Acana Classic Red Hassas Mideli Köpek Maması İncelemesi

0
1114

Değerlendirme

Acana Classic Red Hassas Mideli Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

29%
Protein
17%
Yağ
20%
Karbonhidrat

İçindekiler: Kuzu Eti (23%) Çekilmiş Yulaf (22%) Taze Angus Sığırı (5%) Taze Yorkshire Domuzu (5%) Kuzu Yağı (5%) Bütün Kırmızı Mercimek Bütün Yeşil Bezelye Bütün Yeşil Mercimek Çayırda Beslenmiş Çiğ Kuzu Eti (4%) Bütün Yulaf Taze Sığır Ciğeri (2%) Domuz Eti (2%) Ringa Balığı Yağı (2%) Taze Domuz Ciğeri (2%) Bütün Garbanzo Nohutu Bütün Sarı Bezelye Güneşte Kurutulmuş Yonca Mercimek Lifi Taze Sığır İşkembesi (1%) Kurtulmuş Esmer Su Yosunu Taze Kabak Taze Bal Kabağı Taze Yaban Havucu Taze Yeşil Kıvırcık Lahana Taze Ispanak Taze Havuç Taze Kırmızı Lezzetli Elma Taze Barlett Armudu Dondurularak-Kurutulmuş Sığır Ciğeri (0.1%) Taze Kızılcık Taze Yaban Mersini Radika Kökü Zerdeçal Kökü Devedikeni Dulavraotu Kökü Lavanta Hatmi Kökü Kuşburnu.

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %16 %7 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %29 %17 %20
Temel Kalori Ağırlığı %39 %27 %34

 

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Acana Classic Red Hassas Mideli Köpek Maması İçerik İncelemesi

Bu kuru mamada en etken madde olan ilk bileşenimiz tabiki kuzu etidir. Kuzu eti, yüksek kalitedeki kırmızı et güçlü bir protein kaynağıdır ve yerli çiftliklerinden temin edilmektedir.

Bu kuzu etli köpek maması kanser oluşumunu önleyen esansiyel yağ asitleri ve linoleik asitlerce zengindir, yağsız kas kütlesini destekler.

Yulaf, sağlıklı bir beslenmenin ve yaşam tarzının bir parçası olarak tüketildiğinde köpeklerde kalp sağlığına faydaları ile bilinir.

Diğer bileşen sığır etidir. Sığır eti “kesilen sığırlardan elde edilen temiz et” olarak tanımlanır ve iskelet kası veya dil, diyafram, kalp veya yemek borusunun kas dokularını içerir.

Sığır eti, bir köpeğin yaşamı sürdürmek için ihtiyaç duyduğu on temel amino asitten doğal olarak zengindir.

Diğer bileşenimiz domuz eti olarak karşımıza çıkıyor. Domuz etinin zayıf bünyeli köpek üzerinde olumsuz etkileri olduğu belirtilmektedir. Özellikle çok fazla yağlı eti olması köpeklerin diyetleri açısından uygun olmadığına da işaret edilir.

Ayrıca işlemden geçmemiş domuz etlerinden, domuzlarda bulunan birçok hastalığın köpeklere kolaylıkla aktarıldığı görülmüştür. Özellikle sahte kuduz hastalığı en bilinen örneğidir.

Ancak belirli işlemlerden geçmiş domuz etinin bu gibi hastalıklara neden olmayacağı gibi kilo alma problemi yaşayan köpekler içinde domuz eti tavsiye edilmektedir.

Bezelye, mükemmel bir karbonhidrat, lif, protein ve birçok temel vitamin ve mineral kaynağıdır. Köpeklerin ihtiyaç duyduğu esansiyel amino asitlerin çoğunu sağlarlar. Araştırmalar, bezelye içeren diyetlerin köpekler ve kediler için uygun olduğunu göstermiştir.

Bir diğer bileşen değerli EPA ve DHA tipi omega-3 yağ asitleri açısından doğal olarak zengin olan ringa yağıdır.

Bir diğer bileşenimiz nohut. Baklagiller ailesinin protein yönünden en zengin üyesidir. Nohut, dostlarımızın bağışıklık sistemini güçlendirir ve içerisinde proteinin yanı sıra mineraller ve vitaminler barındırır. Yüksek lif oranı ile dostunuzun sindirimini güçlendirir.

Bir sonraki bileşen güneşte kurutulmuş yoncadır. Yonca protein (%18) ve lif açısından yüksek olmasına rağmen, köpek mamasında kullanıldığını görmek nadirdir. Bu saman ailesi bileşeni, daha çok at yemleriyle ilişkilendirilir.

Ek olarak, bu tarif mercimeklerden elde edilen hem çözünür hem de çözünmeyen diyet lifinin bir karışımı olan mercimek lifi içerir.

Baklagiller yaklaşık %25 protein içerir ve bu köpek mamasının et içeriğini değerlendirirken de dikkate alınması gereken bir faktördür.

Bir diğer bileşen ise deniz yosunudur. Sağlıklı bir metabolizma, yeni hücre, doku üretimi ve güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli oranda proteine sahip bir besindir. Antioksidan özelliği oldukça yoğun olan su yosunu, dostlarınızın yaşlanmasını yavaşlatacaktır.

Bir sonraki bileşen balkabağıdır. A vitamini, beta-keroten, potasyum ve demir yönünden zengin olan balkabağı, lifli yapısıyla sindirimi kolaylaştırır. Kilolu dostlarımızın diyetinde önem taşır. Üriner sistemin en büyük destekçisidir.

Diğer bir bileşen ise yaban havucudur. A vitamini ve beta karoten açısından en zengin besin kaynağıdır. İçerdiği lifler ile sindirim sistemini destekler. Demir, bakır, folik asit, vitamin ve magnezyum içeren havuç dostlarımızın sağlıklı ve aktif kalmasına yardımcı olur.

Diğer bileşen ıspanaktır. Fevkalade vitamin ve mineral içeriği nedeniyle ıspanak oldukça yüksek bir besin değeri sergiler…

Diğer bileşen yaban mersini. Yaban mersini iyi bir vitamin, mineral ve diyet lifi kaynağıdır.

Zerdeçal kökü, karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir, antioksidan olduğu için vücutta biriken zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz hastalıklarına karşı da koruma sağlar.

Buradan, liste bir dizi başka öğeyi içerecek şekilde devam ediyor.

Ve sonuç olarak?

Acana Classic Red Hassas Mideli Köpek Maması, ana hayvansal protein kaynağı olarak önemli miktarda adlandırılmış et kullandığı ve böylece markaya 5 yıldız kazandıran kuru bir köpek mamasıdır.

Hevesle tavsiye edilir.

Acana Classic Red Hassas Mideli Köpek Maması Nasıl?

Acana Classic Red Hassas Mideli Köpek Maması, sadece içeriğine göre ortalamanın üzerinde bir kuru ürüne benziyor.

Gösterge paneli, %29’luk bir kuru madde protein okuması, %17’lik bir yağ seviyesi ve yaklaşık %20’lik bir tahmini karbonhidrat gösteriyor.

Acana, grup olarak ortalama %34 protein içeriğine ve %24 ortalama yağ seviyesine sahiptir.

Bununla birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %28’lik bir karbonhidrat içeriği görülmektedir.

Ve yaklaşık %41’lik bir yağ-protein oranı.

Bu, Acana ürün serisinin şunları içerdiği anlamına gelir…

Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ve tipik bir kuru köpek mamasına kıyasla ortalamanın altında karbonhidrat.

Acana Classic Red Hassas Mideli Köpek Maması Derecelendirmemiz

Acana Classic Red Hassas Mideli Köpek Maması, düşük tahıllı bir köpek maması olarak kayda değer miktarda içerdiği hayvansal protein kullanılmasına bağlı olarak 5 yıldız.

Şiddetle tavsiye edilir.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here