Kaybolan Köpeğimi Nasıl Bulabilirim? Aramaya Nereden Başlarım?

0
6140

Ne kadar dikkatli olursanız olun, bazen Fido tasmasından kurtulmayı veya arka bahçeden bir sincap peşinden giderek kaçmayı başarır ya da sadece mahalleyi keşfetmek istediği için. İyi haber şu ki, köpeğinizin kaybolmasını önlemenin birçok yolu var ancak köpeğiniz kaybolursa, onu eve getirmek için yapmanız gerekenler burada.

kayıp köpekler nasıl bulunur

Mahalleyi Kolaçan Edin

Çoğu durumda, iyi eğitimli bir köpek, kaybolmama konusunda en güvenli köpektir. Köpeğiniz “otur”, “kal” ve “gel” gibi temel komutları iyi biliyor ve yanıtlıyorsa – tüm köpeklerin yapması gerektiği gibi – dışarı çıkıp adını söylemeye ve “gel” gibi bir komut kullanmaya başlamak isteyeceksiniz.” (veya köpeğinizin tipik olarak yanıt vereceğini bildiğiniz diğer özel ifadeler, “arabaya binmek” gibi)

Ayrıca, onu eve çekmek için koku alma duyusunu kullanmasına yardımcı olması için ekstra özel bir muamele veya en sevdiği yemeği getirmek isteyebilirsiniz. Bazen köpeğinizin yatağını veya bazı kıyafetlerini kokunuzla birlikte evcil hayvanınızın kaybolduğu yere bırakmak onun yolunu bulmasına yardımcı olur.

Köpeğiniz çok korkmuş olabilir, ancak evcil hayvanınızın kişiliğine ve bilinmeyen bir kişi onlara yaklaştığında veya onları almaya çalıştığında nasıl tepki gösterebileceğine bağlı olarak (yani, Saint Bernard’ınızı kaybetmediğinizi varsayarak) isteyebilirsiniz.

Komşularınızı veya köpeğinizin kaybolduğu bölgedeki insanları uyarmak ve tespit edildiğinde köpeğinize nasıl yaklaşmaları gerektiğini anlatmak için. Evinizin çevresinde (veya köpeğinizin kaybolduğu her yerde) herkesin tam olarak kimi aradığını bilmesi için adını ve fotoğraflarını paylaştığınızdan emin olun. Başka köpekleriniz varsa, onları da işe aldığınızdan emin olun – güçlü burunları, sizi en iyi tomurcuklarının saklandığı yöne yönlendirmenize yardımcı olacak tek şey olabilir.

Köpeğinizin Mikroçipini Kullanın

Doğru kimlik, kayıp bir köpeği bulmanın anahtarıdır – kimlik etiketli bir tasma ve bir mikroçip dahil – bu nedenle yapmanız gereken ilk şeylerden biri köpeğinizin mikroçip şirketini uyarmaktır.

köpeklere mikro çip takma

Evcil hayvanınıza mikroçip takmanın asıl amacı, kaybolmuşlarsa bulunmasına yardımcı olmaktır. Özellikle yakın zamanda taşındıysanız veya telefon numaralarını değiştirdiyseniz, mikroçip şirketinin sizin için sahip olduğu iletişim bilgilerinin güncel olduğundan emin olun.

El İlanları Bastırın

El ilanları yayınlamak, evcil hayvan kurtarma için eski moda bir yaklaşım olabilir, ancak yine de son derece etkilidir. Köpeğinizin güncel bir fotoğrafı ve açıklamasının yanı sıra iletişim bilgileriniz ve evcil hayvanınızın kişiliğiyle ilgili diğer ilgili bilgileri (doğrudan yaklaşıldığında kaçma eğiliminde olmaları gibi) içeren bir broşür yazdırın.

Bir ödül vermeyi planlıyorsanız, bir ödül eklediğinizden emin olun. El ilanlarınızı, yoğun kavşaklardaki kamu hizmeti anketleri de dahil olmak üzere, mümkün olduğunca çok yere gönderin ve mahalle çocuklarından posta taşıyıcınıza kadar doğrudan insanlara dağıtmaktan korkmayın. Köpeğinizi gören telefon görüşmeleri alacak kadar şanslıysanız, aramaya devam etmek ve ek broşürler göndermek veya dağıtmak için bu bölgelere gidin.

Sosyal Medyaya Güvenin

El ilanlarına ek olarak, bugün sevgili köpeğinizi geri almanıza yardımcı olacak sosyal medyanın gücü de var. Kişisel sayfanızda bir uyarı yayınlayın ve herkesten paylaşmasını isteyin; ayrıca köpeğinizin fotoğrafını mümkün olduğunca çok sayıda yerel gruba göndermek isteyeceksiniz; bölgenizdeki kayıp evcil hayvanları bulmaya adanmış Facebook grupları bile olabilir.

Ayrıca, evcil hayvanınız hakkında ek bilgiler ekleyebileceğiniz ve insanların arkadaşlarıyla veya mahalledeki kuruluşlarla paylaşabileceği ve ayrıca gördüklerini gönderebileceği özel bir Facebook sayfası oluşturabilirsiniz.

Yerel Hayvan Kuruluşlarını Arayın

Eğer birisi kaybolan evcil hayvanınızı en yakın veterinere, hayvan kontrol ofisine veya hayvan barınağına getirecek kadar kibarsa, evcil hayvanınızın tam olarak kim olduğunu önceden bildiğinden emin olmak isteyeceksiniz. Onları aradığınızdan veya el ilanlarınızdan birine uğradığınızdan emin olun, böylece köpeğiniz ofisinde biterse sizi nasıl bulacaklarını bilirler.

Ne yazık ki, bazen barınaklar doluysa hayvanları geri çevirmek zorunda kalırlar, bu nedenle köpeğiniz kapıdan girerse zaten bir evi olduğunu ve sizinle hemen iletişime geçebileceklerini önceden bilmeleri zorunludur. Ancak, köpeğiniz gelirse sizi arayacaklarının garantisi olmadığı için takip etmeye devam ettiğinizden emin olun.

Nereye Bakacağınızı Bilin

Saatler geçiyorsa ve köpeğiniz hala kayıpsa, kendinizi onun pençelerine koymaya çalışın – evcil hayvanınız olsaydınız nereye gidebilirdiniz? Evcil hayvanınızın bildiği ve gitmekten keyif aldığı yerel bir parkın yanı sıra ağaçlık alanlar ve hatta bir mezarlık gibi güvenli ve saklı hissedebileceği herhangi bir yeri düşünün.

Ayrıca herhangi bir yerel fast food zincirine veya restorana gitmek isteyebilirsiniz, çünkü kayıp, aç bir köpek aromatik yiyecek kokularına çekilecek ve potansiyel olarak dışarıdaki çöplüğüne baskın yaparken bulunabilir.

Asla Pes Etmeyin

Ne olursa olsun, aramaya devam et. Ailenizin dört ayaklı bir üyesini kaybetmek korkunç, yürek parçalayıcı bir deneyimdir ve birkaç gün hatta haftalar geçmiş olsa bile, köpeğinizin peluş bir köpek yatağında uyumaya alışmış olabileceğini ve Süslü bir köpek yemeğinden yemek yerken, çoğu köpek çok becerikli hale gelir ve kendi başlarına çıktıklarında hayatta kalmak için içgüdülerine güvenirler.

Bu arada, çalışkan ve ısrarcı olun ve sevgili köpeğiniz kollarınıza geri dönene kadar paylaşmaya, yayınlamaya ve aramaya devam edin.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here