kullanabilirsiniz.

Ödül için ağlayan köpek

Çoğu durumda, aşırı ağlamayı temel eğitim, zihinsel uyarım ve egzersizle yönetebilirsiniz. Davranış değişime ciddi şekilde dirençli olduğunda, ekstra yardım için bir eğitmen veya davranışçı getirmeniz gerekebilir.

Ne olursa olsun sabırlı ve tutarlı olun ve istediğiniz sonuçları görmeniz daha olasıdır. Köpeğinizi sızlanma alışkanlığından tamamen kurtaramayabilirsiniz, ancak en azından onu daha tolere edilebilir bir düzeye indirebilmelisiniz.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here