Uzmanlara Göre Köpeklerin Arabada Kusma Nedeni ve Çözüm Önerisi

0
4754

Birçok köpek araba sürmeyi sever ve taşıt tutması ile ilgili bir sorunu yoktur. Ancak çoğunluk bu şekilde başlamadı. Yavruların ve genç köpeklerin hareket, stres ve heyecandan dolayı araba tutması çok yaygındır. Uyuşuk görünebilir, sızlanabilir, salya akabilir, ağlayabilir ve nihayetinde arka koltuğun her tarafına kusabilirler.

Köpeklerin arabada kusma nedenleri

Neyse ki, çoğu köpek arabaya binmeye alıştıkça bundan kurtulur ve bu arada yavru köpeğin rahatsız karnını rahatlatmanın yolları vardır.

Köpeğinizle Arabaya Binmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Yavru köpeğinizin mide bulantısını hafifletmek için, buna neyin sebep olabileceğini anlamak en iyisidir. Yine de, genç yavrularda ve hatta bazı yaşlı köpeklerde tamamen doğal olduğundan emin olabilirsiniz.

Bazı köpek yavrularının araba sürmekten hoşlanmaması gerçekten şaşırtıcı değil. Herhangi bir ilk deneyim, tonlarca stres, korku veya heyecan anlamına gelebilir. Tıpkı insanlar gibi, köpekler de kusabilir.

Araba seyahatleri genellikle veterinerde kaba termometreler ve iğne batmaları ile ilişkilendirilir. Bu, korkmuş köpek yavrusunu bir araba ile ilgili her şeyden korkmasına neden olabilir, bu, yatılı köpek kulübesine tatil seyahati veya şehirde eğlenceli araba gezintileri anlamına gelse bile.

Yavruların arabada hasta olmasının bir başka nedeni de gerçek hareket hastalığından kaynaklanmaktadır. Hareket, kulaktaki sıvının hareket etmesine neden olur ve bu da köpeğinizin etrafındaki dünyaya yönelmesine yardımcı olur. Çok fazla hareket baş dönmesine ve taşıt tutmasına neden olabilir. Bu, herhangi bir yaştaki köpeklerde ortaya çıkabilir.

İyi haber şu ki, köpeklerin arabada seyahate alışmasına yardımcı olabilirsiniz. O zamana kadar, küçük bir hazırlıkla üzgün hislerini hafifletebilir ve köpeğin karnını sakinleştirebilirsin.

Köpeğinizin Stresini Azaltın

Köpek yavruları, yolculuğun sonunda olacağını düşündükleri şeylerle hastalıklı duyguları ilişkilendirir. Köpeğin zihniyetini değiştirmek için, arabayı bir köpek yavrusu oyuncak sarayına çevirin ve köpeğe yalnızca arabaya yaklaşırken veya arabanın içindeyken bu oyuncaklara erişmesine izin verin.

Çok kademeli bir şekilde, köpeğinize arabanın birçok fayda sağladığını öğretin. İkramlar ve iyi köpek övgü ve hayranlığı uzun bir yol kat edebilir. Anksiyete sargıları ve köpeği yatıştırıcı feromonlar evcil hayvan mağazalarından satın alınabilir ve endişe duygularının azaltılmasına yardımcı olabilir.

Arabaya Binmeden Birkaç Saat Önce Yemek Vermeyi Sonlandırın

Yavru köpeğin midesinde kusacak bir şey yoksa, hasta hissetme olasılığı daha düşük olacaktır. Yola çıkmadan birkaç saat önce köpeği beslediğinizden emin olun . Yine de su verin, çünkü bu, şişkin bir mideyi yatıştırmaya yardımcı olabilir.

Arabadayken Köpeğinize Yolu İzletin

Yolu görmeden hareket eden bir arabanın hareketi, yavruların midelerini bozabilir. Çok küçük yavrular pencereden dışarıyı göremeyebilir, ancak köpek daha büyük olduğunda ve pencereden bakabildiğinde, hareket eden dünyaya yönlenmenin bir yolu vardır.

Yavru köpeğin, arka koltukta güvenli bir köpek taşıyıcısına veya başka bir kısıtlamaya güvenli bir şekilde bağlandığından emin olun. Bir hava yastığı açılırsa, arabada gevşek köpekler yaralanma veya ölüm riski taşır.

Ayrıca, bir köpek yavrusu bariyeri veya köpek sandığı, genç köpeğinizi kucağınızdan uzak tutar, dikkatinizi dağıtan bir sürücü olmanızı engeller ve ayrıca köpek yavrusunun arabanızın içinde ne kadar dağınıklık yaratabileceğini sınırlar.

Temiz Hava Alabilmesi İçin Camları Aralayın

Yavru köpeğinizin koklama keyfi için biraz temiz hava almak için pencereyi açın. Rüzgarla taşınan tüm bu taze kokular, köpeği herhangi bir mide bulantısı hareketinden uzaklaştıracaktır. Dar bir açıklık, uçan nesnelerden göz yaralanması riski olmadan burnunu çekmesini sağlar.

Arabada kusan köpek

Ayrıca, uzun araba yolculukları sırasında durup yavru köpeğin lazımlık molası vermesine izin vermek isteyeceksiniz . Çoğu köpek koku alma duyularıyla yeni yerler deneyimlemeyi sever. Bir lazımlık veya koklama molası, yavru köpeğinizin arabayı eğlenceli yeni yerler ve keşfedilecek şeyler ile ilişkilendirmesine yardımcı olabilir.

Köpeğinizi Araba Tutmasını Nasıl Önlersiniz?

Bu öneriler işe yaramazsa ve köpeğiniz hareket hastalığından kurtulmadıysa, deneyebileceğiniz bazı çözümler var.

İnsanların araba tutmasıyla savaşmak için kullandıkları aynı ilaç köpeklerde de işe yarıyor. Dramamin, çoğu sağlıklı yetişkin köpek için güvenli kabul edilir. Yine de uygun köpek yavrusu dozunu veterinerinizle kontrol ettiğinizden ve bunun köpeğinizin tıbbi durumlarını veya diğer ilaçlarını etkilemeyeceğinden emin olun.

Köpekleri araba tutması

Zencefil, köpeğinize sunmayı deneyebileceğiniz doğal bir mide bulantısı ilacıdır. 3 Zencefil kapsüllerini sağlık gıda mağazalarında ve birçok eczanede bulmak kolaydır. 16 kilonun altındaki köpek yavruları 250 miligram veya daha az zencefili güvenle alabilirken, 16 kilonun üzerindeki köpek yavruları genellikle 500 miligrama kadar zencefili sindirebilir.

Ek olarak, köpeğinize birkaç çeşit köpek dostu zencefilli kurabiye sunabilirsiniz . Arabada kurabiye yemek, genç köpek için de çok olumlu bir çağrışım olabilir. Yavrunun yemek yemesi ve salyası akması durumunda kurabiyelerin hafif tüyleri lekeleyebileceğini unutmayın.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here