Köpeklere Sarılmanın Köpekler İçin Anlamı ve Çocuklar Açısından Tehlikesi

0
872

Köpeklere sarılma

Neden köpeklere sarılmak tehlikeli olsun ki? Köpeklere sarılmak sadece ona olan sevginizi ifade eder, değil mi? Bir dakika geriye gidelim ve köpek yavrusu beden dilini ve insanlarla karşılaştırıldığında köpek sinyallerini tekrar gözden geçirelim; fikrinizi değiştirebilirsiniz.

Köpeklere Sarılmak Neden Tavsiye Edilmez?

Köpekler primat DEĞİLDİR. Sarılmak, köpeklerin hoş karşılandığı bir davranış DEĞİLDİR. Köpek dilinde çiftleşme sırasında “sarılmak” kullanılır. Ayrıca avın yakalanması sırasında da kullanılır. Son olarak, dövüşler sırasında kullanılır.

Her yıl binlerce çocuk sevgilerini köpeklerine sarılarak göstermeye çalışırken suratlarından ısırılıyor.

Yavru Köpeklere Sevgi Göstermenin Uygun Yolları

Lütfen yavrularınızı sevin ama yavruların sevgiyi göstermelerinin 12 yolundan bir ders alın. Sarılmaların dahil olmadığını fark edeceksiniz. Tabii ki, köpekler ve köpek yavruları, insan sarılmalarına tahammül etmeyi ve hatta takdir etmeyi öğrenebilirler. Bu makale hiçbir şekilde sizin ve özel köpeklerinizin hali hazırda sahip olduğu ilişki ve etkileşimi azaltmak anlamına gelmez.

Sadece “sarılma” kavramını çok yavaş bir şekilde tanıttığınızdan emin olun ve seslenmesini veya beden dili korku, dudak yalama gibi sakinleştirici sinyaller veya potansiyel saldırganlık haykırıyorsa, geri çekilebilmeniz için köpeğinizin tepkisini izleyin.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here