Köpeği Eve Yeni Gelen Bebekle-Çocukla Tanıştırmanın En Kolay Yolu

0
1717

Aileye yeni bir bebeği kabul etmek heyecan vericidir. Ayrıca, özellikle zaten bir köpeğiniz varsa, stresli olabilir. Umarım son birkaç ayı köpeği bebeğin gelişine hazırlamakla geçirmişsinizdir.

Köpekleri yeni çocukla tanıştırma

Bunu daha önce düşünmemiş olsanız bile, köpeğiniz ve yenidoğan bebek arasındaki tanışmanın sorunsuz geçmesi için yapabileceğiniz birkaç şey var. Bu tekniklerin hiçbiri zor değildir, ancak sabırlı olun ve köpeğinizle tutarlı olun.

Eve Bebeğin Battaniyesini Getirin

Bebeğiniz doğduktan sonra, ancak yeni aile üyenizi hastaneden eve getirmeden önce, eve bebeğin sarılı olduğu bir battaniye veya giysi getirin. Köpeğinizin battaniyeyi kendi hızında koklamasına ve keşfetmesine izin verin. Yeni doğan bebeğinizi eve getirdiğinizde, köpeğiniz bebeğin kokusuna biraz aşina olmalıdır.

Köpek Dışarıdayken Bebeğinizi Eve Getirin

Anne yeni bebeğiyle kapıdan içeri girdiğinde köpeğiniz büyük ihtimalle çok heyecanlanacak. Yeni tanıdık olmayan kokular ve sesler paketinin yanı sıra, yavru muhtemelen en az bir gündür “anne” görmemiş olacak. Kapıdan içeri girdiğinizde köpek heyecanlanacak. Siz oraya varmadan önce birinin evinize gelmesini sağlayın.

Fazla enerjiyi yakabilmesi için köpeği uzun bir yürüyüşe veya oyun süresine çıkarmalarını sağlayın. Yeni gelenleri karşılamak için köpeğinizi getirmeden önce siz ve bebeğiniz rahat bir şekilde yerleşene kadar bekleyin.

Köpeğin Önce Anneye Merhaba Demesine İzin Verin

Köpeği bebekle aynı odaya getirmeden önce, köpeğe yeni anneye merhaba demek için biraz zaman tanıyın. Yeni anne bebeği tutarak içeri girerse, heyecanlı bir köpek merhaba demek için ayağa fırlayabilir. İlk tepki, yenidoğana zarar verme korkusuyla köpeği azarlamak olabilir. Bu, tanıtımları yanlış bir şekilde başlatabilir. Bunun yerine, bebeği karışıma sokmadan önce köpeğinizin sizi selamlamasına izin verin.

Köpeğin Kontrolünü Elinizde Tutun

Köpek ve bebek arasındaki ilk görüşme için, bir kişi bebeği tutarken diğeri köpeği kontrol etmelidir.

Merhaba demek için getirirken köpeği tasmalı tutun. Köpeği bebeğe yaklaşmaya zorlamayın, ancak yavruya sakince yaklaşması için bol bol övgü ve cesaret verdiğinizden emin olun. Çok heyecanlanırsa ve bebeğe koşmak için tasmayı çekerse, köpeği tutan kişi geri çekilmeli ve yeniden başlamalıdır. Bir seferde birkaç yavaş adım atın ve köpek yavaş gittiğinde ve sakin kaldığında ödüllendirin.

Köpeğinize Ne İstediğinizi Söyleyin

Köpeğinizin zıplamaya veya bebeği çok coşkulu veya saldırgan bir şekilde selamlamaya çalışıp çalışmayacağını görmek için beklemek yerine, nasıl davranmasını beklediğinizi ona bildirin. Köpeğiniz yeni bebeğe yaklaşırken, ona ” aşağı ” veya ” otur ” gibi bir komut verin . Köpeği, söylendiği gibi yaptığı için övgü veya muamele ile ödüllendirin. Çoğu zaman, köpeğinizin bir bebeğe nasıl iyi davranılacağını öğrenmek için sizden bir yönlendirmeye ihtiyacı vardır.

Köpeğinizin Programını Koruyun

Birçok köpeğin eve yeni bir bebek getirildiğinde kötü davranmasının nedenlerinden biri, evde meydana gelen tüm değişikliklerde strese girmeleridir. Köpeğinizin stresini sadece düzenli programına bağlı kalarak büyük ölçüde azaltabilirsiniz.

Köpeğin beslendiğinden ve bebek eve gelmeden önce her zaman yaptığı saatlerde yürüdüğünden emin olmaya çalışın. Köpeğinizin programını yeni doğmuş bir bebeğinkiyle dengelemeye çalışırken zor olabilir, ancak köpeğiniz ve bebeğiniz olumlu bir ilişki geliştirdiğinde bu çabaya değecektir. Arkadaşlarınızdan ve ailenizden alacağınız yardım, işleri kolaylaştırabilir.

Bir Köpeği ve Bebeği Asla Denetimsiz Yalnız Bırakmayın

Bu nokta yeterince güçlü bir şekilde ifade edilemez. Bebeğinizi ve köpeğinizi birlikte yalnız bırakarak kötü bir duruma sokmayın. En iyi huylu köpeklerde bile kazalar olabilir. Bebeğinizi köpeğin olduğu bir odada asla başıboş bırakmayarak aksilikleri önleyin.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Yaygın bir hata, köpeğinizin bebeğinizi sizin kadar sevmesini beklemektir. Köpeğinize zaman tanıyın. Bebek (ziyaretçiler, yeni rutin vb. ile birlikte) köpeğiniz için büyük bir değişikliktir. Köpeğiniz size veya bebeğe karşı özellikle saldırgan davranıyorsa, en kısa zamanda veterinerinizle konuşun. Bu, çabucak halletmek isteyeceğiniz rahatsız edici (ve potansiyel olarak tehlikeli) bir durumdur.

Köpeğiniz yeni bebekle ilk tanıştığında çok coşkulu tepki veriyorsa, yavruyu azarlama veya tasmasını düzeltme isteğine karşı koymaya çalışın. Köpeğinizin bebeği olumsuz bir şeyle ilişkilendirmesini istemezsiniz. Bunun yerine, köpeği bebekten uzaklaştırmak için bazı ikramlar kullanın, köpeğe biraz dikkat edin ve sakinleşmesi için biraz zaman verin ve sonra tekrar denemek için geri getirin.

Bebeği eve getirdikten sonraki ilk birkaç gün için lezzetli ikramlar hazır bulundurun. Bebek yakınınızdayken sakin ve uslu kaldığı her an köpeğinize biraz ödül vermeyi ve onu övmeyi hatırlamaya çalışın. Bu, köpeğinize bebeğin etrafta olmasının iyi şeylerin olacağı anlamına geldiğini öğretecektir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here