Köpeklere “Yat” Komutunu Öğretme Eğitiminin En Kolay Yöntemi

0
2119

“Yat”, köpeğinizin öğrenmesi için önemli bir temel komuttur. İdeal olarak, tüm köpekler, sahipleri tarafından sorulduğunda nasıl yatılacağını bilmelidir. Eğer köpek telaşlı durumda dinlenmek veya uzun bir süre aynı pozisyonunda onu tutmak için gerektiğinde “yat” komutu çok yararlı olabilir.

Aynı zamanda, popüler yuvarlan da dahil olmak üzere bazı köpek hilelerinin ilk adımıdır. Neyse ki, köpeğinize “yat” öğretmek, neredeyse köpeğinizi oturması için eğitmek kadar basittir.

Köpeklere yat komutunu öğretmek

Köpeğiniz doğru pozisyondayken göğsü, dirsekleri ve dizleri yerle temas halindedir. İdeal olarak, siz bırakana kadar orada kalmalıdır. Pratik yaparak, köpeğinizin tüylerini mükemmelleştirmesini sağlayabilirsiniz ve öğretmesi kolay bir komuttur.

Köpeğinize Yatmayı Nasıl Öğretirsiniz?

Başlamadan önce, köpeğinize sunabileceğiniz çok sayıda lezzetli eğitim ikramınız olduğundan emin olun. İdeal olarak, ikramlar köpeğiniz için küçük, yumuşak ve lezzetli olmalıdır. Bu ikramları yalnızca eğitim seansları için ayırın ve genel ödüller için farklı ikramlar kullanın.

Dikkat dağıtıcı olmayan bir alanda beş ila on dakika ayırın. Köpeğinizle tıklama eğitimi kullanıyorsanız, tıklayıcınızı elinizin altında bulundurduğunuzdan emin olun.

  • Köpeğinizin dikkatini çekerek başlayın. Elinde bir tedavi olduğunu ona göster.
    Mamayı köpeğinizin burnunun önünde tutun, ancak henüz almasına izin vermeyin.
  • Ardından, köpeğinizin onu takip etmesine izin vererek mamayı yavaşça yere doğru hareket ettirin.
  • Köpeğiniz tamamen aşağı inene kadar bu hareketi tekrarlayın. Köpeğiniz onu vücuduyla takip etmiyorsa, ödülü biraz uzaklaştırmayı deneyin.
  • Köpeğiniz tamamen yattığında (dirsekleri ve dizleri yerde olduğu anlamına gelir) köpeğinize mamayı verin, ardından sevişme ve övün.
  • Köpeğiniz ödülle sürekli olarak aşağı hareketi yaptığında, sözlü ipucunu da ekleyin.
  • Ödülü yere doğru hareket ettirirken “yat” kelimesini net ve kesin bir şekilde söyleyin.
  • Köpeğiniz sadece sözlü işaretle ve herhangi bir tedavi rehberliği olmadan yatana kadar bunu tekrarlayın. Köpeğiniz yattıktan sonra bir ödülle ödüllendirmeye devam edin.

Günde bir veya iki kez kısa antrenman seansları yapmak en iyisidir. Seansları hem kapalı hem de açık alanlar dahil olmak üzere çeşitli yerlerde yapın. Oturumları her zaman olumlu bir notla bitirmeye çalışın. Gerekirse, köpeğinizin bildiği (oturmak gibi) başka bir ipucu bulun ve bunu bir ödülle bitirin.

Yeni Komut Ekleyin

Köpeğiniz komuta başarıyla yatabildiğinde, bırakma kelimenizi tanıtmanın zamanı geldi. Köpeğinizin ayağa kalkmasına izin verdiğinizde bunu söyleyeceksiniz. Birçok kişi yayın işareti için “Tamam” kelimesini kullanır, ancak kullanmak istediğiniz herhangi bir kelime, tutarlı olduğunuz sürece işe yarayacaktır.

Küçük zaman artışlarıyla başlayın, köpeğinizi serbest bırakmadan önce 30 saniyeden fazla uzanmamasını sağlayın. Bunu aşılamak için, “bekle” komutunu ve ardından köpeği bırakmaya hazır olduğunuzda serbest bırakma komutunuzu kullanabilirsiniz. Daha uzun süreler boyunca çalışın, böylece ne kadar uzun olursa olsun köpeğiniz siz “Tamam” diyene kadar yerde kalır.

köpek yat eğitimi

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpeğinizi ikramlarla yatırmakta hala sorun yaşıyorsanız, davranışı işaretlemeyi deneyebilirsiniz. Köpeğiniz bir dahaki sefere doğal olarak yattığında, “yat” deyin ve onu övün ve ödüllendirin. Onu her yatarken yakaladığında bunu dene. Bu işe yarayacaksa, muhtemelen yanınızda ikramlar taşımanız gerekecek. Bir tıklama ile davranışları yakalamak da oldukça kolaydır.

Köpeğiniz aşağı işarete hızlı tepki verdiğinde, yavaş yavaş dikkat dağıtıcı şeyler eklemeye çalışın. Ayrıca, birden fazla yerde ve senaryoda eğitim vererek davranışı kanıtlamalısınız .

Köpeğiniz bir kez uzanma konusunda uzmanlaştıktan sonra artık her seferinde bir ödül vermenize gerek yok. Davranışı pekiştirmek için ara sıra ikramlar vermek iyi bir fikirdir. Ayrıca, övgü ile ödüllendirmek her zaman iyi bir fikirdir. Sonuçta, köpeğiniz sizi memnun etmeyi seviyor, ikramlar sadece bir bonus.

İpuçları

  • Köpeğiniz birkaç denemeden sonra kendi başına yatmazsa, onu aşağı doğru itmekten kaçının. Sahiplerin yaptığı yaygın bir hatadır ve köpekler genellikle bu şekilde öğrenmez.
  • Köpeğinize bağırmayın veya onu cezalandırmayın, çünkü bu sadece onun cesaretini kıracaktır.
  • Köpeğiniz her zamanki ikramlara iyi tepki vermiyorsa, taze et gibi daha değerli bir muamele deneyin.
[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here