Evde Köpek Öldükten Sonra Hemen Yapılması Gerekenler

0
8273

Köpeğiniz evde ölürse ne yapmalısınız? Sevgili köpeğinizi kaybetmek her durumda zordur. Evcil hayvanınız ölürse veya veteriner muayenehanesinde uyutulursa, kalıntıları sizin için halledeceklerdir. Ancak köpeğiniz evde aniden ölürse, acil adımlar atmanız ve bir an önce bazı kararlar vermeniz gerekecektir. Duygular yüksek olduğunda bunu yapmak zor olabilir.

köpeğim ölünce ne yapmalıyım?

Durumu Değerlendirmek

Köpeğinizin vefat ettiğinden emin misiniz? Herhangi bir şüpheniz varsa, yardım için köpeğinizi en yakın açık veterinere götürmek en iyisidir. Nabzı olup olmadığını veya kalp durması olup olmadığını öğrenmek için köpeğinizin kalp atışlarını hissetmeye çalışın. Köpeğinizin hala hayatta olabileceğini düşünüyorsanız, suni teneffüs yapmayı denemek veya başka bir ilk yardım türü uygulamak isteyebilirsiniz.

Köpeğinizin vefat ettiğinden eminseniz, en kolay senaryo genellikle köpeğinizin cesedini yardım için veterinere götürmektir.

Veterinerinizle İletişime Geçin

Normal çalışma saatleri içindeyse, veterineriniz size adımlar konusunda yardımcı olabilir. Ayrıca, evcil hayvanınızın cesedini alabilecek biriyle (evcil hayvan krematoryumu veya mobil veteriner hizmeti gibi) sizi temasa geçirmenin bir yolunu bulabilirler. Bazı durumlarda, veteriner muayenehanesi, siz ölü yakma veya defin gibi bakım sonrası düzenlemeler hakkında karar verirken evcil hayvanınızın vücudunu bir veya iki gün saklayabilir.

Veterinerinizin ofisi, ölü yakma veya gömme işlemleri için sizi yerel bir şirketle temasa geçirebilmelidir. Neyse ki, çoğu veterinerin bu hizmetleri sunan en az bir yerel işletmeyle ilişkisi vardır.

Yardım Çağırın

Bu zor bir zaman, bu yüzden yalnız olmanız gerekmiyorsa en iyisi olabilir. Mümkünse, duygusal destek sunabilecek ve evcil hayvanınızın kalıntılarını pratik ama şefkatli bir şekilde ele almanıza yardımcı olabilecek yakın bir arkadaşınızı veya aile üyenizi arayın. Evcil hayvanınızın vücudunu fiziksel ve/veya duygusal olarak idare edebileceğinizi düşünmüyorsanız, bunu yapabileceğini bildiğiniz birini seçin.

Cansız Bedeni Anlamak

Hakkında konuşmak hoş değil, ancak evcil hayvanınızın vücudunu idare etmeniz gerekebilir. Evcil hayvanınızı kendiniz gömmeyi planlıyorsanız ancak bunu hemen yapamıyorsanız, ceset uygun şekilde saklanmalıdır.

Evcil hayvanınız gecenin bir yarısında veya bir tatil sırasında ölürse bu durum söz konusu olabilir. Ancak bazı evcil hayvan krematoryumlarında bu tür durumlar için 7/24 telefon hizmeti bulunmaktadır. Bilinmesi gereken en önemli şey, ölen evcil hayvanın kalıntılarının mümkün olan en kısa sürede ele alınması gerektiğidir.

Evde Köpek Ölünce Ne Yapılmalı

Acımasız gerçek şu ki, bir hayvanın vücudu ölümden hemen sonra çürümeye başlar. Vücut yakında kötü bir koku yaymaya ve böcekleri çekmeye başlayacak. Sıcaklık ne kadar yüksek olursa, ayrışma hızı o kadar hızlı olur. Rigor mortis, eklemlerin sertleşmesi, tipik olarak ölümden 10 dakika ila üç saat sonra başlar ve 72 saat kadar sürebilir. Yine, sıcaklık bu süreci etkileyecektir.

Köpek Öldükten Sonra Ne Yapılmalı?

Vücudu tutarken eldiven giyin. Ölüm üzerine, vücut sıvıları sıklıkla serbest bırakılır. Sıvı veya atık fark ederseniz, köpeğinizin ağzı, cinsel organları ve anüsünün etrafındaki alanları temizlemek isteyebilirsiniz. Vücut hareket ettirildiğinde ek vücut sıvısı ve/veya atık açığa çıkabilir.

  • Vücudu saracak kadar büyük bir battaniye, havlu veya çarşaf alın. Ayrıca, ağır hizmet tipi bir plastik çöp torbası alın (gövde çok büyükse veya torbalar inceyse iki katına çıkarın).
  • Gövdeyi battaniye, havlu veya çarşafın üzerine yerleştirin. Vücudu, uyuyormuş gibi kıvrılmış bir pozisyonda yan yatırın. Bu, bir huzur duygusu sunabilir ve ayrıca vücudu idare etmeyi kolaylaştırabilir.
  • Vücudu battaniyeye, havluya veya çarşafa sıkıca sarın. Ardından, gövdeyi plastik poşet(ler)in içine kaydırın. Köpek büyükse bu iki kişilik bir iş olacaktır.
  • Mümkünse, torbayı güvenli bir düğüme bağlayın veya bantla kapatın. Çantaları ikiye katlamak isteyebilirsiniz. Kalıntılar başka bir yere gidecekse, adınızı ve köpeğinizin adını içeren bir etiket veya etiket eklediğinizden emin olun.
  • Cansız beden, defin, yakma veya başka bir düzenleme gerçekleşene kadar bir dondurucuda veya buzdolabında tutulmalıdır. Cansız bedeni bu şekilde saklayamıyorsanız ve cesedi veterinerinize veya yerel bir evcil hayvan bakım şirketine götüremiyorsanız, bir garaj veya bodrum katı yeterli olabilir. Koku şiddetli hale geleceği ve evinize nüfuz edeceği için bu süre 4 ila 6 saatten fazla olmamalıdır. Dondurucu veya buzdolabında saklamanın mümkün olmadığı durumlarda ilave plastik poşetlerin kullanılması tavsiye edilir.

Köpeği Gömmek

Köpeğinizi mülkünüze gömmek istiyorsanız, yerel yasaların buna izin verip vermediğine bakın. Bazı bölgelerde, özellikle şehirlerde evcil hayvanların gömülmesi yasaklanmıştır.

Gömmeden önce, gömmeden önce cesedi biyolojik olarak parçalanamayan malzemelerden (plastik gibi) çıkarın. Gövde istenirse ahşap veya karton bir tabutun içine yerleştirilebilir. Mezar en az 3 fit derinliğinde olmalıdır.

Aşınması veya yanlışlıkla tekrar kazılması muhtemel olmayan bir yer seçin. Sevgili evcil hayvanınızı anmak için evcil hayvanınızın mezarına bir mezar taşı veya başka bir işaret koymak isteyebilirsiniz .

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here