Farmina ND Köpek Maması İnceleme

0
5838

Farmina N&D Köpek Maması

Farmina N&D İyi Bir Köpek Maması Mıdır?

Bu derlemede KöpekBlog olarak, Farmina N&D köpek mamasına eleştirel bir genel bakış yapacağız.

Ve en önemli 3 köpek mamasının her birini sıkı denetimlerimizden geçirerek derecelendireceğiz.

Ayrıca 2 kritik soruyu cevaplayacağız…

  1. N&D hangi ülkede yapıldı?
  2. Hangi lezzetler ve tarifler en yüksek puanlarımızı alıyor?

Ama öncelikle…

Farmina ürün grubu tazeliğe önem veren nadir şirketlerden. Herhangi bir sipariş olmadan mama üretmeyen harika bir sistemi var.

Yani tedarikçi Farmina’dan sipariş geçtiğinde ve ödeme yapıldığında siparişiniz üretilmeye başlıyor. Bu harika!

İçeriğinde kullandığı kaliteli ürünleride hesaba katarsak Farmina N&D gerçekten tercih edilmesi şiddetle tavsiye ettiğimiz bir üründür.

Hangi N&D Köpek Maması Size Uygun?

İşte N&D köpek mamasının en popüler köpek mamaları… Bu bölümde, her birini farklı kılan şeyleri paylaşacağız.

Yani köpeğiniz için en iyi olanı seçebilirsiniz.

N&D Prime Kuzu Etli Orta ve Büyük Irk Yetişkin Köpek MamasıFarmina N&D Yetişkin Köpek Maması
Değerlendirme:

Bu, N&D’nin en popüler kuru mamasıdır ve yetişkin köpekler için bilimsel olarak optimize edilmiştir.

♦ Sağlıklı sindirim için canlı probiyotikler içerir.
♦ Üstün beslenme için şelatlı mineraller içerir.
♦ Ortalamanın üzerinde protein içerir.

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi Yetkili Satıcı Fiyatı

 
N&D Pumpkin Tavuk ve Narlı Mini Yavru Köpek MamasıFarmina N&D Yavru Köpek Maması
Değerlendirme:

N&D Puppy, veterinerler ve profesyonel yetiştiriciler tarafından en sık bahsedilen yavru köpek mamasıdır.

Farmina serisi, kullanıcalar tarafından beğeniyle bahsedilmektedir.

♦ Büyüyen yavrular için ideal, kontrollü kalsiyum.
♦ Küçük veya büyük ırklar için özel formüller.
♦ Extra vitamin desteği.

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi     Yetkili Satıcı Fiyatı

 
N&D Senior Tavuklu Yaşlı Köpek MamasıFarmina N&D Yaşlı Köpek Maması
Değerlendirme:

N&D’nin yaşlı köpek mamasıdır. Tariflerinin her biri, yaşlı köpeklerde bilişsel işlevi (düşünmeyi) iyileştirdiği gösterilen doğal bir yağ asidi takviyesi olan MCT içerir.

♦ Sağlıklı eklemler için glukozamin ve kondroitin içerir.
♦ Gelişmiş bilişsel sağlık için DHA ve EPA omega yağları içerir.
♦ Yaşlı köpeklerin kemik gelişimini destekler.

Mamanın Ayrıntılı İncelemesi     Yetkili Satıcı Fiyatı

Farmina N&D Alt Markaları İçin Video Rehberi

Farmina N&D tüm yaşam aşamasına göre düzenlenmiştir. Bu nedenle, hangi alt markanın sizin için doğru olduğundan hala emin değilseniz, Purina’dan bu kısa pazarlama videosu yardımcı olabilir.

 

Farmina N&D Yetişkin Köpek Maması İncelemesi

N&D Prime Kuzu Etli Orta ve Büyük Irk Yetişkin Köpek Maması

Değerlendirme:

Farmina N&D Prime Adult Medium & Maxi, KöpekBlog’un 5 yıldızlı en yüksek derecesini almaya hak kazandı.

N&D Prime Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

34%
Protein
18%
Yağ
25%
Karbonhidrat

İçindekiler: Taze kemiksiz kuzu eti (%26), Kurutulmuş kuzu eti (%25), Tatlı patates, Kurutulmuş tam yumurta, Taze ringa balığı, Kurutulmuş ringa balığı, Tavuk yağı, Balık yağı(ringa balığı), Bitkisel bezelye lifi, Kurutulmuş havuç, Kurutulmuş yonca, İnulin, Fruktooligosakkaritler, Maya özü (mannan- oligosakkarit kaynağı), Kurutulmuş yaban mersini (%0.5), Kurutulmuş elma, Kurutulmuş nar, Kurutulmuş tatlı portakal, Kurutulmuş ıspanak, Fisilyum (%0.3), sodyum klorür, Kurutulmuş bira mayası, Zerdeçal kökü(%0.2), Glukozamin, Kondroitin sülfat, A Vitamini 15000IU; D3 Vitamini 1500IU; E Vitamini 600mg; C Vitamini 150mg; Niasin 37.5mg; Pantotenik asit 15mg; B2 Vitamini 7.5mg; B6 Vitamini 6mg; B1 Vitamini 4.5mg; H Vitamini 0.38mg; Folik asit 0.45mg; B12 Vitamini 0.1mg; Kolin klorür 2500mg; Beta-karoten 1.5mg; Metiyonin hidroksilaz analoğunun çinko şelatı 910mg; Metiyonin hidroksilaz analoğunun manganez şelatı 380mg; Glisin hidratın demir şelatı 250mg; Metiyonin hidroksilaz analoğunun bakır şelatı 88mg; İnaktive edilmiş selenize maya 0.40mg; DL-metiyonin 4000mg; Taurin 1000mg; L-karnitin 300mg.

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %24 %10 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %34 %18 %25
Temel Kalori Ağırlığı %45 %25 %30
Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

N&D Prime Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması İçerik İnceleme

Bu kuru mamada en etken madde olan ilk bileşenimiz tabiki kuzu etidir. Kuzu eti, yüksek kalitedeki kırmızı et güçlü bir protein kaynağıdır ve Yeni Zelanda çiftliklerinden temin edilmektedir.

Bu kuzu etli köpek maması Kanser oluşumunu önleyen esansiyel yağ asitleri ve linoleik asitlerce zengindir, yağsız kas kütlesini destekler.

İkinci ana maddemiz kurutulmuş kuzu eti. Taze kuzu etinin yaklaşık %65’i sudur. İşlemlerden geçen kuzu etinin kurutulmasıyla harika bir aroma ortaya çıkar. Hem kaliteli proteinleri içerir hem daha hafif olur hemde hiç bir köpek bu lezzete ‘hayır’ diyemez.

Üçüncü bileşen tatlı patatestir. Tatlı patatesler, bir köpek mamasında bulunan glütensiz bir kompleks karbonhidrat kaynağıdır. Doğal olarak diyet lifi ve beta karoten bakımından zengindirler.

Dördüncü bileşen, kabuksuz yumurtalardan yapılan kurutulmuş bir toz olan bütün kurutulmuş yumurtadır. Yumurtaların sindirimi kolaydır ve son derece yüksek biyolojik değere sahiptir.

Bir sonraki bileşen, nem içeren başka bir kaliteli ham madde olan ringa balığıdır. Ringa balığı, her köpeğin yaşamı sürdürmek için ihtiyaç duyduğu esansiyel yağlar ve omega 3 yağ asitlerinin yanı sıra doğal olarak yüksek protein içeren yağlı bir deniz balığıdır.

Altıncı bileşen, protein açısından zengin başka bir bileşen olan susuz ringa balığıdır.

Yedinci bileşen, değerli EPA ve DHA tipi omega-3 yağ asitleri açısından doğal olarak zengin olan ringa yağıdır.

Bu iki yüksek kaliteli yağ, köpekler ve insanlar için en yüksek biyolojik kullanılabilirliğe sahiptir. Tazelik ve saflık düzeyine bağlı olarak, ringa yağı övgüye değer bir katkı olarak kabul edilmelidir.

Sekizinci bileşen, bezelye kabuklarından elde edilen hem çözünür hem de çözünmeyen diyet lifinin bir karışımı olan bezelye lifidir. Lifin olağan faydalarının yanı sıra, bu tarımsal yan ürün, bir köpeğe başka hiçbir besin değeri sağlamaz.

Buradan, liste bir dizi başka malzemeyi içerecek şekilde devam ediyor.

Ancak gerçekçi olarak, listenin bu kadar aşağısında yer alan ürünlerin (besin takviyeleri dışında) bu Farmina ürününün genel puanını etkilemesi olası değildir.

5 önemli istisna dışında…

İlk olarak, yonca küspesi (kurutulmuş yonca) bitki proteini (yaklaşık %18) ve lif (%25) açısından yüksek olmasına rağmen, bu saman ailesi öğesi daha çok at yemleriyle ilişkilendirilir.

Daha sonra, tekrarlayan karbonhidrat birimlerinden oluşan ve tipik olarak hindiba kökünden elde edilen nişasta benzeri bir bileşik olan inülinin dahil edildiğini not ediyoruz.

İnülin sadece doğal bir çözünür diyet lifi kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda bir köpeğin sindirim sisteminde sağlıklı bakterilerin büyümesini desteklemek için kullanılan bir probiyotiktir.

Ek olarak, hücre duvarının maya organizmasından uzaklaştırılmasıyla yapılan geniş bir ürün grubunun ortak adı olan maya özü buluyoruz.

Bu bileşenlerin önemli bir kısmı özel besin takviyeleri olarak eklenirken, diğerleri lezzet arttırıcı olarak kullanılır.

Bununla birlikte, maya ekstraktılarının az bir kısmında bulunan glutamik asit (ve kimyasal kuzeni monosodyum glutamat veya MSG) tartışmalı olabilir.

Bunun nedeni, Gıda ve İlaç Dairesi’nin bu gıda katkı maddelerini onlarca yıl önce 1 güvenli olarak belirlemesine rağmen, kurum olumsuz etkilerle ilgili raporlar almaya devam ediyor.

Bu nedenle, kötü niyetli kişiler hala maya özütü ve diğer glutamik asit türevlerinin kullanımına karşı çıkıyor ve Alzheimer’dan (insanlarda) obeziteye kadar her şey için onları suçluyor.

Her halükarda, etiket herhangi bir tarife dahil olan gerçek maya özü türü hakkında çok az bilgi verdiğinden, bu bileşenin kalitesini değerlendirmemiz imkansız.

Hayranlar, mayanın pireleri uzaklaştırdığına ve bağışıklık sistemini desteklediğine inanıyor.

Eleştirmenler, maya bileşenlerinin alerjilerle bağlantılı olabileceğini savunuyor.

Bu doğru olabilir, ancak (tüm alerjiler gibi) yalnızca köpeğinizin mayanın kendisine alerjisi varsa. Ek olarak, vokal azınlık mayanın şişkinlik olarak bilinen hayatı tehdit eden durumu geliştirme riskini artırabileceği konusunda ısrar ediyor.

Ancak bu, bilimsel olarak doğrulayamadığımız bir iddiadır. Her durumda, köpeğinizin özellikle alerjisi olmadığı sürece, maya yine de besleyici bir katkı maddesi olarak kabul edilebilir.

Bu üründe taurin de kullanılmaktadır. Taurin, kalp kasının sağlıklı işlevi ile ilişkili önemli bir amino asittir.

Köpeklerde taurin tipik olarak gerekli görülmese de, bazı köpeklerin bu kritik besin maddesinde eksik olduğu gösterilmiştir.

Taurin eksikliği, tahılsız diyet tüketen evcil hayvanlarda daha yaygın göründüğünden, bu tarifte bulunmasını olumlu bir katkı olarak görüyoruz.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

N&D Prime Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması Nasıldır?

Sadece içeriğine bakılırsa N&D Prime Kuzu Etli Yetişkin Köpek Maması ortalamanın üzerinde bir kuru ürün gibi görünüyor.

Gösterge paneli, %34’lik bir kuru madde protein okuması, %18’lik bir yağ seviyesi ve yaklaşık %25’lik tahmini karbonhidratları gösterir.

Grup olarak markanın ortalama protein içeriği %38 ve ortalama yağ seviyesi %21’dir. Birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %33’lük bir karbonhidrat içeriği önermektedir.

Ve yaklaşık %55 yağ-protein oranı.

Bu, Farmina ürün serisinin kalite içerdiği anlamına gelir…

Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ve diğer kuru köpek mamalarına kıyasla ortalamanın altında karbonhidrat.

Yonca küspesi ve bira mayasının protein artırıcı etkisini düşündüğünüzde bile bu, önemli miktarda et içeren kuru bir ürün profiline benziyor.

Sonuç olarak?

Farmina N-Ge Prime olan tahıl içermeyen önemli bir miktarda kullanarak kuru köpek maması susuz, etli, hayvansal protein kendi ana kaynağı olarak 5 yıldızlı.

Hevesle tavsiye edilir.

Daha fazla seçenek için, yetişkin köpekler için en iyi köpek mamalarına bakın.

Farmina N&D Plan Derecelendirmemiz

KöpekBlog, Farmina N&D’nin ortalamanın üzerinde bir köpek maması olduğunu düşünüyor.

Tahıl içermeyen her tarifte, birincil hayvansal protein kaynağı olarak makul miktarda adlandırılmış et ve yan ürün yemekleri kullanılır ve böylece marka 4 yıldız kazanır .

Farmina N&D Kullanıcı Yorumu

Bu güncelleme sırasında…

Petzzshop kullanıcıları, Farmina N&D’yi Plan’ı 5 üzerinden 4,8 olarak değerlendiriyor…

ve %97’si bunu başkalarına tavsiye edeceklerini söylüyor.

İşte gerçek bir kullanıcı incelemesi:

Örnek alıcı incelemesi... “Tek geçerim bu mamayı. Her türlüsünü kabul ederim. Tavuklusu – kuzulusu – balıklısı tereddütsüz alınır. Tüy, mide sağlığı için kesin çözüm. Ben çok marka mama aldım evlatlara ama kısa tüylü dostlar için efsane bir geri dönüş oluyor. Yazın kuzulusu terleyen köpeklerde fazla koku yapabilir. Tavuklusunu öneririm..”

Farmina N&D Hangi Ülkede Yapıldı?

Farmina’ya göre, tüm Farmina N&D tariflerinin %99’u İtalya’da yapılıyor. Şirket, malzemelerinin çoğunu yerli tedarikçilerden sağlıyor.

Ayrıca Farmina, üretim tesislerinin de %100’üne sahiptir ve işletmektedir.

Herhangi bir franchising teklifini kabul etmemektedir. Yaklaşık 70 ülkeye ihracat yapan dev firmanın, binlerce pet shopta ve e-ticaret sitesinde satılmaktadır.

Yavru Köpekler İçin En İyi ND Köpek Maması Hangisidir?

Farmina N&D Puppy, veterinerler ve profesyonel yetiştiriciler tarafından en sık önerilen köpek yavrusu markasından biridir.

Bilimsel olarak tasarlanmış, büyüme için AAFCO besin profillerini karşılar ve canlı yemleme denemeleriyle denge açısından doğrulanmıştır.

Daha fazla seçenek için, yavru köpekler için en iyi köpek mamalarına bakın.

Yaşlı Köpekler İçin En İyi ND Köpek Maması Nedir?

Farmina N&D Senior, markanın 7 yaşından büyük köpekleri beslemek için optimize edilmiş birinci sınıf yaşlı köpek mamasıdır.

Bu lüx yaşlı köpek maması tarifi sadece bol miktarda protein içermekle kalmaz, aynı zamanda ortalamanın altında kalori ve yağ içeriği de içerir.

Daha fazla seçenek için, yaşlı köpekler için en iyi köpek mamasına bakın.

Diğer Farmina N&D Köpek Maması İncelemeleri

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here