Bosch Maxi Senior Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması Nasıl? İçerik Analizi ve Kullanıcı Yorumları

0
956

Bosch Maxi Senior Kümes Hayvanlı Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması

Değerlendirme

Bosch Maxi Senior Kümes Hayvanlı Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması

Kuru Köpek Maması

Besin İçeriği Analizi

19%
Protein
7%
Yağ
24%
Karbonhidrat

İçindekiler: Kurutulmuş kümes hayvanları (%20), Pirinç (%18), Arpa, Mısır, Kümes hayvanları proteini (kurutulmuş), Kurutulmuş pancar küspesi (şekeri alınmış), Selüloz, Hidrolize protein, Bezelye (kurutulmuş), Balık unu, Balık yağı, Maya (kurutulmuş) , %0.1 mannanoligo sakkaritler, %0.06 beta-glukanlar), Kolostrum (%0.2), Potasyum klorür, Yeşil dudaklı midye (kurutulmuş, 0.2), Sodyum klorür, Hindiba (kurutulmuş).

Tahmini Besin İçeriği
Yöntem Protein Yağ Karbonhidrat
Garanti Analiz %11 %9 Eser Miktar
Kuru Madde Analizi %19 %7 %24
Temel Kalori Ağırlığı %34 %20 %46

 

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Bosch Maxi Senior Kümes Hayvanlı Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması İçerik İncelemesi

Bu mamanın ilk bileşeni kurutulmuş kümes hayvanı proteinidir. Kümes hayvanları genel olarak kaliteli proteinlere sahiptirler. Ancak bu proteinlerin en iyileri hayvanların et kısmında bulunur.

Ağırlıklı olan ve etken maddelerden biri olan pirinç. Tabiki pirinçler mamaların içine çiğ olarak eklenmiyor. Haşlama yada şoklama ile işlem gören pirincin köpekler için yararı çoktur. Pirinçler öğütülerek un haline getirilerek de mamalara eklenebilir. Buğday ununa göre glutensiz olması daha çok tercih edilmesine neden olur.

Bu tam tahıllı pirinç mi, esmer pirinç mi yoksa beyaz pirinç mi? “Pirinç” kelimesi bize pek bir şey söylemediği için bu ürünün kalitesini değerlendirmek mümkün değil.

Pirinç lifli bir yapıya sahiptir. Sindirime olan katkısının yanı sıra yüksek kan basıncı ve hipertansiyona sahip köpek dostlarımız içinde veterinerler tarafından önerilmektedir.

Arpa gibi bazı tahıllar, “süper gıda” olarak tanımlanmaktadır. Arpa, hem çözünür hem de çözünmez lif açısından zengindir.

Bu köpek mamasına etken madde olarak mısır eklenmiş. Mısır ucuz ve tartışmalı bir tahıl tanesidir. Enerji içeriğinin yanı sıra, bu tahıl bir köpek için ancak mütevazi bir besin değerine sahiptir.

Birçok yanlış görüşe göre mısır alerjenik bir etken maddesi diye düşünülüyor. Ayrıca köpeklerin çok kilo almasını, mamanın mısır bakımından çok olmasına da dayandırıyorlar. Oysaki hareketsiz yaşam tarzı, kısırlaştırma, gün içinde oldukça fazla mama tüketimi veya ödüllerin gereksiz çok tüketilmesi ve sindirim sorunları gibi birçok faktör günümüzde köpeklerin kilo almasına neden olabiliyor.

Bu nedenle yinede mısırı herhangi bir köpek mamasında tercih edilen bir bileşen olarak görmüyoruz.

Bir sonraki bileşen bir çok mamada olduğu gibi tavuk yağı eklentisidir. Bu ürün çorbanın üzerinden sıvı yağı almak gibi tavuğun işlenmesiyle ortaya çıkar.

Tavuk yağı, köpeklerin yaşamı için gereken omega 6 yağ asidi olan linoleik asit bakımından yüksektir. Kulağa pek hoş gelmese de aslında tavuk yağı yararlı ve kaliteli bir malzemedir.

Diğer bileşen, kabuksuz yumurtalardan yapılan kurutulmuş bir toz olan bütün kurutulmuş yumurtadır. Yumurtaların sindirimi kolaydır ve son derece yüksek biyolojik değere sahiptir.

Pancar küspesi lif bakımından oldukça zengin bir etken maddedir. Köpeklerin bağışıklık sistemine ve sindirim sistemine oldukça yararı vardır.

Pancar küspesi, şeker pancarı işlemenin yüksek lifli bir yan ürünü olan tartışmalı bir bileşendir.

Bazıları pancar küspesini ucuz bir dolgu maddesi olarak kınıyor, bazıları ise olağanüstü bağırsak sağlığı ve kan şekeri yararlarından bahsediyor.

Burada dikkatinizi yalnızca tartışmaya çekiyoruz ve pancar küspesinin çoğu köpek mamasına makul miktarlarda dahil edilmesinin tamamen kabul edilebilir olduğuna inanıyoruz.

Bezelye, mükemmel bir karbonhidrat, lif, protein ve birçok temel vitamin ve mineral kaynağıdır. Köpeklerin ihtiyaç duyduğu esansiyel amino asitlerin çoğunu sağlarlar. Araştırmalar, bezelye içeren diyetlerin köpekler ve kediler için uygun olduğunu göstermiştir.

Balık yağı, değerli EPA ve DHA tipi omega-3 yağ asitleri açısından doğal olarak zengindir. Köpekler ve insanlar için en yüksek biyolojik kullanılabilirliğe sahiptir. Tazelik ve saflık düzeyine bağlı olarak, balık yağı övgüye değer bir katkı olarak kabul edilmelidir.

Bir diğer ek madde olan keten tohumu sağlıklı omega 3 asitlerinin en iyi bitki kaynağından biridir. Keten tohumu, önce yemek haline getirilip mamaya eklenirse ayrıca yüksek lif kaynağı olacaktır.

Bunlarla birlikte keten tohumu ayrıca %19 protein içerir. Bu nedenle köpek mamasının gerçek et protein oranını düşünürken keten tohumu varlığını da göz önünde bulundurmak gerekir.

Ek olarak, hücre duvarının maya organizmasından uzaklaştırılmasıyla yapılan geniş bir ürün grubunun ortak adı olan mayayı buluyoruz.

Bu bileşenlerin önemli bir kısmı özel besin takviyeleri olarak eklenirken, diğerleri lezzet arttırıcı olarak kullanılır.

Bununla birlikte, maya ekstraktılarının az bir kısmında bulunan glutamik asit (ve kimyasal kuzeni monosodyum glutamat veya MSG) tartışmalı olabilir.

Bunun nedeni, Gıda ve İlaç Dairesi’nin bu gıda katkı maddelerini onlarca yıl önce 1 güvenli olarak belirlemesine rağmen, kurum olumsuz etkilerle ilgili raporlar almaya devam ediyor.

Bu nedenle, kötü niyetli kişiler hala maya özütü ve diğer glutamik asit türevlerinin kullanımına karşı çıkıyor ve Alzheimer’dan (insanlarda) obeziteye kadar her şey için onları suçluyor.

Her halükarda, etiket herhangi bir tarife dahil olan gerçek maya özü türü hakkında çok az bilgi verdiğinden, bu bileşenin kalitesini değerlendirmemiz imkansız.

Hayranlar, mayanın pireleri uzaklaştırdığına ve bağışıklık sistemini desteklediğine inanıyor.

Eleştirmenler, maya bileşenlerinin alerjilerle bağlantılı olabileceğini savunuyor.

Bu doğru olabilir, ancak (tüm alerjiler gibi) yalnızca köpeğinizin mayanın kendisine alerjisi varsa. Ek olarak, vokal azınlık mayanın şişkinlik olarak bilinen hayatı tehdit eden durumu geliştirme riskini artırabileceği konusunda ısrar ediyor.

Ancak bu, bilimsel olarak doğrulayamadığımız bir iddiadır. Her durumda, köpeğinizin özellikle alerjisi olmadığı sürece, maya yine de besleyici bir katkı maddesi olarak kabul edilebilir.

Ardından, hindiba kökü dahil edildiğini not ediyoruz.

Hindiba, tekrarlayan karbonhidrat birimlerinden oluşan ve belirli kök ve yumrularda bulunan nişasta benzeri bir bileşik olan inülin açısından zengindir.

İnülin sadece doğal bir çözünür diyet lifi kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda bir köpeğin sindirim sisteminde sağlıklı bakterilerin büyümesini desteklemek için kullanılan bir probiyotiktir.

Bosch Maxi Senior Kümes Hayvanlı Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması Nasıl?

Bosch Mini Senior, sadece içeriğine göre ortalamanın üzerinde bir kuru ürüne benziyor.

Gösterge paneli, %28’lik bir kuru madde protein okuması, %17’lik bir yağ seviyesi ve yaklaşık %25’lik bir tahmini karbonhidrat gösteriyor.

Bosch, grup olarak ortalama %25 protein içeriğine ve %18 ortalama yağ seviyesine sahiptir.

Bununla birlikte, bu rakamlar genel ürün hattı için %35’lik bir karbonhidrat içeriği görülmektedir.

Ve yaklaşık %40’lık bir yağ-protein oranı.

Bu, Bosch ürün serisinin şunları içerdiği anlamına gelir…

Ortalamanın üzerinde protein. Ortalamanın üzerinde yağ. Ve tipik bir kuru köpek mamasına kıyasla ortalamanın altında karbonhidrat.

Bosch Maxi Senior Kümes Hayvanlı Büyük Irk Yaşlı Köpek Maması Derecelendirmemiz

Bosch Mini Senior, düşük tahıllı bir köpek maması olarak kayda değer miktarda içerdiği hayvansal protein kullanılmasına bağlı olarak 4 yıldız.

Tavsiye edilir.

Satın Alma İpucu
Online yetkili satıcıdan alışveriş yapın %20 İndirim kazanın! Ayrıca kargo da ÜCRETSİZ!

Son Söz

KöpekBlog özel sektöre aittir. İncelemelerimizi hazırlarken özel bir değerlendirme karşılığında para, hediye, numune veya diğer teşvikleri kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte, çevrimiçi perakendecilerden (Petzzshop.com) ve okuyucular web sitelerini bizim sitemizden tıkladığında, satıcılardan bir tavsiye ücreti alıyoruz. Bu, ücretsiz bloğumuzun işletme maliyetini karşılamaya yardımcı oluyor. Desteğiniz için teşekkürler.

Diğer Bosch Köpek Maması İncelemelerimiz

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here