Köpeklerin Kavga Etmesinin En Önemli Nedenleri | Nasıl Önüne Geçilir?

0
962

Bir köpek sahibinin tanık olabileceği en korkutucu şeylerden biri köpek kavgasıdır. Birçok sahip, köpek kavgasının ne zaman başlayacağını ve oynamak ile dövüşmek arasındaki farkı nasıl anlatacağını belirlemekte sorun yaşar.

Köpeklerde kavga nedenleri

Köpekler arasındaki etkileşimi ne zaman devreye sokacağınızı ve durduracağınızı bilmek de zor olabilir. İlk etapta köpek kavgalarının nasıl önleneceğini bilmek, köpek sahiplerinin anlaması gereken en önemli şeylerden biridir.

Köpekleri Kavgalara Karşı Oyuna Yönlendirin

Köpek oyunu kavgayı taklit eder ve bazen gerçekte olduğundan daha sert görünebilir. Herhangi bir oyun seansı kavgaya dönüşebilir, ancak iyi sosyalleşmiş iki köpeğin oynaması daha az olasıdır.

Karışıma üçüncü bir köpeğin (veya daha fazlasının) eklenmesi, birden fazla köpek bir köpeğe saldırabileceğinden, kavga olasılığını artırır. Bir veya daha fazla köpek iyi sosyalleşmemişse veya köpeklere karşı saldırganlık geçmişi varsa, kavga çıkması daha olasıdır.

Eğitimsiz bir gözün oyunun ne zaman kavgaya dönüştüğünü belirlemesi zor olabilir. Köpek oyununu denetlerken köpek beden dilini iyi anlamak çok önemlidir. Çoğu köpek oyunuoynama yayı” ile başlar. Bir oyun sırasında , bir köpek, arka bacakları düz ve sağrı havadayken ön bacakları ve göğsü yere yakın olacak şekilde “eğer. Bu bir oyun davetidir.

Yüksek sesler, köpek oyununun normal bir parçası olabilir ve saldırganlıkla karıştırılmamalıdır.

Aslında, en kötü köpek dövüşleri, bazı ağır oyun seansları kadar gürültülü olma eğiliminde değildir. Köpeklerde oyun gevşek ve akıcıdır. Alt ve üst köpek olarak yer değiştirirler. Genellikle etraflarındaki görüntü ve seslere tepki verirler (ya da onları fark eder ama bilerek görmezden gelirler). Boyun ve baş çevresinden birbirlerini ısırırlar ama deriyi yaralamazlar.

Köpekler kavga etmeye başladıklarında gerginleşirler ve daha odaklı hale gelirler (hatta birbirlerine takıntılı hale gelirler). Duruş sertleşir ve bir veya iki köpek daha büyük görünmeye çalışıyormuş gibi durur. Bazen bir köpek daha çok saldırgan gibi davranır ve diğeri çoğu zaman baskı altında kalır.

Kavga tırmandıkça, köpekler kanayan yaralar oluşturacak kadar sert ısırmaya başlayabilir.

Köpekler Neden Kavga Eder?

Köpekler arasında kavga çıkmasının pek çok nedeni vardır.

Oyun çok ileri gidebilir; sadece bir senaryo. Bir köpek aniden diğerine saldırdığında, çeşitli sebepler olabilir. Saldırı bazen yiyecek, oyuncak veya bölge üzerindedir. Bazen, yeniden yönlendirilmiş bir saldırganlık durumudur (bir köpek bir tehdidi algılar ve diğer köpeğe saldırır çünkü tehdide ulaşamaz). Bu durumlar genellikle çok köpekli evlerde görülür.

Köpeklerde kavga

Bir şey bir köpeği saldırı konusunda harekete geçirebilir ve içgüdü devralana kadar iki köpek en iyi arkadaş olabilir. Alternatif olarak, aynı evde yaşayan iki köpek genel olarak iyi geçinemeyebilir. Bu durum saatli bomba gibidir. Köpeklerden birini harekete geçirmek için en ufak bir sorun yeterli olabilir. Ayrıca, iki köpek, sahiplerinin dikkatini çekmek için veya sahibini korumak için kavga edebilir.

İkiden fazla köpek bulunduğunda kavgaların daha yaygın olduğunu unutmayın. Ayrıca, aynı cinsiyetten iki köpeğin birbirleriyle kavga etme olasılığı daha yüksektir (bu, çoğunlukla kısırlaştırılmamış köpekler için geçerlidir).

Son olarak, yeterince sosyalleşmemiş herhangi bir köpeğin kavga başlatma olasılığı daha yüksektir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here