Orijen Regional Red Tahılsız Yetişkin Köpek Maması İnceleme

0
968

Orijen Regional Red Tahılsız Köpek Maması
Değerlendirme
 

Orijen Regional Red Tahılsız Yetişkin Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

40%
Protein
20%
Yağ
21%
Karbonhidrat

İçindekiler: Taze Angus Sığırı (11%) Taze Yaban Domuzu Eti (4%) Taze Çayır Bizonu Eti (4%) Taze Veya Çiğ Romney Kuzu Eti (4%) Taze Yorkshire Domuz Eti (4%) Taze Sığır Ciğeri (4%) Taze Sığır İşkembesi(4%) Taze Bütün Sardalya Balığı (4%) Taze Tüm Yumurta (4%) Taze Yaban Domuzu Ciğeri (4%) Kuzu (Suyu Alınmış 4%), Bütün Ringa Balığı (Suyu Alınmış 4%) Bütün Ringa Balığı (Suyu Alınmış 4%) Koyun Eti (Suyu Alınmış 4%) Domuz(Suyu Alınmış 4%) Taze Kuzu Ciğeri (3,5%) Taze Kuzu İşkembesi (3,5%) Bütün Sardalya (Suyu Alınmış 3%) Taze Domuz Ciğeri (3%) Sığır Yağı (1%) Domuz Yağı (1%) Ringa Balığı Yağı (1%) Sığır Kıkırdağı (Suyu Alınmış 1%) Bütün Kırmızı Mercimek Bütün Yeşil Mercimek Bütün Yeşil Bezelye Mercimek Lifi Bütün Nohut Bütün Sarı Bezelye Bütün Pinto Fasulyeleri Sığır Ciğeri (Dondurularak-Kurutulmuş) Sığır Ciğeri (Dondurularak-Kurutulmuş) Kuzu Ciğeri (Dondurularak-Kurutulmuş) Kuzu İşkembesi (Dondurularak-Kurutulmuş) Taze Bütün Kabak Taze Bütün Balkabağı Taze Yeşil Kabak Taze Yabani Havuç Taze Havuç Taze Bütün Kırmızı Lezzetli Elma Taze Bütün Bartlett Armudu Taze Kara Lahana Taze Ispanak Taze Ispanak Taze Şalgam Yaprakları Esmer Su Yosunu Bütün Kızılcık Bütün Yaban Mersini Bütün Saskatoon Meyveleri Hindiba Kökü Zerdeçal Kökü Boğa Dikeni Dulavratotu Kökü Lavanta Hatmi Otu Kökü Kuşburnu. Takviyeler (Kg Başına)

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %31 %14 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %40 %20 %21
Temel Kalori Ağırlığı %52 %33 %15

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Orijen Regional Red Tahılsız Yetişkin Köpek Maması İçerik İncelemesi

İlk bileşen sığır etidir. Sığır eti “kesilen sığırlardan elde edilen temiz et” olarak tanımlanır ve iskelet kası veya dil, diyafram, kalp veya yemek borusunun kas dokularını içerir.

Sığır eti, bir köpeğin yaşamı sürdürmek için ihtiyaç duyduğu on temel amino asitten doğal olarak zengindir.

Bir diğer bileşenimiz kuzu etidir. Kuzu eti, yüksek kalitedeki kırmızı et güçlü bir protein kaynağıdır ve yerli çiftliklerinden temin edilmektedir.

Bu kuzu etli köpek maması kanser oluşumunu önleyen esansiyel yağ asitleri ve linoleik asitlerce zengindir, yağsız kas kütlesini destekler.

Diğer bir bileşe olan kurutulmuş (suyu alınmış) kuzu eti. Taze kuzu etinin yaklaşık %65’i sudur. İşlemlerden geçen kuzu etinin kurutulmasıyla harika bir aroma ortaya çıkar. Hem kaliteli proteinleri içerir hem daha hafif olur hemde hiç bir köpek bu lezzete ‘hayır’ diyemez.

Bir sonraki bileşen, nem içeren başka bir kaliteli ham madde olan ringa balığıdır. Ringa balığı, her köpeğin yaşamı sürdürmek için ihtiyaç duyduğu esansiyel yağlar ve omega 3 yağ asitlerinin yanı sıra doğal olarak yüksek protein içeren yağlı bir deniz balığıdır.

Değerli EPA ve DHA tipi omega-3 yağ asitleri açısından doğal olarak zengin olan ringa yağıdır.

Sonraki 4 öge, besin açısından zengin bir dizi organ etini içeriyor…

  • Kuzu ciğeri
  • Sığır karaciğeri
  • Domuz ciğeri
  • Kuzu işkembesi

Bunlar, adlandırılmış bir hayvandan elde edilen organ etleridir ve bu nedenle faydalı bileşenler olarak kabul edilir.

Kaliteli ürünler olmasına rağmen, çiğ organlar %73’e kadar su içerir. Pişirdikten sonra, bu nemin çoğu kaybolur ve et içeriği orijinal ağırlığının sadece bir kısmına düşer.

İşlendikten sonra, bu öğeler muhtemelen bitmiş ürünün toplam içeriğinin daha küçük bir bölümünü oluşturacaktır.

Artı (et yemeklerinin aksine) suyu alınmış et, işleme sırasında asla yüksek sıcaklıklara maruz kalmaz, bu nedenle etin doğal besinlerini daha fazla korur.

Buradan, liste bir dizi başka öğeyi içerecek şekilde devam ediyor. Ancak gerçekçi olmak gerekirse, listenin bu kadar aşağısında yer alan bileşenlerin (besin takviyeleri dışında) bu Orijen ürününün genel puanını etkilemesi olası değildir.

4 önemli istisna dışında…

İlk olarak, bu tarifte yer alan bir dizi malzemenin her birinin bir baklagil türü olduğuna dikkat etmek önemlidir:

  • Kırmızı mercimek
  • Yeşil bezelye
  • Yeşil mercimek
  • Nohut

Kaliteli bitki bileşenlerinin bir karışımı olsalar da burada dikkate alınması gereken önemli bir konu var. Ve bu, malzeme bölme olarak bilinen tarif tasarım uygulamasıdır.

Ek olarak, baklagiller yaklaşık %25 protein içerir ve bu köpek mamasının et içeriğini değerlendirirken de dikkate alınması gereken bir faktördür.

Ek olarak, bu tarif mercimeklerden elde edilen hem çözünür hem de çözünmeyen diyet lifinin bir karışımı olan mercimek lifi içerir.

Lifin olağan faydalarının yanı sıra, bu tarımsal yan ürün, bir köpeğe başka hiçbir besin değeri sağlamaz.

Bir sonraki bileşen balkabağıdır. Kabak, kompleks karbonhidratlar, beta-karoten ve diyet lifi bakımından yüksek besleyici bir katkıdır .

Diğer bileşen ıspanaktır. Fevkalade vitamin ve mineral içeriği nedeniyle ıspanak oldukça yüksek bir besin değeri sergiler…

Öbür bileşen yaban mersini. Yaban mersini iyi bir vitamin, mineral ve diyet lifi kaynağıdır.

Ardından, hindiba kökü dahil edildiğini not ediyoruz.

Hindiba, tekrarlayan karbonhidrat birimlerinden oluşan ve belirli kök ve yumrularda bulunan nişasta benzeri bir bileşik olan inülin açısından zengindir.

İnülin sadece doğal bir çözünür diyet lifi kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda bir köpeğin sindirim sisteminde sağlıklı bakterilerin büyümesini desteklemek için kullanılan bir probiyotiktir.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Orijen Regional Red Yetişkin Köpek Maması Nasıl?

Sadece içeriğine bakılırsa Orijen Regional Red Köpek Maması ortalamanın üzerinde bir kuru mamaya benziyor.

Gösterge paneli, %40’lık bir kuru madde protein okuması, %20’lik bir yağ seviyesi ve yaklaşık %19’luk tahmini karbonhidratları gösterir.

Grup olarak markanın ortalama protein içeriği %38 ve ortalama yağ oranı %22’dir. Birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %30’luk bir karbonhidrat içeriği önermektedir.

Ve yaklaşık %43 yağ-protein oranı.

Bu, Orijen ürün serisinin şunları içerdiği anlamına gelir…

Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ve tipik bir kuru köpek mamasına kıyasla ortalamanın altında karbonhidrat.

Çeşitli baklagillerin protein artırıcı etkisini düşündüğünüzde bile bu, bol miktarda et içeren bir mama tanesinin profiline benziyor.

Sonuç olarak?

Orijen tahıl içermeyen bir formül oluşturduğu, hayvansal proteini ana kaynağı olarak kullandığı için 5 yıldız.

Hevesle tavsiye edilir.

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

Diğer Orijen Köpek Maması İncelemeleri

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here