N&D Ancestral Grain Senior Yaşlı Köpek Maması İncelemesi

0
1342

N&D Senior Tavuklu Yaşlı Köpek Maması

Değerlendirme

ND Ancestral Grain Senior Yaşlı Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

27%
Protein
15%
Yağ
30%
Karbonhidrat

İçindekiler: Taze kemiksiz tavuk (%20), kurutulmuş tavuk eti (%18), kılçıksız buğday (%10), yulaf (%10), tavuk yağı, taze ringa balığı, kurutulmuş ringa balığı, kurutulmuş tam yumurta, kurutulmuş pancar küspesi, balık yağı(ringa balığı), bitkisel bezelye lifi, kurutulmuş yonca, kurutulmuş havuç, inulin, fruktooligosakkaritler, maya özü (mannan- oligosakkarit kaynağı), kurutulmuş nar (%0.5), kurutulmuş elma, kurutulmuş ıspanak, fisilyum (%0.3), kurutulmuş tatlı portakal, kurutulmuş yaban mersini, sodyum klorür, kurutulmuş bira mayası, zerdeçal kökü(%0.2), glukozamin, kondroitin sülfat, Besinsel katkı maddeleri: A Vitamini 15000IU; D3 Vitamini 1500IU; E Vitamini 600mg; C Vitamini 150mg; Niasin 37.5mg; pantotenik asit 15mg; B2 Vitamini 7.5mg; B6 Vitamini 6mg; B1 Vitamini 4.5mg; H Vitamini 0.38mg; folik asit 0.45mg; B12 Vitamini 0.1mg; kolin klorür 2500mg; Beta-karoten 1.5mg; metiyonin hidroksilaz analoğunun çinko şelatı 910mg; metiyonin hidroksilaz analoğunun manganez şelatı 380mg; glisin hidratın demir şelatı 250mg; metiyonin hidroksilaz analoğunun bakır şelatı 88mg; inaktive edilmiş selenize maya 0.4mg; DL-metiyonin 4000mg; L- lisin HCl 1500mg; Taurin 1500mg; L-karnitin 400mg. Organoleptik katkılar: aloe vera özü 1000mg; yeşil çay özü 100mg; biberiye özü. Antioksidanlar: tokoferol bakımından zengin doğal kökenli özler.

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %19 %8 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %27 %15 %30
Temel Kalori Ağırlığı %38 %27 %35

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

ND Ancestral Grain Senior Yaşlı Köpek Maması İçerik İncelemesi

Bu köpek mamasındaki ilk malzeme tavuktur. Kaliteli bir ürün olmasına rağmen çiğ tavuk %73’e kadar su içerir. Pişirdikten sonra, bu nemin çoğu kaybolur ve et içeriği orijinal ağırlığının sadece bir kısmına düşer.

İşlendikten sonra, bu öge muhtemelen bitmiş ürünün toplam içeriğinin daha küçük bir bölümünü oluşturacaktır.

İkinci ana maddemiz kurutulmuş tavuk eti. Taze tavuk etinin yaklaşık %65’i sudur. İşlemlerden geçen tavuk etinin kurutulmasıyla harika bir aroma ortaya çıkar. Hem kaliteli proteinleri içerir hem daha hafif olur hemde hiç bir köpek bu lezzete ‘hayır’ diyemez.

Diğer bir bileşenimiz buğday. İyot, magnezyum ve çinko eksikliğini telafi etmekle kalmaz, aynı zamanda B, C, D, A vitaminleriyle de doldurur.

Aynı zamanda, buğday lapası yüksek oranda nişasta içerir. Buğday kabuğu çıkarılmış tane, yalnızca aktif köpekleri, büyük ve orta cinsleri beslemek için uygundur.

Bir sonraki bileşen bir çok mamada olduğu gibi tavuk yağı eklentisidir. Bu ürün çorbanın üzerinden sıvı yağı almak gibi tavuğun işlenmesiyle ortaya çıkar.

Tavuk yağı, köpeklerin yaşamı için gereken omega 6 yağ asidi olan linoleik asit bakımından yüksektir. Kulağa pek hoş gelmese de aslında tavuk yağı yararlı ve kaliteli bir malzemedir.

Bir sonraki bileşen, nem içeren başka bir kaliteli ham madde olan ringa balığıdır. Ringa balığı, her köpeğin yaşamı sürdürmek için ihtiyaç duyduğu esansiyel yağlar ve omega 3 yağ asitlerinin yanı sıra doğal olarak yüksek protein içeren yağlı bir deniz balığıdır.

Diğer bileşen protein açısından zengin başka bir bileşen olan susuz ringa balığıdır.

Diğer bileşen, kabuksuz yumurtalardan yapılan kurutulmuş bir toz olan bütün kurutulmuş yumurtadır. Yumurtaların sindirimi kolaydır ve son derece yüksek biyolojik değere sahiptir.

Pancar küspesi lif bakımından oldukça zengin bir etken maddedir. Köpeklerin bağışıklık sistemine ve sindirim sistemine oldukça yararı vardır.

Pancar küspesi, şeker pancarı işlemenin yüksek lifli bir yan ürünü olan tartışmalı bir bileşendir.

Bazıları pancar küspesini ucuz bir dolgu maddesi olarak kınıyor, bazıları ise olağanüstü bağırsak sağlığı ve kan şekeri yararlarından bahsediyor.

Burada dikkatinizi yalnızca tartışmaya çekiyoruz ve pancar küspesinin çoğu köpek mamasına makul miktarlarda dahil edilmesinin tamamen kabul edilebilir olduğuna inanıyoruz.

Balık yağı, değerli EPA ve DHA tipi omega-3 yağ asitleri açısından doğal olarak zengindir. Köpekler ve insanlar için en yüksek biyolojik kullanılabilirliğe sahiptir. Tazelik ve saflık düzeyine bağlı olarak, balık yağı övgüye değer bir katkı olarak kabul edilmelidir.

Diğer bir bileşen, bezelye kabuklarından elde edilen hem çözünür hem de çözünmeyen diyet lifinin bir karışımı olan bezelye lifidir. Lifin olağan faydalarının yanı sıra, bu tarımsal yan ürün, bir köpeğe başka hiçbir besin değeri sağlamaz.

Bir sonraki bileşen güneşte kurutulmuş yoncadır. Yonca protein (%18) ve lif açısından yüksek olmasına rağmen, köpek mamasında kullanıldığını görmek nadirdir. Bu saman ailesi bileşeni, daha çok at yemleriyle ilişkilendirilir.

Bir başka bileşen olarak beta-karoten, mineraller ve diyet lifi açısından zengin olan kurutulmuş havuç içerir.

Diğer bileşenimiz olan İnülin sadece doğal bir çözünür diyet lifi kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda bir köpeğin sindirim sisteminde sağlıklı bakterilerin büyümesini desteklemek için kullanılan bir probiyotiktir.

Ek olarak, hücre duvarının maya organizmasından uzaklaştırılmasıyla yapılan geniş bir ürün grubunun ortak adı olan maya özü buluyoruz.

Bu bileşenlerin önemli bir kısmı özel besin takviyeleri olarak eklenirken, diğerleri lezzet arttırıcı olarak kullanılır.

Bununla birlikte, maya ekstraktılarının az bir kısmında bulunan glutamik asit (ve kimyasal kuzeni monosodyum glutamat veya MSG) tartışmalı olabilir.

Bunun nedeni, Gıda ve İlaç Dairesi’nin bu gıda katkı maddelerini onlarca yıl önce 1 güvenli olarak belirlemesine rağmen, kurum olumsuz etkilerle ilgili raporlar almaya devam ediyor.

Bu nedenle, kötü niyetli kişiler hala maya özütü ve diğer glutamik asit türevlerinin kullanımına karşı çıkıyor ve Alzheimer’dan (insanlarda) obeziteye kadar her şey için onları suçluyor.

Her halükarda, etiket herhangi bir tarife dahil olan gerçek maya özü türü hakkında çok az bilgi verdiğinden, bu bileşenin kalitesini değerlendirmemiz imkansız.

Hayranlar, mayanın pireleri uzaklaştırdığına ve bağışıklık sistemini desteklediğine inanıyor.

Eleştirmenler, maya bileşenlerinin alerjilerle bağlantılı olabileceğini savunuyor.

Bu doğru olabilir, ancak (tüm alerjiler gibi) yalnızca köpeğinizin mayanın kendisine alerjisi varsa. Ek olarak, vokal azınlık mayanın şişkinlik olarak bilinen hayatı tehdit eden durumu geliştirme riskini artırabileceği konusunda ısrar ediyor.

Ancak bu, bilimsel olarak doğrulayamadığımız bir iddiadır. Her durumda, köpeğinizin özellikle alerjisi olmadığı sürece, maya yine de besleyici bir katkı maddesi olarak kabul edilebilir.

Diğer bileşen ıspanaktır. Fevkalade vitamin ve mineral içeriği nedeniyle ıspanak oldukça yüksek bir besin değeri sergiler…

Diğer bileşen yaban mersini. Yaban mersini iyi bir vitamin, mineral ve diyet lifi kaynağıdır.

Tartışmalı bir madde olabilecek bira mayasını buluyoruz.

Bira yapım sürecinin bir yan ürünü olmasına rağmen, bu bileşen mineraller ve diğer sağlıklı besinler açısından zengindir.

Hayranlar, mayanın pireleri uzaklaştırdığına ve bağışıklık sistemini desteklediğine inanıyor.

Eleştirmenler, maya bileşenlerinin alerjilerle bağlantılı olabileceğini savunuyor.

Bu doğru olabilir, ancak (tüm alerjiler gibi) yalnızca köpeğinizin mayanın kendisine alerjisi varsa. Ek olarak, vokal azınlık mayanın şişkinlik olarak bilinen hayatı tehdit eden durumu geliştirme riskini artırabileceği konusunda ısrar ediyor.

Ancak bu, bilimsel olarak doğrulayamadığımız bir iddiadır. Her durumda, köpeğinizin özellikle alerjisi olmadığı sürece, maya yine de besleyici bir katkı maddesi olarak kabul edilebilir.

Burada daha dikkate değer olan şey, bira mayasının yaklaşık %48 protein içermesidir ki bu, bu köpek mamasının gerçek et içeriğini değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür.

Zerdeçal kökü, karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir, antioksidan olduğu için vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz hastalıklarına karşı da koruma sağlar.

Bu üründe taurin de kullanılmaktadır. Taurin, kalp kasının sağlıklı işlevi ile ilişkili önemli bir amino asittir.

Köpeklerde taurin tipik olarak gerekli görülmese de, bazı köpeklerin bu kritik besin maddesinde eksik olduğu gösterilmiştir.

Taurin eksikliği, tahılsız diyet tüketen evcil hayvanlarda daha yaygın göründüğünden, bu tarifte bulunmasını olumlu bir katkı olarak görüyoruz.

Buradan, liste bir dizi başka öğeyi içerecek şekilde devam ediyor .

Sonuç olarak?

N&D Senior Yaşlı Köpek Maması, ana hayvansal protein kaynağı olarak önemli miktarda adlandırılmış et kullanan ve böylece markaya 5 yıldız kazandıran kuru bir köpek mamasıdır.

Hevesle tavsiye edilir.

ND Ancestral Grain Senior Yaşlı Köpek Maması Nasıl?

ND Senior, sadece içeriğine göre ortalamanın üzerinde bir kuru ürüne benziyor.

Gösterge paneli, %27’lik bir kuru madde protein okuması, %15’lik bir yağ seviyesi ve yaklaşık %30’luk bir tahmini karbonhidrat gösteriyor.

N&D, grup olarak ortalama %32 protein içeriğine ve %21 ortalama yağ seviyesine sahiptir.

Bununla birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %35’lik bir karbonhidrat içeriği görülmektedir.

Ve yaklaşık %39’luk bir yağ-protein oranı.

Bu, N&D ürün serisinin şunları içerdiği anlamına gelir…

Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ve tipik bir kuru köpek mamasına kıyasla ortalamanın altında karbonhidrat.

N&D Ancestral Grain Senior Yaşlı Köpek Maması Derecelendirmemiz

N&D Senior, düşük tahıllı bir köpek maması olarak kayda değer miktarda içerdiği hayvansal protein kullanılmasına bağlı olarak 5 yıldız.

Şiddetle tavsiye edilir.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

Diğer Farmina N&D Köpek Maması İncelemeleri

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here