Köpekler Neden Birbirinin Arkasını Koklarlar? İzin Verilmeli mi?

0
1950

Karşılıklı popo koklama, iki köpek bir araya geldiğinde meydana gelen ilk şeylerden biridir. Bu size iğrenç veya utanç verici görünebilir, ancak köpeğiniz bunu farklı şekilde görür. Köpekler neden birbirlerinin arka uçlarını koklar? Bu sağlıklı ve normal bir şey mi?

Köpeklerin birbirlerinin arkasını koklaması

Köpeğinizin Koku Duyusu

Bir köpeğin koku alma sistemi karmaşık ve gelişmiş olup, koku alma duyusunu bir insanınkinden çok daha üstün kılar. Fark hakkında size bir fikir vermek için, insanların burunlarında yaklaşık 5 milyon koku reseptörü ve köpeklerin yaklaşık 220 milyon olduğu gerçeğini göz önünde bulundurun. Köpekler, biz hiçbir koku alamasak bile, kat kat kokuları alabilirler. Bu etkileyici bir burun.

Böyle bir burnun olsaydı, muhtemelen sen de her şeyi koklamak isterdin! Köpekler iki ana nedenden dolayı birbirlerini koklarlar:

  • Zevk: Bir şeyler güzel kokar! Bir şeyleri koklamak eğlencelidir. Koku, iyi ve uyarıcı bir duygudur.
  • Bilgi: Köpekler, bir şey ya da biri hakkında daha fazla şey öğrenmek ya da öğrenmek isterler.

Köpekler Neden Birbirlerinin Poposunu Koklar

Birçok insan, köpekler arasında kıç koklamayı bir selamlama türü olarak düşünür, ancak bundan çok daha fazlasıdır. Köpekler koklama yoluyla birbirleri hakkında bir şeyler öğrenebilirler. Her hayvanın kendine özgü bir kokusu vardır. Buna insanlar, köpekler, kediler ve diğer tüm hayvanlar dahildir.

Siz ya da ben kişisel bir kokuyu yalnızca belli belirsiz algılayabilirken, köpeklerimiz burunlarından bir dizi ipucu alır. Bu kokular özellikle cinsel organlar ve anüs (kokulu sıvıyı toplayan anal keselerin yeri) çevresinde etkilidir. Bu alandaki kokular başka bir köpeğe cinsiyet, üreme durumu, beslenme durumu, sağlık durumu, mizaç ve çok daha fazlasını anlatabilir. Bir köpek ayrıca kokuları hatırlayabilir ve bu nedenle bu köpekle daha önce tanışıp tanışmadığını belirleyebilir.

köpeklerin birbirinin arkasını koklaması

Yani, bir köpek başka bir köpekle karşılaştığında, her birinin anlatacak hikayeleri vardır. İnsanlar akşam yemeği partilerinde küçük konuşmalar yapar. Köpekler birbirlerinin kıçlarını koklarlar. Bu normal bir davranış.

Pek çok köpek ayrıca, ahem, kasık koklama yoluyla insanlar hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışır. Bu genellikle bizim için utanç vericidir. Endişelenme, senin için bir sorun değil. Bu sadece köpek doğası. Ancak, köpek sahipleri bu davranıştan vazgeçmelidir. Köpeğiniz birinin kasığını kokluyorsa, lütfen onu başka bir yere yönlendirin! Aksi takdirde, insanların köpeğinizden gerçekten hoşlanmadığını görebilirsiniz .

Köpeğimin Diğer Köpekleri Koklamasına İzin Vermeli miyim?

Her iki köpek de sağlıklı, iyi sosyalleşmiş ve gözetim altındaysa, aslında istedikleri kadar “koklamasına” izin vermek iyi bir fikirdir (her köpeğin buna iyi tolerans göstermesi şartıyla). Köpekler, birbirleriyle yeterli miktarda “koklama” zamanı alırlarsa , kavga etme olasılıkları daha düşük olabilir. Bununla birlikte, bazı köpekler koklama ile yoğunlaşabilirken, diğer köpeklerin kişisel alanlarına ihtiyacı vardır.

Tüm köpeklerin davranışlarını ve beden dilini izleyin . Bir köpek aşırıya kaçıyorsa ve diğer köpek sinirli veya stresli görünüyorsa, sahipleri köpeklerini uzaklaştırmalıdır. Ayrıca, köpeklerin çiftler halinde buluşup oynamasına izin vermek idealdir. Köpeklerin gruplar halinde aşırı heyecanlanmaları daha olasıdır ve bu da kavgalara yol açabilir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here