Petline Natural Kids Puppy Kuzu Etli Yavru Köpek Maması Nasıl?

0
1327

Petline Natural Kids Puppy Kuzu Etli Yavru Köpek Mamas

Değerlendirme

Petline Natural Kids Puppy Kuzu Etli Yavru Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

28%
Protein
16%
Yağ
29%
Karbonhidrat

İçindekiler: İşlenmiş Kuzu Proteini, Misir, Pirinç, İşlenmiş Hayvansal Proteini, Hayvansal Yağ, Bonkalit, Buğday Kepeği, Misir Gluteni, Şeker Pancari Lifi, Ciğer Aromasi, Otoliz Maya, Tuz, Keten Tohumu, Peyniralti Suyu Tozu, Kuru Bira Mayasi, Yukka Schidigera, Glukozamin, Chondrotin, MOS ( Manna Oligo Saccarid )

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %11 %9 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %28 %16 %29
Temel Kalori Ağırlığı %33 %22 %45

 

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Petline Natural Kids Puppy Kuzu Etli Yavru Köpek Maması İçerik İncelemesi

İlk bileşenimiz kurutulmuş kuzu eti unu. Taze kuzu etinin yaklaşık %65’i sudur. İşlemlerden geçen kuzu etinin kurutulmasıyla harika bir aroma ortaya çıkar. Hem kaliteli proteinleri içerir hem daha hafif olur hemde hiç bir köpek bu lezzete ‘hayır’ diyemez.

Bu köpek mamasına etken madde olarak mısır eklenmiş. Mısır ucuz ve tartışmalı bir tahıl tanesidir. Enerji içeriğinin yanı sıra, bu tahıl bir köpek için ancak mütevazi bir besin değerine sahiptir.

Birçok yanlış görüşe göre mısır alerjenik bir etken maddesi diye düşünülüyor. Ayrıca köpeklerin çok kilo almasını, mamanın mısır bakımından çok olmasına da dayandırıyorlar. Oysaki hareketsiz yaşam tarzı, kısırlaştırma, gün içinde oldukça fazla mama tüketimi veya ödüllerin gereksiz çok tüketilmesi ve sindirim sorunları gibi birçok faktör günümüzde köpeklerin kilo almasına neden olabiliyor.

Bu nedenle yinede mısırı herhangi bir köpek mamasında tercih edilen bir bileşen olarak görmüyoruz.

Bir diğer bileşen mısır glüteni unu. Gluten, mısır nişastalı karbonhidratının çoğunu ondan yıkadıktan sonra kalan kauçuksu kalıntıdır.

Mısır glüteni unu %60 protein içermesine rağmen, bu bileşenin etten daha düşük bir biyolojik değere sahip olması beklenir.

Ve bunun gibi daha az maliyetli bitki bazlı ürünler, etikette belirtilen toplam protein miktarını önemli ölçüde artırabilir – bu köpek mamasının gerçek et içeriğini değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken bir faktör.

Ağırlıklı olan ve etken maddelerden biri olan pirinç. Tabiki pirinçler mamaların içine çiğ olarak eklenmiyor. Haşlama yada şoklama ile işlem gören pirincin köpekler için yararı çoktur. Pirinçler öğütülerek un haline getirilerek de mamalara eklenebilir. Buğday ununa göre glutensiz olması daha çok tercih edilmesine neden olur.

Bu tam tahıllı pirinç mi, esmer pirinç mi yoksa beyaz pirinç mi? “Pirinç” kelimesi bize pek bir şey söylemediği için bu ürünün kalitesini değerlendirmek mümkün değil.

Pirinç lifli bir yapıya sahiptir. Sindirime olan katkısının yanı sıra yüksek kan basıncı ve hipertansiyona sahip köpek dostlarımız içinde veterinerler tarafından önerilmektedir.

Hayvansal yağlar köpeklerin doğal olarak alması gereken bir besin grubudur. Hayvansal yağlardan gelecek olan proteinler köpeklerin sağlıklı olarak hayat sürmeleri için gereklidir.

Diğer bileşenimiz mamalara doğal orama ve lif sağlayan şeker pancarı. Köpeklerde genel rahatsızlık olabilen sindirim sorunu için birebir etkili maddedir.

Ayrıca köpeklerde hipertansiyonu önlemeye ve sinir hücrelerine direk etki yaptığından sakinleştirme özelliği de vardır.

Bir diğer ek madde olan keten tohumu sağlıklı omega 3 asitlerinin en iyi bitki kaynağından biridir. Keten tohumu, önce yemek haline getirilip mamaya eklenirse ayrıca yüksek lif kaynağı olacaktır.

Bunlarla birlikte keten tohumu ayrıca %19 protein içerir. Bu nedenle köpek mamasının gerçek et protein oranını düşünürken keten tohumu varlığını da göz önünde bulundurmak gerekir.

Peynir altı suyu tozu bolca protein içeren hayvansal protein deposudur. Ayrıca köpeklerde metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırır ve hızlandırır.

Hazımsızlık ve mide şişkinliğinden şikayetçi olan köpek sahiplerinin çözümü olarakta peynir altı suyu içerin mamalar sunulabilir.

Tartışmalı bir madde olabilecek bira mayasını buluyoruz.

Bira yapım sürecinin bir yan ürünü olmasına rağmen, bu bileşen mineraller ve diğer sağlıklı besinler açısından zengindir.

Hayranlar, mayanın pireleri uzaklaştırdığına ve bağışıklık sistemini desteklediğine inanıyor.

Eleştirmenler, maya bileşenlerinin alerjilerle bağlantılı olabileceğini savunuyor.

Bu doğru olabilir, ancak (tüm alerjiler gibi) yalnızca köpeğinizin mayanın kendisine alerjisi varsa. Ek olarak, vokal azınlık mayanın şişkinlik olarak bilinen hayatı tehdit eden durumu geliştirme riskini artırabileceği konusunda ısrar ediyor.

Ancak bu, bilimsel olarak doğrulayamadığımız bir iddiadır. Her durumda, köpeğinizin özellikle alerjisi olmadığı sürece, maya yine de besleyici bir katkı maddesi olarak kabul edilebilir.

Burada daha dikkate değer olan şey, bira mayasının yaklaşık %48 protein içermesidir ki bu, bu köpek mamasının gerçek et içeriğini değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür.

Petline Natural Kids Puppy Kuzu Etli Yavru Köpek Maması Nasıl?

Petline Adult, sadece içeriğine göre ortalamanın üzerinde bir kuru ürüne benziyor.

Gösterge paneli, %28’lik bir kuru madde protein okuması, %16’lık bir yağ seviyesi ve yaklaşık %29’luk bir tahmini karbonhidrat gösteriyor.

Petline, grup olarak ortalama %25 protein içeriğine ve %18 ortalama yağ seviyesine sahiptir.

Bununla birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %30’luk bir karbonhidrat içeriği görülmektedir.

Ve yaklaşık %40’lık bir yağ-protein oranı.

Bu, Petline ürün serisinin şunları içerdiği anlamına gelir…

Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ve tipik bir kuru köpek mamasına kıyasla ortalamanın altında karbonhidrat.

Petline Natural Kids Puppy Kuzu Etli Yavru Köpek Maması Derecelendirmemiz

Petline Natural Legend, düşük tahıllı bir köpek maması olarak kayda değer miktarda içerdiği hayvansal protein kullanılmasına bağlı olarak 4 yıldız.

Tavsiye edilir.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

Diğer Petline Köpek Maması İncelemelerimiz

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here