Royal Canin German Shepherd Köpek Maması İnceleme

0
887

Royal Canin Maxi Adult Büyük Irk Köpek Maması

Değerlendirme

Royal Canin köpek maması, KöpekBlog’un en yüksek 5 yıldız derecesini alır.

Royal Canin German Shepherd Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

24%
Protein
19%
Yağ
32%
Karbonhidrat

İçindekiler: Pirinç, Kurutulmuş kümes hayvanları eti, Hayvansal yağlar, Bitkisel protein izolat, Mısır, Bitkisel lifler, Hidrolize hayvansal proteinler, Mineraller, Pancar küspesi, Soya yağı, Balık yağı, Kurutulmuş hindistan cevizi yağı, Hidrolize maya (mannan-oligo-sakkaritler kaynağı), Hidrolize edilmiş kabuklu hayvanlar (glukozamin kaynağı), Yeşil çay ve üzüm özleri (polifenoller kaynağı), Kadife çiçeği özü (lutein kaynağı), Hidrolize edilmiş kıkırdak (kondroitin kaynağı), Vitamin A: 24700 IU, Vitamin D3: 800 IU, E1 (Demir): 40 mg, E2 (İyot): 2,8 mg, E4 (Bakır): 12 mg, E5 (Manganez): 53 mg, E6 (Çinko): 200 mg, E8 (Selenyum): 0,1 mg.

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %17 %10 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %24 %19 %32
Temel Kalori Ağırlığı %38 %29 %33
Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Royal Canin German Shepherd Köpek Maması İçerik İnceleme

Bu köpek mamasındaki ilk malzeme tavuktur. Kaliteli bir ürün olmasına rağmen çiğ tavuk %73’e kadar su içerir. Pişirdikten sonra, bu nemin çoğu kaybolur ve et içeriği orijinal ağırlığının sadece bir kısmına düşer.

İşlendikten sonra, bu öge muhtemelen bitmiş ürünün toplam içeriğinin daha küçük bir bölümünü oluşturacaktır.

İkinci ağırlıklı olan ve etken maddelerden biri olan pirinç. Tabiki pirinçler mamaların içine çiğ olarak eklenmiyor. Haşlama yada şoklama ile işlem gören pirincin köpekler için yararı çoktur.

Pirinçler öğütülerek un haline getirilerek de mamalara eklenebilir. Buğday ununa göre glutensiz olması daha çok tercih edilmesine neden olur.

Bu tam tahıllı pirinç mi, esmer pirinç mi yoksa beyaz pirinç mi? “Pirinç” kelimesi bize pek bir şey söylemediği için bu ürünün kalitesini değerlendirmek mümkün değil.

Üçüncü etken madde olarak mısır eklenmiş. Mısır ucuz ve tartışmalı bir tahıl tanesidir. Enerji içeriğinin yanı sıra, bu tahıl bir köpek için ancak mütevazi bir besin değerine sahiptir.

Birçok yanlış görüşe göre mısır alerjenik bir etken maddesi diye düşünülüyor. Ayrıca köpeklerin çok kilo almasını, mamanın mısır bakımından çok olmasına da dayandırıyorlar.

Oysaki hareketsiz yaşam tarzı, kısırlaştırma, gün içinde oldukça fazla mama tüketimi veya ödüllerin gereksiz çok tüketilmesi ve sindirim sorunları gibi birçok faktör günümüzde köpeklerin kilo almasına neden olabiliyor.

Yine de mısırı herhangi bir köpek mamasında tercih edilen bir bileşen olarak görmüyoruz.

Pancar küspesi lif bakımından oldukça zengin bir etken maddedir. Köpeklerin bağışıklık sistemine ve sindirim sistemine oldukça yararı vardır.

Pancar küspesi, şeker pancarı işlemenin yüksek lifli bir yan ürünü olan tartışmalı bir bileşendir.

Bazıları pancar küspesini ucuz bir dolgu maddesi olarak kınıyor, bazıları ise olağanüstü bağırsak sağlığı ve kan şekeri yararlarından bahsediyor.

Burada dikkatinizi yalnızca tartışmaya çekiyoruz ve pancar küspesinin çoğu köpek mamasına makul miktarlarda dahil edilmesinin tamamen kabul edilebilir olduğuna inanıyoruz.

Soya fasulyesi yağı, omega-6 yağ asitlerinde yüksek olduğundan ve omega-3 içermediğinden, keten tohumu yağından veya adlandırılmış bir hayvansal yağdan daha az besleyici olarak kabul edilir.

Balık yağı, genellikle ringa balığı, ton balığı, hamsi ve uskumru gibi yağlı balıkların dokularından elde edilen, aynı zamanda fazla miktarda omega 3 yağ asidi, D vitamini ve DHA içeriğine sahip hayvansal bir yağdır.

Köpeklerin deri ve tüy sağlığını koruması adına en önemli bileşenlerden biri balık yağıdır. Yüksek omega 3 ve B vitamini kaynağıdır.

Tabiki içerik sayfasında hangi tür balığın yağı kullanıldığını belirtmedikleri için, kullanılan balık yağının kalite oranını belirleyemiyoruz. Belirlemeleri bizim açımızdan daha iyi olurdu.

Hayvansal yağlar köpeklerin doğal olarak alması gereken bir besin grubudur. Hayvansal yağlardan gelecek olan proteinler köpeklerin sağlıklı olarak hayat sürmeleri için gereklidir.

Royal Canin German Shepherd Köpek Maması Nasıldır?

Royal Canin Adult German Shepherd, yalnızca içeriğine göre ortalama bir kuru köpek mamasına benziyor.

Gösterge paneli, %24’lük bir kuru madde protein okuması, %19’luk bir yağ seviyesi ve yaklaşık %32’lik tahmini karbonhidratları gösterir.

Grup olarak markanın ortalama protein içeriği %32 ve ortalama yağ oranı %22’dir. Bununla birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %36’lık bir karbonhidrat içeriği önermektedir.

Ve yaklaşık %55 yağ-protein oranı.

Bu da Royal Canin ürün serisinin içerdiği…

Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ve tipik bir kuru köpek mamasına kıyasla ortalamanın altında karbonhidrat.

Bu tarifteki soya yağının ve diğer tariflerdeki mısır tohumu ve mısır glüteni unu proteinin artırıcı etkisini düşündüğünüzde, bu sadece orta derecede et içeren kuru bir köpek mamasına benziyor.

Şiddetle tavsiye edilir.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Royal Canin İyi Bir Köpek Maması Mıdır?

Royal Canin Adult German Shepherd, baskın hayvansal protein kaynağı olarak önemli miktarda adlandırılmış et yemeği kullanan ve böylece markaya 5 yıldız kazandıran kuru bir köpek mamasıdır.

Hevesle tavsiye edilir.

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here