Eve Yeni Gelen Yavru Köpeğinizle Geçireceğiniz Unutulmaz İlk 30 Gün

0
1610

Yeni bir köpek yavrusu almak çok heyecan vericidir. Muhtemelen yeni tüylü arkadaşınızın gelişini aylardır (hatta yıllardır!) planlıyordunuz ya da aniden evinize katılan, her şeyden habersiz bir sokak köpeğine aşık olabilirsiniz. Ancak yeni gelişin koşulları ne olursa olsun, yavru köpeğinizle ilk ay, dahil olan herkes için bir değişiklik ayıdır.

eve yeni gelen yavru köpek

Köpeğinizi Eve Getirmeden Önce

Evinize yeni bir köpek yavrusu getirmeyi planlıyorsanız, köpeğin gelişine hazırlanmak için biraz zaman ayırmalısınız. Satın alabileceğiniz ve yavru köpeğiniz için önceden hazırlayabileceğiniz birkaç önemli şey var.

  • Halihazırda başka bir köpeğiniz olsa bile, yeni köpeğin kendi yatağı, mama ve su kapları ve birkaç oyuncağı olduğundan emin olun.
  • Veteriner onaylı bir köpek maması ve eğitim maması seçin. Yetişkin köpek mamaları farklı formüle edilmiştir, bu nedenle seçtiğiniz mamanın özellikle yavru köpekler için olduğundan emin olun.
  • Yeni gelen için yavru köpeğinizin dönüp yatabileceği kadar büyük bir sandık kurulmalıdır. İdeal olarak, köpek yavrusu büyüdükçe daha büyük bir alan yaratmak için hareket ettirebileceğiniz bir ayırıcıyla gelen bir sandık seçin. Burası yavru köpeğinizin güvenli yeri olacak ve aynı zamanda önemli bir eğitim aracı olacaktır.
  • Yeni yavru köpeğiniz için bir tasma, tasma veya koşum takımı ve isim etiketi seçin.
    Yeni yavru köpeğinizin özel kürk tipine uygun bir fırça satın alın. Yavru köpeğinizi, özellikle de tüyleri uzunsa, mümkün olan en kısa sürede fırçalanmaya alıştırmak isteyeceksiniz.
  • Köpek feromonları, yeni yavru köpeğinizin gelişinden önce yayılabilir.
  • Bunlar sadece yeni köpeğinizin yeni evinde sakin ve rahat hissetmesine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni aile üyesi geldiğinde diğer köpeklerinizin daha az endişeli olmasına yardımcı olacaktır.

Bu yeni köpek yavrusu eşyalarını, diğer insanlar ve bunlara uyum sağlamaya başlamak zorunda kalabileceğiniz diğer evcil hayvanlar için evinize yerleştirin. Köpek yavrusu oraya gelene kadar onları bir çantada bırakmayın. Bu, hane halkının uyum sağlaması için daha kademeli bir değişime izin verecektir.

Yavru Köpekle İlk Gün

Birinci gün yeni köpek yavrusu ile çok heyecan verici, ama bunu mahçup olmadan dikkatli olarak göstermek isteyeceksiniz. Başka köpeğiniz yoksa, yavru köpeğinizin evinizi güvenle keşfetmesine izin verin. Tasmayı yavru köpeğinizin tasmasına takın ve yeni bölgesini koklarken tasmayı arkasından sürüklemesine izin verin.

Yavru köpeğinizle yere oturun ve onu keşfederken gözlemleyin, her zaman zarar görmeyeceğinden emin olun.

Sesinizi duymaya alışması için ararken köpeğinizin adını kullanmaya başlayın ve her yarım saatte bir yavru köpeğinizi tuvalete götürmek için dışarı çıkarın . Büyük olasılıkla bahçede ne yapacağını bilemeyecek, ancak sadece “lazımlığa git” demeli ve koklarken onu görmezden gelmelisiniz. İşini yapıyorsa, onu hemen sözlü övgü, küçük bir ikram ve biraz sevişme ile ödüllendirdiğinizden emin olun.

eve yeni köpek

Yavru köpeğinize bakmadığınızda, onu güvende tutmak ve evin içinde kaza yapmamasını sağlamak için kafesine koyduğunuzdan emin olun.

Yavru Köpeğinizle İlk 10 Gün

Yaklaşık bir hafta sonra, yavru köpeğiniz yeni evinde rahat edecek. Muhtemelen sınırları zorluyor ve çiğnememesi gereken şeyleri çiğniyor, havlıyor , oynuyor ve evde lazımlık kazaları geçiriyor olacak.

Eğitiminizle tutarlı kalın ve sabırlı olun. Bir köpek yavrusu sizi memnun etmek ister ama hatalar yapacaktır. Doğru şeyi yaptığında onu övmeye devam edin veya bir oyuncakla dikkatini dağıtarak yanlış şeyi yapmaktan caydırın.

Yavru köpeğiniz evde en sevdiği yeri almış olacak. Bu onun sandığı, yatağı veya sehpanın altı olabilir ama nerede olursa olsun, bu nokta kendilerini güvende ve rahat hissetmelerini sağlar.

Yavruların idrar yolu enfeksiyonlarına yakalanması ve bağırsak parazitlerine sahip olması yaygın olduğundan, yavru köpeğinizin idrar ve dışkısının normal göründüğünden emin olun. Henüz yapmadıysanız, yavru köpeğiniz için tam bir fizik muayene, aşılar, dışkı analizi vb. için veterinerinizden randevu alın.

Etkili olmaları için aşıların belirli, zamanlanmış aralıklarla tamamlanması gerekir, bu nedenle yavru köpeğinizin programından çıkmasına izin vermek istemezsiniz!

Yavru köpeğinizi, aşı serilerini bitirmedikçe ve veterineriniz onları sağlıklı kabul etmedikçe, diğer köpeklerin olabileceği veya olabileceği yerlere götürme dürtüsüne direnmeye çalışın.

Yavru Köpeğinizle İlk 30 Gün

Yeni yavru köpeğiniz aşılar için en az bir kez veterinere gitmiş olmalıdır, ancak yavru köpeğinizin yaşına bağlı olarak aşılarını tamamlamak için ileride birden fazla ziyaret gerekebilir.

Ayrıca pireleri, keneleri, bağırsak parazitlerini ve kalp kurtlarını önlemek veya kontrol etmek için yavru köpeğinize düzenli önleyici ilaçlarla başlamak isteyeceksiniz. Bunlar genellikle aylık ilaçlardır, ancak veterinerinizden tavsiyelerini isteyin.

Yavru köpeğinizi kısırlaştırmayı veya kısırlaştırmayı, mikroçiplemeyi ve evcil hayvan sigortasını da veterinerinizle görüşmelisiniz. Yavru köpeğinizin yaşına, cinsine ve sağlığına bağlı olarak, veterinerinizin bu öğeler için özel önerileri olabilir.

köpeklerin evde ilk günleri

Evde başka bir köpeğiniz varsa ve henüz yeni köpek yavrusuyla anlaşamıyorsa panik yapmayın. Bu süreç zaman alabilir ve yaşlı köpeğinizin genç, enerjik bir köpeğe uyum sağlaması için 30 gün yeterli olmayabilir.

Köpeğiniz gençle zor zamanlar geçiriyor gibi görünüyorsa, köpek yavrusu her yaklaştığında köpeğinizi bir ödülle ödüllendirmeyi deneyin. Bu, köpeğinizin yeni yavruyu sadece bir baş belası olarak değil, olumlu bir şey olarak düşünmesine yardımcı olacaktır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here