Köpeğinize ”Yerine” Komutunu Öğretme Eğitimi

0
1008

Yerine gitmesi için köpeğinizi eğitmek, yerleşmek veya ayaklarınızın altından çıkmak için ihtiyacınız olduğunda yardımcı olabilir. Evinizde bir yer veya her odada farklı bir yer seçerek köpeğinize yerine gitmesini söylediğiniz zaman göndermesini sağlayabilirsiniz. Bu komutu köpeğinize öğretmek oldukça kolaydır.

Eğitime Hazırlanın

Siz ona yerine gitmeyi öğretmeden önce, köpeğiniz komuta üzerine nasıl yatacağını bilmelidir. “yat” üzerinde çalışarak birkaç eğitim seansı geçirin. Köpeğiniz komuta güvenilir bir şekilde yatabildiğinde, yerine git komutuna geçmeye hazırsınız demektir.

köpeğinize yerine git komutunu öğretme

Ardından, yere komutunu verdiğinizde köpeğinizin nereye gitmesini istediğinize karar verin. Bir yatak veya alan kilim iyi çalışır. Komutu herhangi bir odada kullanabilmek istiyorsanız, odadan odaya kolayca hareket ettirebileceğiniz portatif bir yatak kullanın

Clicker eğitimini kullanmayı planlıyorsanız, ayrıca bir avuç ikrama ve bir tıklayıcıya ihtiyacınız olacak.

Bir Komut Seçin

Kullanılacak bir komut kelimesine karar verin. Tek kelime kullanmak en iyi sonucu verir. “Yerine” sıklıkla kullanılır, ancak “yatağa” da iyi çalışır.

Köpeğinizi Çekin

Köpeğinizin yeri olarak hizmet edecek yatağın veya matın yakınında durarak başlayın. “Yerine” komutunu verin ve ardından köpeği bulunduğu yere çekmek için bir tedavi kullanın. Dört ayağı da paspasın üzerine gelir gelmez, köpeğinizi övün veya tıklayıcıya tıklayın ve ona bir ödül verin. Bunu birkaç kez tekrarlayın. Çoğu köpek, birkaç kısa eğitim seansından sonra yatağa veya mindere gidecektir.

Yat Komutunu Ekle

Komutu verdiğinizde köpeğiniz dört ayağını da mindere veya yatağa koyduğunda, uzanmasını istemeye başlayın. “Yerine” komutunu verin ve köpek mindere gelir gelmez “yat” komutunu verin.

yatağında yatan köpek İlk birkaç sefere uymak birkaç dakika sürebilir, ancak birkaç uygulama seansından sonra, “yerine” komutunu verdikten sonra köpeğiniz mindere ulaştığında otomatik olarak yatmalıdır. Köpek bunu birkaç kez yaptıktan sonra, yalnızca siz “yerine” komutunu verdikten sonra yattığında ödül veya ödüller alıyor olmalıdır.

Zamanı Arttırmak

Artık köpeğiniz siz “yerleştir” komutunu verdikten sonra sürekli minderine uzandığına göre, orada geçirdiği süreyi artırabilirsiniz. Bunu yapmak için, komuta yanıt verdikten sonra ikramı sunmadan önce yavaşça birkaç saniye ekleyin. İlerlemeyi gördüğünüzde, yavaş yavaş daha küçük zaman artışları ekleyin.

Köpeğiniz bir hata yaparsa ve siz ona mamasını vermeden önce yerinden kalkarsa, tekrar “yerine” komutunu verin ve köpeğinizin başarılı olduğu son noktaya geri dönün. Köpeğinizin yerinde kaldığı süreyi yavaş yavaş ekleyerek , kısa sürede komutu verebilecek ve siz ne yapıyorsanız onu yaparken yerinde kalmasını sağlayabileceksiniz.

Diğer Odalara Taşı

“Yerine” komutunu diğer odalarda da kullanabilmek istiyorsanız, köpeğinizin tek bir yerde komuta hakim olmasını bekleyin. Bu noktada yatağı veya matı başka bir odaya taşıyın ve işlemi yeniden başlatın. Ya da yatağı odadan odaya taşımayı tercih etmiyorsanız, “yerine” komutunu verdiğinizde her odada köpeğinizin yeri olacak bir nokta seçin.

Birçok köpek çabucak yakalar ve yeni bir odada komut verdiğinizde hemen yatağına veya matına gider ve yatar. Diğer köpeklerin, yeni bir odada aynı davranışın beklendiğini öğrenmesi gerekecek, sanki bu konuda hiç çalışmamışsınız gibi.

yatan köpek

Köpeğinizde durum buysa, en baştan başlayın. Komutu verin, köpeği mindere çekin ve önceki odada yaptığınız gibi ona yatmayı öğretin. Yine, bir sonraki odaya geçmeden önce köpeğinizin yeni odadaki “yerleştir” komutuna hakim olmasını bekleyin.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Çoğu köpek bu komutu oldukça hızlı öğrenir. Sadece birkaç kısa eğitim seansıyla, yatağını veya minderini komutla bulan bir köpeğe sahip olmalısınız.

Köpek sahiplerinin yaptığı en yaygın hatalardan biri tutarlı olmamaktır. Örneğin, köpekler birileri yemek pişirirken mutfakta takılmayı severler. Ayaklarınızın altında bir köpeğin olması sinir bozucu, hatta tehlikeli olsa da, onu görmezden gelmek ve yemeğinizi hazırlamaya devam etmek de kolaydır.

Ne kadar meşgul olursanız olun, önceliğiniz bu komutu köpeğinize aşılamak olmalıdır – bu sizin de düşündüğünüz kadar uzun sürmeyecektir. İlk başta dikkatinizi dağıtacaktır, ancak nihai hedefi aklınızda bulundurun: köpeğinizin komuta hemen uyması ve söylendiğinde yerine gitmesi.

Bugün biraz fazladan zaman, gelecekte sizi birçok hayal kırıklığından kurtaracak.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here