Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Yetişkin Köpek Maması İncelemesi

0
1533

Değerlendirme

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Yetişkin Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

26%
Protein
14%
Yağ
29%
Karbonhidrat

İçindekiler: Kurutulmuş ve taze somon eti (%30), Esmer pirinç, Bezelye, Nohut, Patates, Rafine tavuk yağı, Bira mayası, Balık yağı, Harnup, Nükleotit maya proteini, Kurutulmuş şeker pancarı, Mineraller, Prebiotik manan oligo sakkaritler, Deniz yosunu, Havuç, Kabak, Yaban mersini tozu, Nar, Yucca ekstratı, Pisilyum, Vitamin A 20.000 IU/kg, Vitamin D 13,500 IU/kg, Vitamin E 350 mg/kg, Vitamin C 25 mg/kg, Bakır (sülfat olarak) 15 mg/kg,  Çinko (sülfat olarak) 80 mg/kg, Çinko (şelat olarak) 20 mg/kg, Manganez 27 mg/kg, Selenyum 0.26 mg/kg, Glukomazin 600 mg/kg, Kondrotin 400 mg/kg.

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %22 %12 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %26 %14 29
Temel Kalori Ağırlığı %43 %25 %32

 

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Yetişkin Köpek Maması İçerik İncelemesi

İlk ve ana bileşenimiz somon balığı. Somon, son derece kaliteli yağ asitlerine sahiptir. Oldukça yararlı olan Omega 3 yağ asidini barındıran somon sayesinde kedi ve köpeklerin tüyleri normalden çok daha parlak ve sağlıklı görünecektir.

Aynı zamanda Omega 3, vücut direncini ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi açısından da eşsiz bir besin kaynağıdır.

Özellikle kurutulmuş somon olması, normal somon etine göre konsantre proteinlerin daha yoğun olduğuna işarettir.

Esmer Pirinç, İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde dostlarımızın kalp ve damar sağlığını geliştirir. Glisemik indeksi düşük olduğu için kana daha yavaş karışır ve dostunuzun kan değerleri her zaman stabil olur. Bolca vitamin ve mineralle dolu olan esmer pirinç, güçlü bir bağışıklık sistemi için en temel besin öğelerinden biridir.

Bezelye, mükemmel bir karbonhidrat, lif, protein ve birçok temel vitamin ve mineral kaynağıdır. Köpeklerin ihtiyaç duyduğu esansiyel amino asitlerin çoğunu sağlarlar. Araştırmalar, bezelye içeren diyetlerin köpekler ve kediler için uygun olduğunu göstermiştir.

Bir diğer bileşenimiz nohut. Baklagiller ailesinin protein yönünden en zengin üyesidir. Nohut, dostlarımızın bağışıklık sistemini güçlendirir ve içerisinde proteinin yanı sıra mineraller ve vitaminler barındırır. Yüksek lif oranı ile dostunuzun sindirimini güçlendirir.

Bir diğer bileşen olarak patates karşımıza çıkıyor. Kabuğunu soyduğunuzda bir anda muhteşem bir besin kaynağına dönüşür. Vitamin E, A, B-6, C, kalsiyum, demir, folate, potasyum içerir.

Patates, glütensiz bir sindirilebilir karbonhidrat kaynağı olarak kabul edilebilir.

Yine de, belki de kalori içeriği dışında, patatesler bir köpek için yalnızca mütevazı bir besin değerine sahiptir.

Bir sonraki bileşen bir çok mamada olduğu gibi tavuk yağı eklentisidir. Bu ürün çorbanın üzerinden sıvı yağı almak gibi tavuğun işlenmesiyle ortaya çıkar.

Tavuk yağı, köpeklerin yaşamı için gereken omega 6 yağ asidi olan linoleik asit bakımından yüksektir. Kulağa pek hoş gelmese de aslında tavuk yağı yararlı ve kaliteli bir malzemedir.

Tartışmalı bir madde olabilecek bira mayasını buluyoruz.

Bira yapım sürecinin bir yan ürünü olmasına rağmen, bu bileşen mineraller ve diğer sağlıklı besinler açısından zengindir.

Hayranlar, mayanın pireleri uzaklaştırdığına ve bağışıklık sistemini desteklediğine inanıyor.

Eleştirmenler, maya bileşenlerinin alerjilerle bağlantılı olabileceğini savunuyor.

Bu doğru olabilir, ancak (tüm alerjiler gibi) yalnızca köpeğinizin mayanın kendisine alerjisi varsa. Ek olarak, vokal azınlık mayanın şişkinlik olarak bilinen hayatı tehdit eden durumu geliştirme riskini artırabileceği konusunda ısrar ediyor.

Ancak bu, bilimsel olarak doğrulayamadığımız bir iddiadır. Her durumda, köpeğinizin özellikle alerjisi olmadığı sürece, maya yine de besleyici bir katkı maddesi olarak kabul edilebilir.

Burada daha dikkate değer olan şey, bira mayasının yaklaşık %48 protein içermesidir ki bu, bu köpek mamasının gerçek et içeriğini değerlendirirken göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür.

Balık yağı, değerli EPA ve DHA tipi omega-3 yağ asitleri açısından doğal olarak zengindir. Köpekler ve insanlar için en yüksek biyolojik kullanılabilirliğe sahiptir. Tazelik ve saflık düzeyine bağlı olarak, balık yağı övgüye değer bir katkı olarak kabul edilmelidir.

Diğer bileşenimiz mamalara doğal orama ve lif sağlayan şeker pancarı. Köpeklerde genel rahatsızlık olabilen sindirim sorunu için birebir etkili maddedir.

Ayrıca köpeklerde hipertansiyonu önlemeye ve sinir hücrelerine direk etki yaptığından sakinleştirme özelliği de vardır.

Bir diğer katkı maddesi olarak gösterebileceğimiz mineraller. Mineraller, topraktan gelen ve bitkiler tarafından doğal olarak emilen inorganik bileşiklerdir. Kimyasal proteinlere bağlıdır. Bu onların daha kolay emilmesini sağlar.

AAFCO, köpek maması besin profillerinin hiçbirinde K vitaminine ihtiyaç duymadığından, bu maddenin herhangi bir köpek formülasyonunda kullanımını sorguluyoruz.

Bir diğer bileşen ise deniz yosunudur. Sağlıklı bir metabolizma, yeni hücre, doku üretimi ve güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli oranda proteine sahip bir besindir. Antioksidan özelliği oldukça yoğun olan su yosunu, dostlarınızın yaşlanmasını yavaşlatacaktır.

Havuç, A vitamini ve beta karoten açısından en zengin besin kaynağıdır. İçerdiği lifler ile sindirim sistemini destekler. Demir, bakır, folik asit, vitamin ve magnezyum içeren havuç dostlarımızın sağlıklı ve aktif kalmasına yardımcı olur.

Diğer bileşen yaban mersini. Yaban mersini iyi bir vitamin, mineral ve diyet lifi kaynağıdır.

Buradan, liste bir dizi başka öğeyi içerecek şekilde devam ediyor.

Ve sonuç olarak?

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Yetişkin Köpek Maması, ana hayvansal protein kaynağı olarak önemli miktarda adlandırılmış et kullandığı ve böylece markaya 5 yıldız kazandıran kuru bir köpek mamasıdır.

Tavsiye edilir.

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Yetişkin Köpek Maması Nasıl?

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Yetişkin Köpek Maması, sadece içeriğine göre ortalamanın üzerinde bir kuru ürüne benziyor.

Gösterge paneli, %26’lık bir kuru madde protein okuması, %14’lük bir yağ seviyesi ve yaklaşık %29’luk bir tahmini karbonhidrat gösteriyor.

Mystic, grup olarak ortalama %25 protein içeriğine ve %20 ortalama yağ seviyesine sahiptir.

Bununla birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %31’lik bir karbonhidrat içeriği görülmektedir.

Ve yaklaşık %40’lık bir yağ-protein oranı.

Bu, Mystic ürün serisinin şunları içerdiği anlamına gelir…

Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ve tipik bir kuru köpek mamasına kıyasla ortalamanın altında karbonhidrat.

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Yetişkin Köpek Maması Derecelendirmemiz

Mystic Somonlu Düşük Tahıllı Yetişkin Köpek Maması, tahıllı bir köpek maması olarak kayda değer miktarda içerdiği hayvansal protein kullanılmasına bağlı olarak 5 yıldız.

Şiddetle tavsiye edilir.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here