Advance Adult Maxi Yetişkin Köpek Maması İnceleme

0
1017

Değerlendirme

Advance Adult Maxi Yetişkin Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

27%
Protein
14%
Yağ
32%
Karbonhidrat

İçindekiler: Tavuk eti (%16), Buğday, Kurutulmuş kümes hayvanları proteinleri, Mısır, Pirinç (%10), Mısır proteini, Hidrolize hayvansal proteinler, Pancar küspesi, Balık yağı, plazma proteinleri, Doğal immünoglobulin kaynağı (%0,4), Tuz, Tetrasodyum difosfat (0,29) %), Glukozamin (445 mg/kg), Kondroitin sülfat (350 mg/kg), Doğal polifenoller (%0.01), A vitamini 27000 IU, D3 vitamini 1800 IU, E vitamini 500 mg, C vitamini 70 mg, taurin 1200 mg, Demir sülfat monohidrat 260 mg (Fe: 86 mg), Potasyum iyodür 1,9 mg (I: 1,4 mg), bakır sülfat pentahidrat 33 mg (Cu: 8.8 mg), Manganöz sülfat monohidrat 123 mg (Mn: 40 mg), çinko sülfat monohidrat 407mg (Zn: 148mg), sodyum selenit 0.2mg (Se: 0.1mg), Doğal antioksidanlar ile.

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %21 %12 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %27 %14 %32
Temel Kalori Ağırlığı %35 %28 %37

 

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Advance Adult Maxi Yetişkin Köpek Maması İçerik İnceleme

Bu köpek mamasındaki ilk malzeme tavuktur. Kaliteli bir ürün olmasına rağmen çiğ tavuk %73’e kadar su içerir. Pişirdikten sonra, bu nemin çoğu kaybolur ve et içeriği orijinal ağırlığının sadece bir kısmına düşer.

İşlendikten sonra, bu öge muhtemelen bitmiş ürünün toplam içeriğinin daha küçük bir bölümünü oluşturacaktır.

Diğer bir bileşenimiz buğday. İyot, magnezyum ve çinko eksikliğini telafi etmekle kalmaz, aynı zamanda B, C, D, A vitaminleriyle de doldurur.

Aynı zamanda, buğday lapası yüksek oranda nişasta içerir. Buğday kabuğu çıkarılmış tane, yalnızca aktif köpekleri, büyük ve orta cinsleri beslemek için uygundur.

Bir diğer etken bileşen madde olarak mısır eklenmiş. Mısır ucuz ve tartışmalı bir tahıl tanesidir. Enerji içeriğinin yanı sıra, bu tahıl bir köpek için ancak mütevazi bir besin değerine sahiptir.

Birçok yanlış görüşe göre mısır alerjenik bir etken maddesi diye düşünülüyor. Ayrıca köpeklerin çok kilo almasını, mamanın mısır bakımından çok olmasına da dayandırıyorlar. Oysaki hareketsiz yaşam tarzı, kısırlaştırma, gün içinde oldukça fazla mama tüketimi veya ödüllerin gereksiz çok tüketilmesi ve sindirim sorunları gibi birçok faktör günümüzde köpeklerin kilo almasına neden olabiliyor.

Bu nedenle mısırı herhangi bir köpek mamasında tercih edilen bir bileşen olarak görmüyoruz.

Diğer bileşenimiz ağırlıklı olan ve etken maddelerden biri olan pirinç. Tabiki pirinçler mamaların içine çiğ olarak eklenmiyor. Haşlama yada şoklama ile işlem gören pirincin köpekler için yararı çoktur. Pirinçler öğütülerek un haline getirilerek de mamalara eklenebilir. Buğday ununa göre glutensiz olması daha çok tercih edilmesine neden olur.

Bu tam tahıllı pirinç mi, esmer pirinç mi yoksa beyaz pirinç mi? “Pirinç” kelimesi bize pek bir şey söylemediği için bu ürünün kalitesini değerlendirmek mümkün değil.

Pirinç lifli bir yapıya sahiptir. Sindirime olan katkısının yanı sıra yüksek kan basıncı ve hipertansiyona sahip köpek dostlarımız içinde veterinerler tarafından önerilmektedir.

Pancar küspesi lif bakımından oldukça zengin bir etken maddedir. Köpeklerin bağışıklık sistemine ve sindirim sistemine oldukça yararı vardır.

Pancar küspesi, şeker pancarı işlemenin yüksek lifli bir yan ürünü olan tartışmalı bir bileşendir.

Bazıları pancar küspesini ucuz bir dolgu maddesi olarak kınıyor, bazıları ise olağanüstü bağırsak sağlığı ve kan şekeri yararlarından bahsediyor.

Burada dikkatinizi yalnızca tartışmaya çekiyoruz ve pancar küspesinin çoğu köpek mamasına makul miktarlarda dahil edilmesinin tamamen kabul edilebilir olduğuna inanıyoruz.

Balık yağı, değerli EPA ve DHA tipi omega-3 yağ asitleri açısından doğal olarak zengindir.

Köpekler ve insanlar için en yüksek biyolojik kullanılabilirliğe sahiptir. Tazelik ve saflık düzeyine bağlı olarak, balık yağı övgüye değer bir katkı olarak kabul edilmelidir.

Tuz (ya da sodyum klorür), vücutta sıvı tutulmasını sağlar ve sinir sistemi ile organların çalışması için gereklidir.

Lezzeti arttırmak için de köpek mamalarına tuz eklenebilmektedir.

Çok fazla tuz tüketimi kan basıncında artışa yol açabilmekte ve kalp hastalığı belirtilerini şiddetlendirebilmektedir. Ayrıca, böbrek rahatsızlığı olan köpeklerin çoğunda, zaten hipertansiyon sorunu da vardır.

Bu gibi extrem durumlarda mamanın içeriğindeki tuz miktarının veteriner tavsiyesine göre uygun olup olmadığı araştırılmalıdır.

Advance Adult Maxi Yetişkin Köpek Maması Nasıldır?

Advance Adult Maxi Yetişkin Köpek Maması, yalnızca içeriğine göre ortalamanın üzerinde bir kuru ürün gibi görünmektedir.

Gösterge paneli, %27’lik bir kuru madde protein okuması, %14’lük bir yağ seviyesi ve yaklaşık %32’lik bir tahmini karbonhidrat gösteriyor.

Grup olarak markanın ortalama protein içeriği %32 ve ortalama yağ oranı %17’dir. Birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %40’lık bir karbonhidrat içeriği önermektedir.

Ve yaklaşık %49 yağ-protein oranı.

Bu, Advance ürün serisinin içeriği…

Ve tipik bir köpek maması ile karşılaştırıldığında… Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ortalamanın altında karbonhidrat.

Sonuç olarak?

Advance Adult Maxi, ana hayvansal protein kaynağı olarak önemli miktarda adlandırılmış et kullanan ve böylece markaya 4.5 yıldız kazandıran kuru bir köpek mamasıdır.

Hevesle tavsiye edilir.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here