Korkmuş Bir Köpeğe 8 Adımda Doğru Yaklaşma Yöntemi

0
6822

Köpekler korku ve saldırganlığı vücut dilleri aracılığıyla iletirler; titreme, sinme, kuyruğunu bacaklarının arasına sokma ve gözlerini kaçırma gibi belirtiler gösterirler. Ayrıca köpekler korktuklarında genellikle saldırganlık gösterirler. Agresif bir köpeğin size güvenmesini nasıl sağlayacağınızı bilmek isteseniz de, bu her zaman mümkün değildir – bazen köpeği yalnız bırakmak en iyisidir.

Korkan köpek

Utangaç, korkak veya saldırgan bir köpeğe yaklaşırken son derece dikkatli olun çünkü kendi beden diliniz ve tavrınız da önemlidir. Köpeğin ısırabileceğini gösteren işaretler görürseniz yaklaşmayın. Bu durumlarda, sahibini bulmak veya yerel hayvan yetkilileriyle iletişime geçmek en iyisidir. Korkmuş bir köpeğe nasıl yaklaşırsınız:

Köpeğinize Yukarıdan Bakmayın

Zaten endişeli olan bir köpek, vücudunuz yukarıda belirirken onunla yüzleşmeye kalkarsanız daha da stresli olabilir. Korkmuş bir köpeğin, kendi boyunun en az iki katı biriyle karşılaştığında neden daha fazla tehdit altında hissedeceğini hayal etmek kolaydır. Herhangi bir yeni köpeğe, özellikle de korkmuş bir köpeğe yaklaşırken vücut pozisyonunuzun farkında olun. Eğilerek yaklaşın.

Köpeğin Seviyesine İnin

Korkmuş bir köpeğe yaklaşmanın daha iyi bir yolu, onun seviyesine inmektir. Kendinizi doğrudan köpeğin suratına koymayın, ancak yüksekte değilseniz daha az tehditkar olacağınızı unutmayın. Köpeğe yakın çömelebilir veya oturabilirsiniz. Aşırı derecede korkak köpekler için, varlığınızla daha rahat olmaya başlamak için biraz uzağa uzanmak bile isteyebilirsiniz.

Yan Dönün

Yanınız köpeğe bakacak şekilde hafifçe çevirin, hatta belki de korkmuş köpekten biraz uzağa eğilin. Bu, çoğu insan için doğal bir konum değildir; görgü kuralları genellikle başkalarıyla yüz yüze görüşmemizi ve göz teması kurmamızı dikte eder. Bununla birlikte, köpekler için bu tür davranışlar kabadır ve korkak bir köpek, kendisiyle doğrudan yüz yüze olan birini bir tehdit olarak algılayabilir.

Bakışlarınızı Çevirin

İnsanlar genellikle diğer insanlarla doğrudan göz teması kurmayı normal kabul eder. Bununla birlikte, bu genellikle köpekler için kaba, tehdit edici ve hatta saldırgan olarak kabul edilir. Korkmuş bir köpeğe daha az korkutucu görünmek için göz teması kurmaktan kaçının. Bunun yerine, başınızı hafifçe yana çevirin ve gözlerinizi başka yöne çevirin.

Kısık Bir Sesle Konuşun

Derin, alçak sesler korkak bir köpeğin gözünü korkutabilir. Köpekle daha tiz, mutlu bir ses tonuyla konuşmaya çalışın. Erkekler bu konuda biraz sıkıntı yaşayabilir; iyimser kalarak sadece daha sessiz konuşmayı deneyin. Sakin, güven verici bir ses tonu, gergin bir köpeği daha rahat hale getirmede uzun bir yol kat edebilir.

Korkan Bir Köpeği Asla Cezalandırmayın

Açık görünebilir, ancak söylenmelidir: asla korkak bir köpeği azarlamayın veya cezalandırmayın. Sadece daha korkutucu hale getirmeyi başaracaksınız. Ayrıca kendinizi tehlikeye atabilirsiniz çünkü bir köpeğin kaygı düzeyi arttıkça ısırma olasılığı da artar. Ayrıca, korkak bir köpeği eğitirken caydırıcı davranışlardan kaçınmak en iyisidir . Çoğu durumda, bunlar ilerlemeyi engelleyebilir ve korkuyu artırabilir.

Korkmuş bir köpeğe yaklaşma

İşleri Zorlaştırmayın

Bir köpeğe rahat olma ve korkularının nesnelerine kendi başlarına yaklaşma şansı verin. Etkileşimleri asla zorlama. Örneğin, bir köpek erkeklerden korkarsa, bir adam yaklaşıp onu evcilleştirirken tasmasından tutmayın. Bu, yalnızca köpeğin korkusunu artırmaya hizmet edecek ve köpek kendini savunma ihtiyacı hissederse birinin ısırılma olasılığını artıracaktır. Çoğu köpek korktukları nesnelerle yavaş yavaş tanıştırılabilir, ancak zaten korkmuş bir köpek genellikle ek zorluklarla yüzleşmeye hazır değildir.

Her Zaman Pozitif Olun

Eğitim, utangaç veya korkak köpeğinizin güven düzeyinde büyük bir fark yaratabilir. Olumlu pekiştirici köpek eğitimi, köpeğinizi konfor seviyesinin ötesine zorlamadan onunla iletişim hatlarını açmanıza izin verme avantajına sahiptir. Hatta hiçbir şey yapmasını istemeden eğitime başlayabilirsiniz. Köpeğiniz daha çok şey öğrendikçe ve kendine daha fazla güvendikçe, korkularının çoğu azalacak ve hatta kaybolacaktır.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Yukarıdaki ipuçları endişeli ve üzgün bir köpekle başa çıkmanıza yardımcı olurken, kendi evcil hayvanınızın belirli korkuları yenmesine de yardımcı olmak isteyebilirsiniz. Köpeğinizi, korktuğu bir nesneye veya kişiye güvenli bir mesafeden (köpeğinizde korku uyandırmayan) nazikçe maruz bırakmayı deneyin. Önemli değilmiş gibi davranın ve yavaşça yaklaşın. Köpeğiniz herhangi bir korku belirtisi gösteriyorsa ilerlemeyi bırakın. Hatta bir adım geri atmanız gerekebilir.

Sevdiğiniz bir şey yaptığında, örneğin korktuğu bir nesneye veya kişiye doğru yürümek gibi, köpeğinize övgüde bulunun veya nazikçe ona davranın. Zamanla, köpeğiniz ondan ne beklediğinizi daha iyi anlamaya başlayacak ve bunları yaptığı için ödüllendirileceğini anlayacaktır. Köpek ayrıca güven kazanmaya ve bu davranışları daha sık sunmaya başlayacaktır.

Bu işlemi bir seferde yaklaşık 10 dakika boyunca her gün veya iki kez deneyin. Köpeğinizin korku düzeyine bağlı olarak, farkı görmek için birkaç seansa ihtiyacınız olabilir. Sabırlı olun ve pes etmeyin.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here