Sindirim Hassasiyeti Olan Köpekler İçin En İyi 10 Köpek Maması

0
4628

Köpek Blog

İyi bir mama bulmak hassas mideli köpekler için yanıltıcı olabilir. Çünkü bazı sindirim sorunları basit bir diyet değişikliğiyle kontrol altına alınabilse bile …

Diğerlerine çok daha ciddi bir şey neden olabilir … bu, doğru teşhis için profesyonel yardım gerektirir.

Veterineriniz ciddi bir tıbbi durumu belirlediğinde, köpeğinizin sindirim sorunlarının bir gıda alerjisinden mi… yoksa bir gıda intoleransından mı kaynaklanıp kaynaklanmadığını ve evcil hayvanınızın basit bir diyet değişikliğinden fayda sağlayıp sağlayamayacağını görmek isteyebilirsiniz.

Yüksek Kaliteli Sınırlı İçeriklere Dikkat Edin: Hassas mideler için en iyi köpek mamalarından bazıları gerçek et ve sebzeler içerir ve dolgu maddesi veya koruyucu içermez. Kolayca sindirilebilir proteinlere ve basit bir içerik listesine sahiptirler. Organik yiyecekler, pestisitlere karşı hassasiyeti olan köpeklere yardımcı olabilir.

Tahıllara Dikkat Edin: Hassas bir mideleri varsa, mısır ve buğdayın yavrularınız için sindirimi zor olabilir. En iyi sindirim için köpek maması genellikle ya tahılsız olur ya da tam tahıllar, yulaf veya pirinç içerir.

Probiyotik İçeren Köpek Maması Tercih Edin: Hassas mideler ve ishal için en iyi köpek maması probiyotik içerir. Canlı bakteriler, mide florasını ve muhtemelen sert dışkıları dengelemeye yardımcı olabilir. Probiyotiklerin bağışıklık sistemini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne süren çalışmalar da var.

Bu sayfada… KöpekBlog’un hassas midesi olan bir köpek için en iyi 10 mamasını sizlerle paylaşacağız … ve köpekleri yiyecekle ilgili sindirim sorunları olan beslemeyle ilgili en sık sorulan 7 soruyu yanıtlayacağız.

kopek-blog-logo

İşte KöpekBlog’un 2021 yılı için seçtiği en iyi 10 hassas mide köpek maması.

Hill's Hassas Mideli Köpekler İçin Köpek Maması

Hill’s Small Miniature Sensitive Stomach Skin Hassas Mideli Köpek Maması

Small Miniature Sensitive Köpek Maması formulü, Hill’s Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Tavuk ve Hindi Unu, Pirinç, Mısır, Kahverengi Pirinç, Arpa.
  • Tür: Düşük Tahıllı.
  • Önerilen ırk boyutu: Tüm küçük ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yetişkin köpekler.
  • Fiyat: $$.
  • Diğer Hill’s mama incelemeleri

Small Miniature Sensitive Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını tavuk ve hindi etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %26 protein, %13 yağ ve %35 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %38 yağ / protein oranı veriyor.

Gıda hassasiyeti bireysel bir sorundur ve her köpek farklı olsa da, çoğu gıda hassasiyeti, köpeklerin sığır, tavuk, süt veya buğday gibi daha önce maruz kaldıkları bazı ortak maddeleri içerir. Köpeğiniz sık sık ishal oluyorsa veya özellikle yedikten sonra kusuyorsa, onda gıdaya bağlı şekillenen bir hassasiyeti olabilir. Hill’s köpek maması sindirim hassasiyeti yaşayan köpek için tavsiye edilen ve köpeklerin %90’ında işe yarayan bir formüle sahiptir. Şiddetle tavsiye edilir.

Hill’s, köpek maması içeriği için şunları demekte, “Doğru beslenmenin evcil hayvanların uzun ve sağlıklı yaşamaları için önemli olduğuna inanıyoruz. Hill’s Pet Nutrition Center tarafından yürütülen araştırmalarımız, Hill’s’in evcil hayvanların besinsel ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde karşılayarak, küresel lider bir mama markası olmasına yardımcı olacak şekilde, hem sağlıklı hem hasta evcil hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak için tamamen dengelenmiş doğru formülleri geliştirme fırsatı sağlar..”

Kullanıcıların %95’i bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

Advance Sensitive Hassas Mideli Köpek Maması

Advance Sensitive Kuzu Etli Hassas Mideli Köpek Maması

Sensitive Kuzu Etli Hassas Mideli Köpek Maması formulü, Advance Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Kuzu (% 17), Mısır, Mısır proteini, Pirinç (% 14), Hayvansal yağ.
  • Tür: Düşük Tahıllı.
  • Önerilen ırk boyutu: Tüm büyük ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yetişkin köpekler.
  • Fiyat: $$.
  • Diğer Advance mama incelemeleri

Advance Sensitive Kuzu Etli Hassas Mideli Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını kuzu etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %26 protein, %17 yağ ve %35 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %38 yağ / protein oranı veriyor.

ADVANCE Sensitive, hassas midesi olan köpekler için özel olarak formüle edilmiş eksiksiz ve dengeli bir üründür. Hassas bir mide, sindirim sorunları ve bazen de deri semptomları ile kendini gösterebilir. Şiddetle tavsiye edilir.

Advance, köpek maması içeriği için şunları demekte, “Veteriner beslenme uzmanlarınca bilimsel olarak kanıtlanmış, hayvan beslenmesi alanında çığır açan harika köpek mamalarını üretiyoruz.” demektedir.

Kullanıcıların %90’ı bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

Acana Classic Red Hassas Mideli Köpek Maması

Classic Red Kuzu Etli Köpek Maması formulü, Acana Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Kuzu Eti (23%), Çekilmiş Yulaf (22%), Taze Angus Sığırı (5%), Taze Yorkshire Domuzu (5%), Kuzu Yağı (5%).
  • Tür: Tahılsız.
  • Önerilen ırk boyutu: Orta ve büyük ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yetişkin köpekler.
  • Fiyat: $$$.
  • Diğer Acana mama incelemeleri

Acana Classic Red Etli Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını kuzu ve sığır etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %29 protein, %17 yağ ve %28 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %32 yağ / protein oranı veriyor.

Tahıl ve pirinç, tapyoka veya patates gibi hızlı karbonhidratlar ve tahıl içermeyen köpek maması olan bu ACANA köpek maması köpeğinizin gelişimini ve kondüsyonunu en üst seviyede tutmak için et protein açısından zengindir. Şiddetle tavsiye edilir.

Acana, köpek maması içeriği için şunları demekte, “Çiftlikte yetiştirilen etimiz, genellikle tek bir tür hayvan yetiştiren bir çiftlikte doğar ve yetiştirilir. Çiftlikte yetiştirilen sığır eti, bizon ve kuzu eti tipik olarak anneleriyle birlikte çimenlerde ve diğer yemlerde yetiştirilir ve en sağlıklı hayvanı üretmek için en iyi besini almalarını sağlamak için yem ve minerallerle desteklenir.”

Kullanıcıların %98’i bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

Bozita Köpek Maması

Bozita Kuzu Etli ve Pirinçli Hassas Mideli Köpek Maması

Bozita Kuzu Etli Köpek Maması formulü, Bozita Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Kuzu % 24 (% 14 kurutulmuş kuzu, % 10 taze hazırlanmış kuzu), Pirinç % 23,00, Mısır, Mısır özleri, Kemik yağı.
  • Tür: Tahılsız.
  • Önerilen ırk boyutu: Tüm ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yetişkin köpekler.
  • Fiyat: $$.
  • Diğer Bozita mama incelemeleri

Bozita Kuzu Etli Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını kuzu etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %23 protein, %12 yağ ve %34 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %30 yağ / protein oranı veriyor.

Hassas yetişkin köpeklerin beslenme ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, hassas sindirime yardımcı olmak için tasarlanmıştır ve tarifi buğday içermez. Şiddetle tavsiye edilir.

Bozita, köpek maması içeriği için şunları demekte, “1903’ten beri köpek maması üreten Vårgårda’da küçük bir şirketiz. Her şeyi doğal ve kolay bir şekilde yapmayı seviyoruz! Köpek mamalarımızı birinci sınıf malzemelerden, yüksek kalitede ve ilave hiçbir ekstra olmadan yapıyoruz!”

Kullanıcıların %90’ı bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

Pro Plan Hassas Mideli Yavru Köpek Maması

Pro Plan Medium Puppy Hassas Mideli Yavru Köpek Maması

Opti Smart Köpek Maması formulü, Pro Plan Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Tavuk eti, Mısır gluteni unu, Kümes hayvanı proteini, Mısır, Karışık tokoferollerle korunmuş hayvansal yağlar.
  • Tür: Düşük Tahıllı.
  • Önerilen ırk boyutu: Tüm ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yavru köpekler.
  • Fiyat: $$.
  • Diğer Pro Plan mama incelemeleri

Pro Plan Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını tavuk etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %30 protein, %16 yağ ve %24 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %32 yağ / protein oranı veriyor.

Orta yaş ve yeni doğan köpekler için tasarlanan bu mama damak hassasiyeti ve sindirim kolaylığı içeren bir kuru mama türüdür. Şiddetle tavsiye edilir.

Pro Plan, köpek maması içeriği için şunları demekte, “PURINA PRO PLAN bağışıklık sistemini güçlendirmek ve yavruların doğal korunmasını güçlendirmek için anne sütünden antibiyotik kullanımına öncülük eder.”

Kullanıcıların %92’si bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

Mera Pure Sensitive Biftekli Köpek Maması

Mera Pure Sensitive Hassas Mideli Yetişkin Köpek Maması

Pure Sensitive Köpek Maması formulü, Mera Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Hindi eti (% 25), Patates gevreği (% 24,5), Hindi proteini (% 20,5, kurutulmuş), Patates nişastası (% 13,5), Karaciğer hidrolizatı.
  • Tür: Tahılsız.
  • Önerilen ırk boyutu: Tüm ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yetişkin köpekler.
  • Fiyat: $$.
  • Diğer Mera mama incelemeleri

Mera Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını hindi etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %23 protein, %12 yağ ve %17 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %30 yağ / protein oranı veriyor.

Hassas arkadaşınız elbette sindirmeyi kolay bulacaktır: MERA saf hassas köpeğinize, temel unsurlara odaklanan çok yönlü bir beslenme konsepti sağlar. Egzotik malzemeler yerine, patatese duyarlı saf patates esas olarak yöresel malzemeler içerir. Şiddetle tavsiye edilir.

Mera, köpek maması içeriği için şunları demekte, “kalbimizi ve ruhumuzu, tamamen evcil hayvanınızın ihtiyaçlarına göre tasarlanmış yüksek kaliteli beslenme konseptleri oluşturmaya adadık. Değerli bileşenlerin çeşitliliği, en yüksek kalite kontrolleri ve ürünlerimizin Almanya’da dikkatli üretimi, kültürümüzde derinden kök salmıştır.”

Kullanıcıların %93’ü bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

Bravery Orta Irk Yavru Köpek Mamasi

Bravery Large/Medium Hassas Mideli Yavru Köpek Maması

Salmon Köpek Maması formulü, Bravery Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Susuz somon, Tapyoka, Kanatlı yağı (Ω-6 yağ asitleri kaynağı), Bezelye, Tatlı patates.
  • Tür: Tahılsız.
  • Önerilen ırk boyutu: Orta ve Büyük ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yavru köpekler.
  • Fiyat: $$.
  • Diğer Bravery mama incelemeleri

Salmon Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını somon balığı etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %28 protein, %17 yağ ve %17 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %25 yağ / protein oranı veriyor.

Hassas arkadaşınız elbette sindirmeyi kolay bulacaktır: MERA saf hassas köpeğinize, temel unsurlara odaklanan çok yönlü bir beslenme konsepti sağlar. Egzotik malzemeler yerine, patatese duyarlı saf patates esas olarak yöresel malzemeler içerir. Şiddetle tavsiye edilir.

Bravery, köpek maması içeriği için şunları demekte, “Ω-3 yağ asitleri (EPA ve DHA), yaşlı hayvanlarda beyin oksijenlenmesini ve genç hayvanlarda öğrenme kapasitesini iyileştirmeye yardımcı olarak sinir sisteminin doğru gelişimini destekler.”

Kullanıcıların %88’i bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

Felicia Somonlu Orta ve Büyük Irk Köpek Maması

Felicia Medium/Large Hassas Mideli Yetişkin Köpek Maması

Derma Care Köpek Maması formulü, Felicia Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Kurutulmuş Somon Proteini (%32), Baldo Pirinç, Mısır, Somon Yağı (%6), Bezelye.
  • Tür: Düşük Tahıllı.
  • Önerilen ırk boyutu: Orta ve Büyük ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yetişkin köpekler.
  • Fiyat: $.
  • Diğer Felicia mama incelemeleri

Derma Care Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını somon balığı etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %27 protein, %12 yağ ve %17 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %25 yağ / protein oranı veriyor.

İçeriğinde bulunan yüksek sindirilebilir gıdalar sayesinde sindirim hassasiyeti bulunan köpeklerin maksimum sindirim sağlamasına yardımcı olmaktadır. Şiddetle tavsiye edilir.

Felicia, köpek maması içeriği için şunları demekte, “Vücuttaki metabolizmayı ve kemik gelişimini iyileştirerek sağlıklı büyüme sağlamak için optimum protein, yağ ve karbonhidrat dengesi ile formüle edilmiştir. Enfes lezzetini tercih eden ve sindirimi hassas olan köpekler için idealdir.”

Kullanıcıların %92’si bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

Brit Care Mini Sensitive Küçük Irk Köpek Maması

Brit Care Sensitive Mini Hassas Mideli Yetişkin Köpek Maması

Sensitive Mini Köpek Maması formulü, Brit Care Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Geyik (%40), Keten Tohumu (%3), Somon Yağı (%3), Sarı Bezelye, Tavuk Yağı.
  • Tür: Tahılsız.
  • Önerilen ırk boyutu: Çok küçük ve küçük ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yetişkin köpekler.
  • Fiyat: $.
  • Diğer Brit Care mama incelemeleri

Sensitive Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını somon balığı etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %28 protein, %17 yağ ve %24 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %30 yağ / protein oranı veriyor.

Köpek mamasındaki belli başlı protein türlerinin uzun süre kullanımı, gıda alerjilerinde bir artışa yol açmıştır. Bu tür proteinler arasında buğday, mısır ve soya gibi bakliyatlar ve ayrıca tavuk, sığır ve domuz eti gibi genel et türleri bulunur. Tipik alerjenlerin beslenmeden çıkarılması, hipoalerjenik köpek maması ile köpeğinizin vücuduna binen yükü azaltır ve gıda intoleransının oluşmasını önlemeye yardımcı olur.

Brit, köpek maması içeriği için şunları demekte, “Probiyotikler, bağırsak florasının ve sindirimin stabilizasyonu yoluyla genel sağlık durumunun iyileştirilmesine ve iyileşmesine katkıda bulunan modern fonksiyonel takviyelerdir.”

Kullanıcıların %92’si bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

Spectrum Derm26 Yetişkin Köpek Maması

Spectrum Adult Derm26 Hassas Mideli Yetişkin Köpek Maması

Derm26 Köpek Maması formulü, Spectrum Köpek Maması ürün grubundan incelememize dahil edilen kuru mama tariflerden biridir.

  • İlk 5 Malzeme: Kurutulmuş balık eti, Esmer pirinç, Mısır, Buğday, Tavuk yağı.
  • Tür: Düşük Tahıllı.
  • Önerilen ırk boyutu: Orta ve Büyük ırklar.
  • Önerilen Yaşam Evresi: Yetişkin köpekler.
  • Fiyat: $.
  • Diğer Spectrum mama incelemeleri

Derm26 Hipoalerjenik Köpek Maması formülü, hayvansal proteininin büyük kısmını somon balığı etinden alır. Kuru madde etiket analizimiz, %28 protein, %17 yağ ve %24 tahmini karbonhidrat içerdiğini ortaya koyuyor… Yaklaşık %30 yağ / protein oranı veriyor.

SPECTRUM Derm26, içerdiği özel probiyotikler (ksilo-oligosakkaritler) sayesinde bağırsak florasını düzenler ve sindirim kapasitesini arttırır. Tavsiye edilir..

Spectrum, köpek maması içeriği için şunları demekte, “Bilimsel kanıtı olmayan veya sadece ticari evcil hayvan maması pazarının sonucunu sunan her popüler trend değil, sadece bilimsel olarak kanıtlanmış konseptleri hedefleyen beslenme modelimizle sizlerin ve evcil hayvan dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Kullanıcıların %89’u bu mamayı öneriyor.

Güncel Fiyatını Kontrol Et 

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi

1) Köpeğimin midesinin hassas olup olmadığını nasıl anlarım?

Köpeğinizin hassas bir mideden muzdarip olabileceği en yaygın belirtilerden bazıları aşağıdakilerden bir veya daha fazlasını içerir:

  • İştah kaybı,
  • Kusma,
  • İshal,
  • Gaz veya şişkinlik,
  • Aktivitede azalma,
  • Gürleyen sesler,
  • Karın ağrısı belirtileri.

2) Hassas bir mide için en iyi köpek maması türü hangisidir?

Yiyecekle ilgili sindirim sorunu olan bir köpeğe yardımcı olabilecek 3 tür yiyecek vardır :

  • Sınırlı içerikli köpek maması,
  • hipoalerjenik köpek maması Reçeteli GI köpek maması.

3) Sınırlı içerikli köpek maması nedir?

Sınırlı içerikli diyetler, evcil hayvanınızın hassas olabileceği belirli içeriği belirlemenize yardımcı olabilecek daha az bileşen içeren köpek mamalarıdır. En iyi sınırlı içerikli köpek mamaları tipik olarak şunları içerir:

  • Tek yeni protein,
  • Sınırlı sayıda içerik
  • Proteinlerin çoğu et kaynaklı,
  • Düşük ila orta derecede yağ,
  • Probiyotikler (sindirime yardımcı olmak için).

4) Sınırlı içerikli köpek mamasında nelerden kaçınmalıyım?

Aşağıdaki düşük kaliteli ürünlerden herhangi birini içeren herhangi bir sınırlı içerikli tarifi beslemekten kaçının:

  • Aşırı dolgu maddeleri (soya fasulyesi kabukları, buğday değirmeni, mısır kepeği vb.),
  • Yapay lezzetler,
  • Renklendirici maddeler,
  • Tartışmalı koruyucular,
  • Kimyasal katkı maddeleri.

5) Hipoalerjenik köpek maması nedir?

Hipoalerjenik köpek mamaları, kimyasal olarak temel amino asit yapı taşlarına “bölünmüş” proteinler kullanılarak yapılır. Bu şekilde, rahatsız edici içerik, köpeğinizin bağışıklık sistemi için neredeyse “görünmez” hale gelir… böylece köpeğinizin mamasına alerjik reaksiyon gösterme olasılığı daha düşüktür.

6) Reçeteli GI köpek maması nedir?

Reçeteli GI (gastrointestinal) köpek mamaları, sindirim sorunları olan köpekler için yapılan özel amaçlı diyetlerdir. Bu tarifler tipik olarak benzer sınırlı içerik veya hipoalerjenik tasarımları içerir. Bununla birlikte, ayrıca sağlıklı sindirimi desteklemek için özel olarak tasarlanmış bileşenler de içerirler.

7) Köpeğimin hassas bir midesi varsa yeni bir mamaya nasıl güvenle geçebilirim?

Köpeğinizin midesi hassassa sabırlı olun. Geçiş sürecini aceleye getirmeyin. GI rahatsızlığı olasılığını en aza indirmek için zaman ayırın. “Yeni” yiyeceklerin yaklaşık %20-25’i ve “eski” yiyeceklerin %75-80’i ile başlayın. Ardından, sonraki 7 ila 10 günlük dönemde bu miktarı yavaşça% 100’e yükseltin.

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com), okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here