Köpeklere Sus/Konuş Komutunu Öğretmenin Temel Yöntemleri

0
2096

Köpeğinize “konuşmayı” veya komutla havlamayı öğretmek faydalı olduğu kadar eğlenceli de olabilir: Bu, ailenize ve arkadaşlarınıza göstermek için eğlenceli bir numaradır ve ayrıca davetsiz misafirleri de uzak tutabilir.

Köpeklere Sus/konuş komutunu öğretme

Farklı köpek eğitmenleri ve sahiplerinin farklı teknikleri vardır, ancak aşağıda açıklanan temel yöntemler birçok köpek için işe yarar.

Başlamadan Önce

Eğitime başlamak için bazı küçük ve lezzetli köpek ikramlarına veya köpeğinizin en sevdiği oyuncağına ihtiyacınız olacak. Ödüller anında ve çok değerli olmalıdır. Köpeğiniz için buna değer bir eylem yapmalısınız. Küçük karaciğer ikramları, tavuk parçaları veya benzeri eğitim ikramları en iyi sonucu verir.

Ayrıca kapı zili veya kapıyı çalacak biri gibi havlayan bir uyarana da ihtiyacınız olacak.

Köpeğinize Sus Komutunu Öğretmek

Sus ipucuyla başlamak ve konuşma ipucuna geçmeden önce köpeğinizin bunu bildiğinden emin olmak iyi bir fikirdir. Bazıları başlangıçta iki ipucunu birlikte öğretmeyi sever. Bu senin seçimin; bu sizin konfor seviyeniz, kendinize olan güveniniz ve köpeğin öğrenme yeteneği ile ilgilidir. En iyi kararınızı kullanın. “Aşırı havlayan” olma eğiliminde olan köpeklerin önce sus komutunu öğrenmesi gerekebilir.

köpeklere sus komutunu öğretme

Sus komutu için basit bir kelime seçin. Bu ipucu kelimesinin hatırlanması kolay olmalı ve tutarlı bir şekilde kullanılmalıdır. İyi seçenekler arasında “yeter”, “sessiz” ve “sus” bulunur.

  • Köpeğinizin havlamasına neden olacak bir durum yaratın. En iyi yöntem, birinin kapı zilini çalmasını veya kapıyı çalmasını sağlamaktır. Veya köpeğinizin havlamasına neden olacak kadar heyecanlanmasını sağlayabilirsiniz. Bazen başka bir köpeği görmek de havlamaya neden olabilir.
  • Köpeğiniz havladığında, kaynağı kontrol ederek (pencereden veya kapıdan dışarı bakın) kısaca kabul edin. Ardından, köpeğinize geri dönün ve dikkatini çekin (ödül veya oyuncağı tutmayı deneyebilirsiniz).
  • Havlama durduktan sonra , köpeğinize oyuncağı veya mamayı verin.
  • Bu adımları tekrarlayın ve tedaviyi vermeden önce her seferinde biraz daha uzun sessizlik süreleri bekleyin.
  • Köpeğiniz birkaç kez sessiz kaldıktan sonra, seçtiğiniz işaret kelimesini ekleyin. Köpeğiniz havlarken, ödülü tutarken sessiz komutunuzu sağlam, sesli ve neşeli bir sesle söyleyin. Havlama durduğunda köpeğinize ödül verin.
  • “Sus” ipucunu sık sık uygulayın. Bunu köpeğiniz havladığında yapabilirsiniz, ancak eğitim seanslarını kısa tutun .

Köpeğinizi Konuşmak İçin Nasıl Eğitirsiniz?

Köpeğiniz sessiz ipucunu anladığında, havlama komutuna geçme zamanı gelmiştir. Bark komutu için basit bir kelime seçin. Sözcük ayrıca, “havlamak” veya “konuş” gibi hatırlaması kolay ve tutarlı bir şekilde kullanılmalıdır. Kendi kelimenizi veya kısa cümlenizi oluşturabilirsiniz, ancak kulağa başka bir ipucu kelime veya köpeğinizin adı gibi gelmediğinden emin olun.

Köpeklere konuş komutunu öğretmek

  • Bir kez daha, köpeğinizin doğal olarak havlamasını sağlayın.
  • Köpeğiniz havlarken, ipucu kelimenizi net ve neşeli bir sesle söyleyin.
  • Köpeğinizi övün ve ona bir ödül veya oyuncak verin.
  • Köpeğiniz anlayana kadar konuşma komutunu birkaç kez tekrarlayın.

Köpeğiniz konuşma ve sessiz komutlarını ayrı ayrı öğrendiğinde, bunları birlikte kullanabilirsiniz. Köpeğinizin birkaç kez konuşmasını sağlayın, sonra sessiz olmasını söyleyin.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here