Reflex Plus Salmon Yetişkin Köpek Maması İnceleme

0
1932

Brit Premium Nature Sensitive Yetişkin Köpek Maması İnceleme

Değerlendirme

Reflex Plus Salmon Yetişkin Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

25%
Protein
14%
Yağ
21%
Karbonhidrat

İçindekiler: İşlenmiş Somon Proteini, İşlenmiş Hayvansal Protein, Buğday, Mısır, Tavuk yağı, Pirinç, Şeker pancarı, Balık Aroması, Peynir Altı Suyu Tozu, Vitaminler ve Mineraller, Somon Yağı, Keten Tohumu, Ksilo-Oligosakkarit, L-Karnitin, Bira mayası, Tuz, Yucca schidigera, Koruyucular, Antioksidanlar, Kalsiyum, Fosfor, Sodyum, İyot, Çinko, Bakır, Demir, Selenyum.

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %15 %9 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %25 %14 %21
Temel Kalori Ağırlığı %32 %22 %46

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Reflex Plus Salmon Yetişkin Köpek Maması İçerik İnceleme

Bu köpek mamasındaki ilk bileşen işlenmiş somon proteinidir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olmasına rağmen, çiğ somon %73’e kadar su içerir. Pişirdikten sonra, bu nemin çoğu kaybolur ve et içeriği orijinal ağırlığının sadece bir kısmına düşer.

İşlendikten sonra, bu öge muhtemelen bitmiş ürünün toplam içeriğinin daha küçük bir bölümünü oluşturacaktır.

Bir diğer bileşen olarak karşımıza işlenmiş hayvansal protein çıkıyor. İşlenmiş hayvansal proteinler et endüstrisinin yan ürünleridir.

Diğer bir bileşenimiz buğday. İyot, magnezyum ve çinko eksikliğini telafi etmekle kalmaz, aynı zamanda B, C, D, A vitaminleriyle de doldurur.

Aynı zamanda, yulaf lapası yüksek oranda nişasta içerir. Buğday kabuğu çıkarılmış tane, yalnızca aktif köpekleri, büyük ve orta cinsleri beslemek için uygundur.

Dördüncü etken madde olarak mısır eklenmiş. Mısır ucuz ve tartışmalı bir tahıl tanesidir. Enerji içeriğinin yanı sıra, bu tahıl bir köpek için ancak mütevazi bir besin değerine sahiptir.

Birçok yanlış görüşe göre mısır alerjenik bir etken maddesi diye düşünülüyor. Ayrıca köpeklerin çok kilo almasını, mamanın mısır bakımından çok olmasına da dayandırıyorlar.

Oysaki hareketsiz yaşam tarzı, kısırlaştırma, gün içinde oldukça fazla mama tüketimi veya ödüllerin gereksiz çok tüketilmesi ve sindirim sorunları gibi birçok faktör günümüzde köpeklerin kilo almasına neden olabiliyor.

Bu nedenle mısırı herhangi bir köpek mamasında tercih edilen bir bileşen olarak görmüyoruz.

Bir sonraki bileşen bir çok mamada olduğu gibi tavuk yağı eklentisidir. Bu ürün çorbanın üzerinden sıvı yağı almak gibi tavuğun işlenmesiyle ortaya çıkar.

Tavuk yağı, köpeklerin yaşamı için gereken omega 6 yağ asidi olan linoleik asit bakımından yüksektir. Kulağa pek hoş gelmese de aslında tavuk yağı yararlı ve kaliteli bir malzemedir.

Diğer bileşen ve etken maddelerden biri olan pirinç. Tabiki pirinçler mamaların içine çiğ olarak eklenmiyor. Haşlama yada şoklama ile işlem gören pirincin köpekler için yararı çoktur. Pirinçler öğütülerek un haline getirilerek de mamalara eklenebilir.

Buğday ununa göre glutensiz olması daha çok tercih edilmesine neden olur.

Bu tam tahıllı pirinç mi, esmer pirinç mi yoksa beyaz pirinç mi? “Pirinç” kelimesi bize pek bir şey söylemediği için bu ürünün kalitesini değerlendirmek mümkün değil.

Pirinç lifli bir yapıya sahiptir. Sindirime olan katkısının yanı sıra yüksek kan basıncı ve hipertansiyona sahip köpek dostlarımız içinde veterinerler tarafından önerilmektedir.

Diğer bileşenimiz mamalara doğal orama ve lif sağlayan şeker pancarı. Köpeklerde genel rahatsızlık olabilen sindirim sorunu için birebir etkili maddedir.

Ayrıca köpeklerde hipertansiyonu önlemeye ve sinir hücrelerine direk etki yaptığından sakinleştirme özelliği de vardır.

Bir diğer önemli bileşen balık aromasıdır. Omega grubu vitaminlerin ve B Vitaminin bolca bulunduğu balıklar, hem sağlık açısından hemde lezzet açısından köpeklerin sağlıklı olarak severek tükettikleri besindir.

Aroma oluşturulurken işlemden geçen balıklar mamaya sadece koku vermek amacıyla eser miktarda toz halinde katılır. Lezzetin yanı sıra balıkta bulunan vitaminler ve proteinlerde eser miktarda mamaya ihtiva eder.

Peynir altı suyu tozu bolca protein içeren hayvansal protein deposudur. Ayrıca köpeklerde metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırır ve hızlandırır.

Hazımsızlık ve mide şişkinliğinden şikayetçi olan köpek sahiplerinin çözümü olarakta peynir altı suyu içerin mamalar sunulabilir.

Ayrıca somon yağı kullanımına da dikkat ediyoruz. Balık yağı, değerli EPA ve DHA tipi omega-3 yağ asitleri açısından doğal olarak zengindir.

Özellikle kurutulmuş somon yağı olması, normal somon yağına göre konsantre amino asitlerin daha yoğun olduğuna işarettir.

Bir diğer ek madde olan keten tohumu sağlıklı omega 3 asitlerinin en iyi bitki kaynağından biridir. Keten tohumu, önce yemek haline getirilip mamaya eklenirse ayrıca yüksek lif kaynağı olacaktır.

Bunlarla birlikte keten tohumu ayrıca %19 protein içerir. Bu nedenle köpek mamasının gerçek et protein oranını düşünürken keten tohumu varlığını da göz önünde bulundurmak gerekir.

Reflex Plus Salmon Yetişkin Köpek Maması Nasıldır?

Reflex Plus Salmon Yetişkin Köpek Maması, yalnızca içeriğine göre ortalamanın üzerinde bir kuru ürün gibi görünmektedir.

Gösterge paneli, %25’lık bir kuru madde protein okuması, %14’lük bir yağ seviyesi ve yaklaşık %21’lük bir tahmini karbonhidrat gösteriyor.

Grup olarak markanın ortalama protein içeriği %26 ve ortalama yağ oranı %20’dir. Birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %35’lik bir karbonhidrat içeriği önermektedir.

Ve yaklaşık %40 yağ-protein oranı.

Bu, Brit ürün serisinin içeriği…

Ve tipik bir köpek maması ile karşılaştırıldığında… Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ortalamanın altında karbonhidrat.

Önemli miktarda et içeren kuru bir köpek mamasına benziyor.

Sonuç olarak?

Reflex Plus Salmon, ana hayvansal protein kaynağı olarak belirli bir miktarda adlandırılmış et kullanan ve böylece markaya 4.5 yıldız kazandıran kuru bir köpek mamasıdır.

Hevesle tavsiye edilir.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

Diğer Reflex Köpek Maması İncelemeleri

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here