LaVital Maxi Adult Lamb Formula Yetişkin Köpek Maması İnceleme

0
2103

LaVital Maxi Adult Lamb Yetişkin Köpek Maması İnceleme

Değerlendirme

LaVital Lamb Formula Maxi Adult Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

23%
Protein
16%
Yağ
32%
Karbonhidrat

İçindekiler: Mısır, Pirinç (%20), İşlenmiş hayvansal protein (Kuzu %13), Hayvansal yağ, Buğday, Buğday tohumu, Kurutulmuş pancar posası, Frukto-oligosakkaritler (%0,5), Kurutulmuş maya, Dikalsiyum fosfat, Potasyum klorür, Sodyum klorür, Mojave yukka bitkisi, Glukozamin (500 mg/kg), Lif %3,5, Kül %6,9, Kalsiyum %1,1, Fosfor %0,85, Magnezyum %0,15, Sodyum %0,4, Potasyum %0,66, Nem %10, Omega 6 %2,5, Omega 3 %0,27.

Metabolize edilebilir enerji 3.400 kcal /kg

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %18 %10 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %23 %16 %32
Temel Kalori Ağırlığı %28 %22 %50

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

LaVital Lamb Formula Maxi Adult Köpek Maması İçerik İnceleme

Bu kuru mamada en etken madde olan ilk bileşenimiz tabiki kuzu etidir. Kuzu eti, yüksek kalitedeki kırmızı et güçlü bir protein kaynağıdır

Bu kuzu etli köpek maması Kanser oluşumunu önleyen esansiyel yağ asitleri ve linoleik asitlerce zengindir, yağsız kas kütlesini destekler.

İkinci etken bileşenimiz olarak mısır eklenmiş. Mısır ucuz ve tartışmalı bir tahıl tanesidir. Enerji içeriğinin yanı sıra, bu tahıl bir köpek için ancak mütevazi bir besin değerine sahiptir.

Birçok yanlış görüşe göre mısır alerjenik bir etken maddesi diye düşünülüyor. Ayrıca köpeklerin çok kilo almasını, mamanın mısır bakımından çok olmasına da dayandırıyorlar. Oysaki hareketsiz yaşam tarzı, kısırlaştırma, gün içinde oldukça fazla mama tüketimi veya ödüllerin gereksiz çok tüketilmesi ve sindirim sorunları gibi birçok faktör günümüzde köpeklerin kilo almasına neden olabiliyor.

Bu nedenle mısırı herhangi bir köpek mamasında tercih edilen bir bileşen olarak görmüyoruz.

Üçüncü ağırlıklı olan ve etken maddelerden biri olan pirinç. Tabiki pirinçler mamaların içine çiğ olarak eklenmiyor. Haşlama yada şoklama ile işlem gören pirincin köpekler için yararı çoktur. Pirinçler öğütülerek un haline getirilerek de mamalara eklenebilir. Buğday ununa göre glutensiz olması daha çok tercih edilmesine neden olur.

Bu tam tahıllı pirinç mi, esmer pirinç mi yoksa beyaz pirinç mi? “Pirinç” kelimesi bize pek bir şey söylemediği için bu ürünün kalitesini değerlendirmek mümkün değil.

Pirinç lifli bir yapıya sahiptir. Sindirime olan katkısının yanı sıra yüksek kan basıncı ve hipertansiyona sahip köpek dostlarımız içinde veterinerler tarafından önerilmektedir.

Hayvansal yağlar köpeklerin doğal olarak alması gereken bir besin grubudur. Hayvansal yağlardan gelecek olan proteinler köpeklerin sağlıklı olarak hayat sürmeleri için gereklidir.

Diğer bir bileşenimiz buğday. İyot, magnezyum ve çinko eksikliğini telafi etmekle kalmaz, aynı zamanda B, C, D, A vitaminleriyle de doldurur.

Aynı zamanda, yulaf lapası yüksek oranda nişasta içerir. Buğday kabuğu çıkarılmış tane, yalnızca aktif köpekleri, büyük ve orta cinsleri beslemek için uygundur.

Pancar posası lif bakımından oldukça zengin bir etken maddedir. Köpeklerin bağışıklık sistemine ve sindirim sistemine oldukça yararı vardır.

Pancar posası, şeker pancarı işlemenin yüksek lifli bir yan ürünü olan tartışmalı bir bileşendir.

Bazıları pancar posasını ucuz bir dolgu maddesi olarak kınıyor, bazıları ise olağanüstü bağırsak sağlığı ve kan şekeri yararlarından bahsediyor.

Burada dikkatinizi yalnızca tartışmaya çekiyoruz ve pancar posasının çoğu köpek mamasına makul miktarlarda dahil edilmesinin tamamen kabul edilebilir olduğuna inanıyoruz.

Bu bileşenlerin önemli bir kısmı özel besin takviyeleri olarak eklenirken, diğerleri lezzet arttırıcı olarak kullanılır.

Bununla birlikte, maya ekstraktılarının az bir kısmında bulunan glutamik asit (ve kimyasal kuzeni monosodyum glutamat veya MSG) tartışmalı olabilir.

Bunun nedeni, Gıda ve İlaç Dairesi’nin bu gıda katkı maddelerini onlarca yıl önce 1 güvenli olarak belirlemesine rağmen, kurum olumsuz etkilerle ilgili raporlar almaya devam ediyor.

Bu nedenle, kötü niyetli kişiler hala maya özütü ve diğer glutamik asit türevlerinin kullanımına karşı çıkıyor ve Alzheimer’dan (insanlarda) obeziteye kadar her şey için onları suçluyor.

Her halükarda, etiket herhangi bir tarife dahil olan gerçek maya özü türü hakkında çok az bilgi verdiğinden, bu bileşenin kalitesini değerlendirmemiz imkansız.

Hayranlar, mayanın pireleri uzaklaştırdığına ve bağışıklık sistemini desteklediğine inanıyor.

Eleştirmenler, maya bileşenlerinin alerjilerle bağlantılı olabileceğini savunuyor.

LaVital Lamb Formula Maxi Adult Köpek Maması Nasıldır?

Sadece içeriğine göre LaVital Lamb Formula Maxi Adult Köpek Maması, ortalamanın üzerinde bir kuru ürüne benziyor.

Gösterge paneli, %36’lık bir kuru madde protein okuması, %20’lik bir yağ seviyesi ve yaklaşık %36’lık tahmini karbonhidratları gösterir.

Grup olarak markanın ortalama protein içeriği %32 ve ortalama yağ oranı %16’dır. Birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %44’lük bir karbonhidrat içeriği önermektedir.

Ve yaklaşık %50 yağ-protein oranı.

Bu, bu LaVital ürün serisinin içerdiği anlamına gelir…

Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamaya yakın yağ. Ve tipik bir kuru köpek mamasına kıyasla ortalamanın altında karbonhidrat.

Bu oldukça fazla et muadili içeren bir mama tanesinin profiline benziyor.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

LaVital İyi Bir Köpek Maması Mıdır?

LaVital son zamanlarda popülaritesi artan kaliteli ürünleri bulunan güzel bir markadır.

Kendi şirketine özgü paketlemesi ve paket üzerinde sade anlatımı bulunan bu markanın kolay açılır kapanır paketleri müşteri memnuniyetini de arttırmıştır.

Formül içeriği ve kullanılan malzemeler köpeklerin hoşuna giderken, fiyat olarak çok pahalı olmaması köpek sahipleri tarafından favori olmasını sağlıyor…

Şiddetle tavsiye edilir.

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

Diğer Lavital Köpek Maması İncelemeleri

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here