Köpekleri Çocukların Şiddetinden Korumak İçin 10 Altın Kural

0
1284

Köpeğiniz çocukların yanında nasıl davranacağını öğrenmişse, köpekler ve çocuklar harika bir kombinasyon olabilir. Bazı köpekler çocukları sever ve doğal olarak etraflarında nasıl davranacaklarını bilirler. Bu köpeklerin hala eğitime ve sosyalleşmeye ihtiyacı var. Sınırlarını bilmeleri önemlidir.

Köpekleri çocuklara alıştırma

Her köpek çocuklarla anlaşamaz. Hatta bazı köpekler çocuklardan bile korkarlar . Bu köpeklerin çoğu, çocukların etrafında güvenli bir mesafede davranmak üzere eğitilebilir, ancak bazıları asla onlarla güvenli bir şekilde etkileşime giremez.

Evinizde yaşayan veya evinizi ziyaret eden çocuklarınız varsa, köpeğinizin yanında her zaman güvende olmalarını sağlamak çok önemlidir.

1) Köpeğinizi Sosyalleştirin

köpekle beraber yatan çocukYavrular yaklaşık 8 ila 16 haftalık arasında kritik bir gelişim döneminden geçerler. Bu süre içinde tanıştırılırlarsa, çeşitli insanları ve durumları kabul etmeyi ve onlarla rahat olmayı öğrenmeleri daha olasıdır.

Yeni bir yavru köpeğiniz varsa, onu çocuklara olumlu bir şekilde tanıtın. Çeşitli durumlarda çeşitli yaşlardaki farklı çocuklarla tanıştığından emin olun. Çocuklar köpeklere karşı iyi huylu ve nazik olmalıdır. Köpeğinizin çocuklarla iyi deneyimleri varsa, onları iyi duygularla ilişkilendirecektir.

Yetişkin bir köpeğiniz varsa, onu yine de çocukların etrafında sosyalleştirebilirsiniz. Süreç daha yavaş ve nazik ilerlemelidir. Bol miktarda değerli ikramlar ve övgü sunduğunuzdan emin olun. İlk stres belirtisinde köpeğinizi durumdan çıkarın.

2) İtaat Eğitimine Başlayın

köpeklerle eğitimlere başlamakİyi huylu bir köpeğe sahip olmak, evinizdeki çocukların güvenliğini sağlamanın ilk adımıdır. Köpeğinize otur ve otur gibi temel komutları öğretin ve ona çocukların yanında nasıl davranacağını öğretebileceksiniz.

Örneğin, ilk dürtüsü ziyaretçileri öpmek için yukarı zıplamaksa, onun yerine uzanmayı öğretmek onu daha uygun davranışlara yönlendirmenizi sağlayacaktır.

Profesyonel eğitmenlerden yardım almak için köpeğinizi eğitim kurslarına götürmek isteyebilirsiniz. Köpek eğitimi dersleri, bire bir profesyonel eğitimden daha ekonomiktir ve köpeğinizin diğer köpeklerin yanında nasıl davranacağını öğrenmesini sağlar.

3) Elleşmeler İçin Egzersizler Yapın

kızla kucaklaşan köpek yavrusuEn uslu çocuk bile bazen kollarını bir köpeğin boynuna dolamaktan veya kuyruğunu çekiştirmekten kendini alamaz. Bir çocuğa rastlamadan önce köpeğinizi bu tür bir ilgiye hazırlayın.

Kuyruğunu nazikçe çekerken, pençelerini tutarken, sarılırken ve kulaklarını kontrol ederken ona bol bol övgü ve hatta birkaç ödül verin . Köpeğiniz bu nazik dürtme sırasında korku veya endişe gösteriyorsa, çocukları belli bir mesafeden uzak tutmak en iyisi olabilir.

4) Köpeğinizin Zıplamasına İzin Vermeyin

Sahibinin üstüne zıplayan köpekKöpeğinizin merhaba demek için üzerinize atlamasını umursamayabilirsiniz, ancak evinize gelen her ziyaretçi aynı şekilde hissetmeyecektir. Ziyaretçiniz, köpeğiniz onları devirirse yaralanabilecek küçük bir çocuksa, özellikle tehlikeli olabilir.

En iyi bahsiniz, köpeğinizin hiç zıplamasına izin vermemektir. Kapıdan girerken köpeğiniz sıçrarsa, onun yerine oturmasını isteyebilirsiniz. Bu işe yaramazsa, zıpladığında kapıdan hemen çıkmayı deneyin. Kapıdan içeri girerken dört patisini de yerde tuttuğu için köpeğinize çok dikkat edin ve onu övün. Köpek yakında insanların üzerine atlamamanın çok daha ödüllendirici olduğunu öğrenecek.

5) Köpekleri Çocuk Oyuncaklarıyla Tanıştırın

Köpekleri çocuk oyuncaklarıyla tanıştırmaÇocuk oyuncaklarının yapabileceği her şeyi düşünün. Bebekler ve doldurulmuş hayvanlar genellikle komik, tiz sesler çıkarır. Bisikletler hızla vızır vızır geçiyor.

Toplar bahçede savruluyor veya tekmeleniyor. Bütün bunlar, köpeğinizin oyuncak çalmasını, çiğnemesini veya kovalamasını çok cazip hale getirebilir. Bu, oyuncakların yok olmasına yol açabileceği gibi, çocukların kıstırılmasına veya devrilmesine de yol açabilir.

Hassas köpekler bazı çocukların oyuncaklarından korkabilir ve daha sonra bu korkuyu çocuklarla da ilişkilendirmeye başlayabilir.

Etrafta çocuklar olmadan köpeğinizi çocuk oyuncaklarıyla tanıştırın. Bu, bırak ve kal gibi komutların işe yaradığı zamandır. Köpeğinizin oyuncakları çalmasını veya peşinden koşmasını önlemek için bu komutları kullanın.

Köpeğinizi uygun köpek oyuncaklarına yönlendirdiğinizden emin olun. Köpeğiniz gergin tipteyse, köpeğiniz oyuncakların etrafındayken onu ödüllerle ödüllendirin.

5) Köpeğinize Çocuk Gibi Davranın

Köpekleri çocuk parkına götürmekKabul edelim; çocuklar yetişkinlerden farklı davranırlar. Koşarlar, bağırırlar ve düzensiz hareket ederler. Köpeğinizi bu davranışlardan bazılarıyla tanıştırmaya çalışın.

Köpeğinize beklemesini öğretin ve bahçenizde koşarken veya tiz, çocuksu bir sesle bağırırken tek bir noktada kalması için yavaş yavaş çalışın.

Ayrıca köpeğinizi bir parka veya oyun alanına götürerek çocukların davranışlarına alıştırabilirsiniz. İlk başta mesafenizi koruyun ve yavaş yavaş oyun oynayan çocuklara yaklaşın. Köpeğiniz herhangi bir noktada endişeli görünüyorsa, birkaç adım geri atın ve baştan başlayın. İşleri eğlenceli tutun ve çok sayıda övgü ve ikram kullanın.

6) Köpeğinize Kafes Eğitimi Verin

köpeklere kafes eğitimi verinKöpekler, bir kaçış yolu varsa, genellikle çocukların yanında daha iyi olurlar. Sandık, köpeğinizi bir sandıkta mutlu ve rahat olacak şekilde eğitin.

Evinizdeki tüm çocuklara sandığın onlar için yasak olduğunu açıkça belirtin. Bu sayede köpeğiniz istediği zaman çocuklarla etkileşime girebilir, ancak aynı zamanda mola vermek için güvenli bir yeri vardır.

7) Köpeği Çocukları Kabul Etmeye Zorlamayın

köpekleri çocuklarla tanıştırmakBazı insanlar, bir çocuğun evcilleştirilebilmesi için bir köpeği tutmanın, köpekleri ve çocukları tanıtmanın iyi bir yolu olduğunu düşünür. Doğru değil! Bir köpek çocuklardan korkarsa, bir çocuk yaklaşırken ve evcilleşirken onu tutmak korkunç bir deneyim olabilir.

Korkan bir köpek, çocuklardan kaçmak için saldırganlaşabilir ve hırlayabilir, ısırabilir veya saldırabilir. Bunun yerine, köpeğinize çocukların yanında rahat etmesi için ihtiyaç duyduğu kadar zaman tanıyın ve kendi şartlarına yaklaşma şansı verin.

8) Olumlu Tavırlar Takının

yavru köpeği kucağına alan kızKöpeğiniz ve çocuklarınız arasında iyi bir ilişki kurmanın en iyi yolu, olumlu pekiştirme kullanmaktır. Köpeğiniz çocukların yanında iyi davrandığında, ona bol bol övgü, ödül ve ilgi gösterdiğinizden emin olun.

Köpeğiniz, çocuklar etrafta olduğunda iyi şeylerin olduğunu öğrenecek. Yakında mutlu bir şekilde çocukları arayacak ve en iyi davranışını sürdürecek.

9) Çocuklara Kurallar Koyun

Çocuklara köpekleri tanıştırırken kurallar koyunEğitime ihtiyacı olan sadece köpekler değildir. Çocuklara köpeğinizin yanında nasıl davranacakları konusunda da kurallar verilmelidir.

Evinize giren herhangi bir çocuğun aşağıdakileri bildiğinden emin olun:

 

  • Köpek nazikçe alıştırılmalıdır.
  • Köpeğin dikkati zorla çekilmemelidir.
  • Köpeğin kafesine girmek yasaktır
  • Köpek kemik yerken veya çiğnerken yaklaşmak yasaktır.
  • Uyurken köpek yalnız bırakılmalıdır.

Köpek odadayken bir yetişkinin etrafta olduğundan emin olun. Çocuklar asla ve asla bir köpekle başıboş bırakılmamalıdır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here