Köpeklere Ölü Taklidi Yapmayı Öğretmenin En Kolay Yöntemi

0
787

Ölü rolü oynamak harika bir köpek numarasıdır. Köpeğinize “otur” ve “bekle” gibi komutlara uymayı öğretmek kadar önemli olmasa da, çoğu köpeği ölü numarası yapmak için eğitmek zor değildir. Hem köpek hem de izleyicileri için eğlenceli bir oyun olabilir.

Köpeklere ölü takliti yapmayı öğretme

Tek ihtiyacınız olan bir avuç en sevdiği ödül ve artık köpeğinizi ölü numarası yapmak için eğitmeye hazırsınız. Bu da bir tıklayıcıyla çalışmak için harika bir numara. Clicker eğitim rotasına gitmeye karar verirseniz, tıklayıcınızı elinizin altında bulundurun.

Yat Pozisyonunda Başlayın

Köpeğiniz henüz komuta üzerine tepki vermiyorsa, geri dönün ve onu ölü rolü oynamaya başlamadan önce bunun üzerinde çalışın.

Ödül Verin

Bir mamayı köpeğinizin burnuna yakın tutun ve yavaşça yana doğru çekin, böylece onu almak için yana doğru yuvarlanması gerekecek. Köpeğinizin zaten bilen eğer yardımcı olur yuvarlan zaten onun yüzüne haddeleme eylem aşina olacağı gibi.

Köpeğiniz yan yatınca “evet” veya “iyi” deyin. Veya tıklayıcınızı tıklayın. Ardından, köpeğe bir ödül verin. Bu adımları birkaç kez tekrarlayın.

Koşul Ekleyin

Köpeğiniz eylemi birkaç kez tamamladıktan sonra, bir işaret sözcüğü ve bir el işareti ekleyin. Çoğu insan, köpeğe doğrultulmuş bir silah gibi görünmek için parmaklarını tutarak, bir el işareti komutuyla birlikte “bang” sözlü komutunu kullanmayı tercih eder. Diğerleri sadece “bam” kullanmayı tercih ediyor.

Tabii ki, istediğiniz herhangi bir kelimeyi ve el işaretini seçebilirsiniz. Bazı insanlar bunun gibi eğlenceli bir cümle söylemeyi sever: “Bir kedi olmayı mı yoksa ölmeyi mi tercih edersin?” Ondan sonra bir köpeğin ölü taklidi yaptığını görmek eğlenceli.

Seçilen işaret kelimesini ve el işaretini verin, ardından adımları tekrarlayın. Bu numarayı her seferinde birkaç dakika boyunca günde birkaç kez uygulayın ve köpeğinizin sinyalinize yanıt olarak yanına düşmesi uzun sürmez.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpeğiniz nasıl yuvarlanacağını zaten biliyorsa, doğal eğilimi, onu yanına çekmeye başladığınızda sonuna kadar gitmek olabilir. Bu, tam olarak istediğiniz davranışı yakalamak için tıklayıcınızı dışarı çıkarmak için harika bir zamandır.

Köpeğinizi bir ödülle yan tarafına çekin, hemen tıklayıcınıza tıklayın ve köpeğe bir ödül verin. Yuvarlanmaya devam etmeye çalışırsa, bir dakika uzaklaşın. Köpeğiniz, tamamen yuvarlandığında ödülün kaybolduğunu fark ettiğinde, büyük olasılıkla bunu yapmayı bırakacak ve yalnızca ödülü alan davranışı sunacaktır.

köpeklere ölü takliti eğitimi

Köpeğinizin mamayı izlemesini ve böylece yan yatmasını sağlamakta sorun yaşıyorsanız, onun yerine ne yapmasını istediğinizi gösterebilirsiniz. Ödülü bir yem olarak kullanın ve aynı zamanda çok nazikçe yana doğru itebilirsiniz. Köpek doğru pozisyonda olur olmaz, tıklayıcınıza tıklayın (veya ona “evet” veya “iyi” deyin) ve ona bir ödül verin.

Köpeğiniz ölü rolü yapmaktan istediğinizden daha hızlı sıçrarsa, onu orada daha uzun süre yatması için eğitebilirsiniz. Köpeğe yan yattığı anda bir tedavi vermek yerine, birkaç saniye bekleyin ve ardından ödülü verin.

Bunu birkaç kez uygulayın ve ardından birkaç saniye ekleyin. Bu şekilde, köpeğiniz yatıp birkaç dakika veya daha uzun süre ölü numarası yapana kadar yavaş yavaş daha fazla zaman ekleyebilirsiniz.

Eğitimin herhangi bir noktasında köpeğiniz arka arkaya iki veya üçten fazla hata yaparsa, çok hızlı ilerlemiş olabilirsiniz. Bir veya iki adım geriye gidin ve pratik yapın ve yalnızca köpek bu adımda başarılı olduğunda tekrar yavaşça ilerlemeye başlayın.

Sabırlı ve tutarlı olmayı unutmayın. Tüm köpekler farklı bir hızda öğrenir. Köpeğiniz sinirli, yorgun veya sıkılmış görünüyorsa, eğitim seanslarını iyimser tutun ve seansı sonlandırın. Yaptığınız son şey olarak ” oturmak ” veya ” yatmak ” gibi daha basit bir eyleme geçmek anlamına gelse bile, oturumları her zaman olumlu bir notla bitirmeye çalışın.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here