Köpekler Neden ve Hangi Durumlarda Esner?

0
1641

Esneme, köpek beden dilinin bir şeklidir. Köpeğinizin esnediğini gördüğünüzde, sizinle iletişim kurmaya çalışıyor olma ihtimali yüksektir.

Köpekler Nasıl Esner?

Köpeklerde esneme, tıpkı insanlarda olduğu gibi görünür – geniş, derin bir nefes eşliğinde geniş açık çene. İnsanlarla esnemeyi genellikle yorgunlukla ilişkilendiririz, köpekler esnediğinde bazen bir iletişim şekli de olabilir.

Köpekler neden esner?

Köpeklerde Esneme Ne Anlama Gelir?

Esneme, bir tür yatıştırma hareketidir; sakinleştirici bir sinyal olarak da adlandırılan bir şey. Köpekler bir tehdidi savuşturmak için esnerler. Bir kişi veya başka bir hayvan bir köpeğe yaklaşırsa, o köpek bakışlarını kaçırabilir ve esneyebilir.

Bu, bir köpeğin kendisini tehdit altında veya endişeli hissettiğini ancak saldırmayacağını söyleme şeklidir. Köpekler, çatışmayı önlemek için bu tür beden dilini kullanır.

Köpeğinize göz kulak olun, onu esnerken yakalayabilirsiniz. İki çocuk köpeğin yattığı yerin yakınında kavga ediyorsa, bir çocuk ona sarılırsa, biri onu azarladığında veya çeşitli stres yaratan diğer durumlarda olabilir. Köpeğinizde kaygıya neden olan şeyin farkında olmak, onun bu durumlara maruz kalmasını önlemenize yardımcı olabilir.

[Toplam: 1   Ortalama: 1/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here