Yavru Köpeklerin Yetişkinlik Dönemine Kadar Gelişim Evreleri

0
1023

Yavru köpeğiniz altı aylıksa, muhtemelen üç ila altı aylık arasında hızla büyüyen gençlik döneminden geçmelerini izlemişsinizdir. Yavru köpeğiniz altı aylık olduğuna göre artık bir ergen olarak kabul edilebilir.

Köpeklerin gelişmesi

Bu süre zarfında, yavru köpeğinizin fiziksel değişiklikleri biraz yavaşlayacaktır. Enerji seviyeleri artabilir ve yavru köpeğinizin kişiliğinin daha yeni bir yanını görebilirsiniz. Bu yaşam aşamasında yavru köpeğinizin ihtiyaçlarına uyum sağlamaya hazır olun.

Fiziksel Gelişme

Altı aylıkken, yavru köpeğinizin büyümesi yavaşlayacaktır. Çoğu küçük köpek ırkı, önümüzdeki üç ila altı ay boyunca dolmaya devam edebilecek olsa da, şu anda büyümeyi neredeyse bitirecektir.

Orta boy köpekler genellikle birkaç ay daha büyümeye devam eder, ancak daha yavaş bir oranda. Büyük ve dev köpek ırkları, 12 ila 24 aylık olana kadar büyümeye devam etme eğilimindedir. Altı ila sekiz ay arasında, birçok köpek yavrusu oldukça sevimli olan “sıska” ve garip bir görünüme sahiptir.

Köpeklerin çoğu evde eğitimlidir ve altı aylık olduklarında mesane ve bağırsaklarının tam kontrolü altındadır. Ev eğitimi büyük ölçüde bu noktada tamamlanır. Bazı köpek yavruları, özellikle rutinde bir değişiklik olursa, evde ara sıra bir kaza geçirmeye devam edecektir.

Sabırlı ve tutarlı olmaya devam edin; bu normal. Köpeğiniz hala ev eğitimi ile ilgili büyük sorunlar yaşıyorsa, tavsiye için veterinerinizle iletişime geçin. Yavru köpeğinizin tedavi edilebilecek bir sağlık sorunu olabilir.

Yavru köpeğiniz altı aylıkken tüm yetişkin dişlerine sahip olmalıdır. Bu, diş çıkarmanın sona erdiği ve köpeğinizin daha az takıntılı bir şekilde çiğneyebileceği anlamına gelir. Köpeklerin çiğnemesinin hala normal olduğunu unutmayın, bu nedenle elinizde sağlıklı köpek çiğnemeleri olduğundan emin olun.

Köpekler 6-8 aylıkken cinsel olgunluğa erişirler. Evcil hayvan sahipleri, büyüme durduktan sonra, küçük cins köpekler için 6 aylıkken ve büyük cins köpekler için 9 ila 15 aylıkken köpeklerini kısırlaştırmayı veya kısırlaştırmayı düşünmelidir.

Erkek köpeğinizi kısırlaştırmadıysanız, dişi köpeklere, özellikle kızgınlık döneminde olanlara ilgi göstermeye başlayacaktır. Bu noktada çiftleşmek için elinden geleni yapacaktır. Kısırlaştırılmış olsun ya da olmasın, idrar yapmak için bacağını kaldırmaya başlayacak (henüz yapmadıysa) ve idrarla alanları işaretlemeye başlayabilir. Erken durdurursanız, işaretleme davranışı daha kolay frenlenebilir.

Köpeğinizi hareket halindeyken yakalayın ve onu uygun bir yere yönlendirin. İşaretleme davranışı, kısırlaştırılmış köpeklerde daha az şiddetli olma eğilimindedir.

Dişi köpeğiniz kısırlaştırılmamışsa, muhtemelen 6 ila 8 aylıkken kızgınlığa (östrus) girecektir. Erkek bir köpekle birlikteyse, bu zamanda kolayca hamile kalabilir. Ayrıca çiftleşmek için evden kaçmayı deneyebilir.

Davranış Değişiklikleri

6 aylık yavru köpeğiniz artık bir ergen ve davranışları bunu gösterebilir. Enerjisinde ve istekliliğinde bir artış olabilir. Diğer köpekler arasındaki dinamik de değişebilir; yetişkin köpekler artık daha iyi bilecek yaşta olduklarını ve çizgiyi aşarlarsa onlar kadar kolay gitmeyeceklerini söyleyebilirler.

köpeklerim kişisel gelişimi

Yavru köpeğinizin optimum sosyalleşme penceresini geçmiş olması , sosyalleşmenin durması gerektiği anlamına gelmez . Yavru köpeğiniz hala çevresini keşfediyor ve yeni şeyler öğreniyor. Yavru köpeğinizi yeni deneyimlere, insanlara, yerlere, şeylere ve seslere maruz bırakmaya devam edin. Sakin davranışı ödüllendirin ve korkulu davranışı görmezden gelin .

Ergen köpek yavrularının bu aşamada bazı yıkıcı davranışlar sergilemesi yaygındır. Bu genellikle enerji ve güvendeki artıştan kaynaklanan can sıkıntısından kaynaklanır. Yavru köpeğiniz için bol miktarda egzersiz sağlamaya devam edin.

6 ila 12 aylık yavru köpekler bazen eğitimlerini “unutmuş” gibi davranabilirler. Tutarlı ve kararlı olun. Eski temelleri tekrar kapsayan ve daha yeni, daha zor görevlerle karıştırarak düzenli eğitim seansları almaya devam edin.

Sağlık ve Bakım

Şimdi bu köpek aşıları tamamlanır, köpek yavrusu (bir şey yanlış değilse) yetişkinliğe kadar veteriner görmek gerek kalmayacaktır. Herhangi bir hastalık belirtisi için yavru köpeğinizi izlediğinizden emin olun.

Herhangi bir endişeniz varsa veterinerinizle iletişime geçin. Hala yavru köpeğiniz için neyin normal olduğunu öğreniyorsunuz. Erken yakalanırlarsa çoğu sağlık sorununu tedavi etmek çok daha kolaydır.

Gıda ve Beslenme

Doğru beslenme , yavru köpeğinizin gelişiminin önemli bir parçasıdır. Genel olarak, yavru köpeğinizin büyümesi bitene kadar köpek maması (büyümesi için etiketlenmiş köpek maması) beslemeye devam etmelisiniz.

Büyük cins köpekler genellikle ilk yıllarını geçtikten sonra yavru mamasına ihtiyaç duyarlar, ancak diğer köpekler genellikle 9 ila 12 aylıkken yetişkin mamasına geçiş yapmaya başlayabilir. Küçük cins köpekler daha da erken geçiş yapabilir.

Köpeğinizin büyüme hızı bu dönemde yavaşladığı için yanlışlıkla aşırı beslemek kolay olabilir. Köpeğinizin büyümesinin sadece karnında değil, genel olarak olduğundan emin olun. Köpeklerde obezite yaygın bir sorundur. Veterinerinizden köpeğinizin optimum ağırlığı hakkında tavsiye isteyin. Veterineriniz ayrıca köpeğinizi ne zaman yetişkin mamasına geçirmeniz gerektiğini de söyleyebilir.

Beslerken muamele emin olduklarını olmak toksik olmayan, sağlıklı ve fazla olarak beslenmez. Köpek muameleleri, yavru köpeğinizin günlük yiyecek alımının yüzde 10’undan fazlasını oluşturmamalıdır.

köpeklerin kişisel gelişimi

UYARI

Çiğneme maması verirken kemik, boynuz, toynak , sert naylon köpek oyuncakları veya diğer sert çiğnemelerden kaçının. Yetişkin dişlerin hepsi içeride olsa da, çok sert çiğnemelerle kolayca zarar görebilirler.

Eğitim

Yavru köpeğinizi gerçekten eğitmeyi asla bitirmezsiniz. Yetişkin köpeklerin bile keskin kalmaları için düzenli eğitime ihtiyaçları vardır. Bu zamana kadar, ev eğitimi temelde tamamlanmış olmalıdır. Şimdi itaat eğitiminde ince ayar yapmak için iyi bir zaman. Otur, kal ve aşağı gibi temel komutları uygulamaya devam edin. Devrilme gibi daha gelişmiş şeyler ekleyin. Geri çağırma ipucu üzerinde çalışmaya devam edin ve bir acil durum geri çağırma ekleyin.

Yavru köpeğiniz olgunlaştıkça, yeni davranış sorunlarının ortaya çıktığını fark edebilirsiniz. Onları mümkün olan en kısa sürede ele alın. Yavru köpeğinizin ondan büyüyeceğini düşünmeyin. Uygunsuz davranışa ne kadar uzun süre izin verirseniz, onu düzeltmek o kadar zor olacaktır. Sorunları kendi başınıza halletmeniz çok zorsa, bir köpek eğitmeninden veya davranışçıdan yardım isteyin.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here